icon

Akú máte životnú poistku a koľko platíte?

derdia
15. júl 2022

Uz sa stalo, že by Vám niečo vyplatili?

janai1
15. júl 2022

@derdia co ti pomôže vedieť koľko platím za životné poistenie keď mám úplne iný príjem a zdravotný stav?

abby11
15. júl 2022

@derdia Áno využila som plnenie.

jakubvojcik
15. júl 2022

@derdia kvalitné životné poistenie z mojich skúseností vychádza 5 až 7 percent z čistého príjmu mesačne. Ak nemáte vysoké záväzky/dlhy, prípadne máte väčšiu rezervu tak vás vyjde menej, väčšinou tak 3/4 percentá z čistej mzdy. Tieto čísla sú samozrejme orientačné.

Pre tento produkt odporúčam využívať najmä poisťovne NN, Uniqa, Metlife, Allianz, Generali, prípadne YouPlus. To už ktorý produkt závisí od konkrétneho krytia čo potrebujete a chcete mať kryté.

Plnenie pri týchto produktoch bolo plnené pri mojich skúsenostiach stále, keď na to bol nárok. Treba si pozorne preštudovať poistné podmienky, výluky, čakacie doby a povinnosti poisteného aby ste vedeli, čo máte a čo nemáte kryté a čo musíte splniť pri postnej udalosti (napríklad do koľko dní nahlásiť poistnú udalosť, že musíte dodržovať odporúčanú liečbu lekárom a podobne).

Ideálne si nájsť niekoho, kto v tom chodí a kto vám chce reálne pomôcť aby ste mali nastavené krytie správne.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
andrejka1974
15. júl 2022

Moje deti majú životnú s vyplatením po 25 ak by sa oženil alebo vydali skôr tak od 18 rokov mali tam aj úrazové,invaliditu majú to na 3500 eur mesačne 20 eur a vyplatilo sa pri urazoch

onats
Odpoveď bola odstránená
onats
Odpoveď bola odstránená
andrejka1974
15. júl 2022

@onats nám sa to oplatilo

matkahelka
15. júl 2022

@derdia mam v axe, platim ju raz rocne, necelych 1500€. uz 2x som mala poistne plnenie, bez problemov - raz hospitalizacia a raz uraz.

domiklik
15. júl 2022

@derdia vyplatili mi celé rizikové tehotenstvo, pád z bicykla a synovi pobyt na jiske... Mame alianz

onats
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
16. júl 2022

@onats veru. My sme 3 hodiny sedeli v poisťovni kvôli založeniu životných poistiek, nakoniec aj v poisťovni sa zhodli, že my nepotrebujeme

onats
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
16. júl 2022

@onats presne tak. Tak zbytočne sa niekto bude vypytovať akú ma poistku. Mne vyšla napr. úplne inak ako manželovi samozrejme. Tie iste plnenia, všetko rovnaké akurát vek iný a zdravotne inak trošku. A už bol rozdiel 50€

mamula20
Odpoveď bola odstránená
sivana09
21. júl 2022

Ziadnu. Bolo by to úplne, ale ze uplne bez zmyslu.

domiklik
21. júl 2022

@mamula20 každý mesiac som odfotila lekársku správu a prišlo mi to najneskôr asi 5twho v mesiaci na účet, spätne...

palicka
21. júl 2022

My sme investične zrušili, nakoľko je to pri hodnote peňazí somarina. Mame celom vysokú smrť, trvalú invaliditu, trvale následky úrazu, kritické choroby a denne odškodné pri úraze a bežný úraz. Mame uzatvorené v Allianz, a áno, podarilo sa mi byt opakovane šikovná a dvakrát v priebehu polroka som využila aj plnenie pri úraze. Bola som milo prekvapená rýchlosťou likvidácie.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
domiklik
22. júl 2022

@mamula20 vidíš, tak nakoniec dobre

mamula20
Odpoveď bola odstránená
katarinakatty
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená