icon

Aký je poplatok za oneskorenú žiadosť o predčasné splatenie hypotéky?

ellen_ripley
Včera o 14:39

Ahojte, prosím o radu ak má niekto skúsenosť. Mám hypo v Prima banke, v inej banke sa mi schvaľuje hypo s lepšími podmienkami, ale trošku sa to natiahlo a schválenie mi má prísť až v utorok. To už ale nestihnem podať v Prime žiadosť o predčasné splatenie hypo resp. žiadosť o vyčíslenie zostatku. Nemal niekto skúsenosť aký tam je poplatok keď podám žiadosť cca 25 dní vopred a nie 30 dní ako to vyžaduje Prima (aspoň tak som to našiel na internete). V cenníku vidím že 1% resp. skutočné náklady, preto sa pýtam či niekto nebol v podobnej situácii. Mne to 1% vychádza cca 900EUR, čo by som vlastne ušetrila v inej banke, takže to by presun hypo vôbec nedával zmysel. Ďakujem za akékoľvek rady prípadne skúsenosti.

ketrint
Včera o 16:01

@ellen_ripley poplatok je ten istý, koľko dni to vopred oznámis je jedno, tam tých 5 dni nerobí žiaden rozdiel 🙂 V mojej banke stačilo oznámiť žiadosť o predčasne splatenie hypo den vopred. Tá suma je podľa podmienok danej banky, aj u mňa to bola zvyšná suma hypo plus 1% zo zostatku a ešte poplatok za vybavenie hypo. (Ten si sťahovali v malých čiastkach mesačne, a pri predčasnom splatení sa musel zostatok doplatiť).

Takže som platila rovnakú sumu či som oznámila predčasne splatenie o jeden den vopred, alebo o xx dni vopred.