icon

Aký detský bankový účet je najlepší?

simonka_vi
25. jún 2024

Ahojte chcela by som dať deťom detský účet prosím poraďte kde je najlepšie ho dať

madeincssr
25. jún 2024

@simonka_vi v banke, kde ma ucet jeden z rodicov, to niektore banky poskytuju k tomu hlavnemu uctu. Vyhodou je moznost menezovania v jednom IB/appke a okamzite presuny penazi rodic/dieta a naopak. Po dovrseni vekovych medzi sa potom moze ucet zmenit na juniorsky resp. po dosiahnuti plnoletosti na plnohodnotny osobny ucet.

leni1977
25. jún 2024

Syn má v Prima banke.

maranco
25. jún 2024

@simonka_vi ak ho bude normálne používať, platiť kartou na výletoch tak tam kde máš aj ty, máš potom pod kontrolou výdavky vo svojej aplikácii, nastavíš limity na karte, či môže platiť len v obchode alebo aj na nete, alebo aj vyberať z bankomatu

ak to chceš len na odkladanie peňazí tak tam kde máš najlepší úrok, ale to sa hodí skôr investovať do fondov ako držať na účte

maranco
25. jún 2024

A pamätaj na to že detský účet nieje určený ako železná rezerva ak sa pokazí auto, kotol, ideš robiť rekonštrukciu. Sú to peniaze pre dieťa a nie pre teba.

nelka93
26. jún 2024

Ja som ako dieťa mala v SLSP, teraz celkom fičí aj tatra babka a dávajú aj nejaké benefity k tomu