icon

Aký je nárok na hypotéku po zamietnutí úverov?

vikzinho
1. jún 2026

Ahojte,

Mal som pred mesiacom 2-4 žiadosti o spotrebný úver, ktoré mi boli zamietnuté. Avšak moja finančný schopnosť (výplata) za dosť zlepšila. Od toho času som ani o úver nežiadal.

Aký budem mať nárok na hypotéku po 1-3 mesiacoch? Máte niekto skúsenosti?

ďakujem!!

amonet
1. jún 2026

12 m od poslednej zamietnutej ziadosti.

volterra
1. jún 2026

@vikzinho nárok nie je nikdy, vždy sa individuálne posudzuje .

katkaseiner
1. jún 2026

naco si davas tolko ziadosti o spotrebny uver? A potom zrazu hypo? Neskusal si radsej pokecat s nejakym fajn financnym poradcom? Tieto pokus/omyl ziadosti nerobia dobre.

anonym_b81c73
1. jún 2026

@vikzinho najprv si ujasni co chces a nedavaj bezhlavo ziadosti o uvery

anonym_b5edde
1. jún 2026

@vikzinho a dovody preco ti boli zamietnute vies odhadnut?

vikzinho
autor
1. jún 2026

mal som uver 38k - nechcem menovať preco ale bola to vypomoc rodine. Vtedy som ziadal este o viac, ktoré automaticky zamietli aj viaceré banky. Avsak pred 3 tyzdnami som tých 38k vyplatil celé, čiže na sebe uz mam len uver cca 2400euro. Pytam sa kvoli tomu kolko tie zamietnuté ziadosti zavázia. Asi kvoli tomu že to bola velká suma a velká suma mesacne oproti výplate.

anonym_32ee5a
1. jún 2026

@vikzinho na hypotéku (účel hypotéky je kúpa nehnuteľnosti) musíš mať aj niečo našetrené

la_dolce_vita
1. jún 2026

Toto ti nikto s istotou vopred nepovie. Zavazi viac aspektov pri posudzovani.

vikzinho
autor
1. jún 2026

spolocný prijem máme 3400 euro v cistom, avsak by sme ziadali okolo 200k

melanta
1. jún 2026

V marci si tu riešil, že potrebuješ vyplatiť úver 38 tisíc a či si vieš na to zobrať stavebný úver? Čiže si potreboval úver 38 tisíc na vyplatenie dlhu. Z čoho si ich vyplatil, ak nemáš úver?

V máji si tu riešil, či si s priateľkou môžete zobrať hypo a spotrebák, lebo 20% vlastných zdrojov na hypo zrejme nemáte. Ok, zvýšil sa ti príjem - ale to predsa nie je hneď dôvodom na hypotéku. Pretože čo ak príde jeden z vás o prácu, alebo jeden z vás bude rok na PN, budete ju vedieť splácať aj v takomto prípade? Ak partnerka otehotnie a jej mesačný príjem sa zníži na 500 eurový rodičovský, budete to vedieť splácať aj potom?

A teda aký bol dôvod zamietnutia 4 úverov? Prečo si vôbec po prvej zamietnutej žiadosti dával ďalšie 3 žiadosti? To totiž tiež veľa napovie o finančnej gramotnosti.

sasa1310
2. jún 2026
@vikzinho

@vikzinho žiadať môžeš, akurát dostaneš ďalšiu negatívnu odpoveď. Na úver nestačí len príjem

anonym_7cdfad
2. jún 2026
@vikzinho

@vikzinho uz mas negativny zaznam v registri,ako baby pisu radsej este par mesiacov pockaj.A az potom vyskusajte hypoteku.Ano neni to len o prijme,ale aj o zabezpeke,teda co chcete kupit ale aj ci mate zmluvu na neurcito,ci mas uvery a splacas vsetko tak ako sa ma.Toto vsetko skumaju,tiez robia kres test teda zvysenie uroku ci aj vtedy budete schopni splacat.

anonym_7cdfad
2. jún 2026
@vikzinho

@vikzinho nam raz tak zamietli hypoteku,ale napisali aj dôvod,ze treba vymenit zabezpeku.Uviedli aj preco,lebo tam bolo suche wc.Kupovali sme dom vtedy,tak sme museli jednoducho hladat dalej.Az sme teda nasli dom,rovno s 2mi wc a kupelnami.Hned to bolo schvalene.

melanta
2. jún 2026
@vikzinho

@vikzinho mimochodom, ako dlho máte spolu čistý príjem 3400? Pretože pred mesiacom ste mali o tisícku menej. Banky pri hypotéke pozerajú na príjem za 3-6 mesiacov spätne, niektoré dokonca pozerajú na priemernú mzdu za 12 mesiacov. Takže to, že ste jeden krát dostali vyššiu mzdu nie je ani náhodou podstatné.

Hlavne ale neodpovedáš na podstatné otázky, takže asi vieme, kde je problém.

ekira1
2. jún 2026
@vikzinho

@vikzinho takže pred mesiacom bol váš strop 38 000€, zvýšiť vám odmietli 2-4 krát, splátka cca 600€. O týžden na to si mal 38 000€ na splatenie. Teraz chcete hypo 200 000€, splátka cca 900€. Nárok na hypo nemáš žiaden, banka má podmienky a je na nej komu požičia. Vlastné zdroje máš?