icon

Akú hypotéku ste si vzali a koľko splácate?

lenka8p
27. júl 2025

Ahojte. ;) mám 22, stabilnú prácu. Priateľ rovnako. Do nedávna sme bývali spolu v podnájme.
Obom nám ale podnájom nevyhovuje. Platili sme za byt okolo 650€.

Obaja sme za hypo a ísť do vlastného.
Ak sa môžem opýtať skromne. Akú hypo ste si brali a koľko dnes splácate?

Viem, že je to individuálne… a kvak kvak, ale len ma to čisto zaujíma.
Ďakujem.

Strana
z2
anonym_e354c3
28. júl 2025

Začiatkom roka 2022, 89 000 €, mesačná splátka 285 €, 4-izbový byt vo väčšom okresnom meste.

vieronika14
28. júl 2025
@misanthropicdann

@hummingbird VÚB, min týždeň sme podpisovali zmenu úrokovej sadzby (3rok fix)

Ale ide o špeciálnu ponuku nedostupnu pre verejnosť.
Ale s dobrým hypotekárnym poradcom by ste vedeli/mohli dostať 3,1% - 3,3%

@misanthropicdann o kolko vam to prosim znizilo splatku ?

michal711
28. júl 2025

@lenka8p
1 byt rok 2021 hypotéka 99 000€ splátka 430€
2 byt rok 2024 66 000 € v hotovosti
3 byt rok 2025 hypotéka 45 000€ splátka 200€
4 byt rok 2025 hypotéka 53 500€ splátka 250€
Všetky byty ešte máme
Pomohlo ?

hummingbird
29. júl 2025
@misanthropicdann

@misanthropicdann viete mi prosím povedať viac o vašej špeciálnej úrokovej sadzbe? Prečo nie je verejnosti dostupná? Je len pre veľmi vysoké hypotéky, alebo bonitnych klientov? Ideme prefinancovať 260000, a viem ze banky vedia povoliť a ísť pod štandardné úročenie, tak by ma len zaujímalo co fungovalo vo VUB

scila
29. júl 2025

@lenka8p ja som brala v r. 2010 54 000,- na 30 rokov. Teraz mi končila 3. ročná fixácia a dvihli mi splátky z 220 na 240 €.

solvina88
29. júl 2025
@misanthropicdann

@misanthropicdann co to znamena specialna? Ste investor alebo ?

sorkaaa
30. júl 2025

Ahoj, na výpočet maximálnej hypotéky, ktorú vam banka vie poskytnúť vplyva niekoľko faktorov - okrem príjmu, aj či mate deti, či mate aj iné úvery... Vedela by si si vopred prepočítať maximálnu sumu, ktorú vám banka vie poskytnut a aj výšku splátky. Ja to vždy vopred svojim klientom prepočítam, aby vedeli do akej sumy si môžu hľadať nehnuteľnosť a boli pre banku schválitelní klienti. Ak ta zaujíma niečo konkrétne, pokojne píš 🙂

anonym_573222
30. júl 2025
@misanthropicdann

@misanthropicdann tiez nam bankarka volala,hoci povedala iny urok,a schvalili este mensi,co bola velmi prekvapena,ze sme prvi u nich.A tych vynimiek,co sme dostali a stacilo sa vyhrozit,ze pojdeme inde a to ani nie my ako bankarka na centrale a zrazu vsetko ide.Ked je dobry klient a ma dobry prijem,bonitu ide vsetko.

maba123
31. júl 2025

80000t, splatka 289, urok minusovy. Cize momentalne este 2 roky. Minus 3%

misanthropicdann
31. júl 2025
@vieronika14

@misanthropicdann o kolko vam to prosim znizilo splatku ?

@hummingbird
spolupráca s bankou- zamestnávateľ vybavil. Preto taky úrok, prakticky je to úrok pre zamestnancov banky (aj keď niesom priamy zamestnanec). Samozrejme je tam kopu ďalších výhod.

Ak by niekoho zaujímalo tak pre porovnanie teraz dáva tatrabanka zamestnancom 3,19%.

@vieronika14 dokopy na všetkých 3 hypo (285.000€) co mame u nich to urobilo len asi okolo 50€ takže relatívne zanedbateľné voči celkovym mesačným splátkami, na druhú stranu tento pokles na splátkach uvoľnil bonitu na úver keby potebujem.

nelka93
31. júl 2025
@misanthropicdann

@hummingbird
spolupráca s bankou- zamestnávateľ vybavil. Preto taky úrok, prakticky je to úrok pre zamestnancov banky (aj keď niesom priamy zamestnanec). Samozrejme je tam kopu ďalších výhod.

Ak by niekoho zaujímalo tak pre porovnanie teraz dáva tatrabanka zamestnancom 3,19%.

@vieronika14 dokopy na všetkých 3 hypo (285.000€) co mame u nich to urobilo len asi okolo 50€ takže relatívne zanedbateľné voči celkovym mesačným splátkami, na druhú stranu tento pokles na splátkach uvoľnil bonitu na úver keby potebujem.

@misanthropicdann bože, kde su tie časy, ked dávali zamestnancom hypo s 0,75% úrokom s fixom na 10 rokov 🫣😅

elbejo
Autor odpoveď zmazal
pathla
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2