Aký detský bankový účet je najlepší?
25. jún 2024
Ahojte chcela by som dať deťom detský účet prosím poraďte kde je najlepšie ho dať
Syn má v Prima banke.
@simonka_vi ak ho bude normálne používať, platiť kartou na výletoch tak tam kde máš aj ty, máš potom pod kontrolou výdavky vo svojej aplikácii, nastavíš limity na karte, či môže platiť len v obchode alebo aj na nete, alebo aj vyberať z bankomatu
ak to chceš len na odkladanie peňazí tak tam kde máš najlepší úrok, ale to sa hodí skôr investovať do fondov ako držať na účte
A pamätaj na to že detský účet nieje určený ako železná rezerva ak sa pokazí auto, kotol, ideš robiť rekonštrukciu. Sú to peniaze pre dieťa a nie pre teba.
Ja som ako dieťa mala v SLSP, teraz celkom fičí aj tatra babka a dávajú aj nejaké benefity k tomu

@simonka_vi v banke, kde ma ucet jeden z rodicov, to niektore banky poskytuju k tomu hlavnemu uctu. Vyhodou je moznost menezovania v jednom IB/appke a okamzite presuny penazi rodic/dieta a naopak. Po dovrseni vekovych medzi sa potom moze ucet zmenit na juniorsky resp. po dosiahnuti plnoletosti na plnohodnotny osobny ucet.