icon

Skúsenosti s refinancom hypotéky v Prima banke

melani19
21. feb 2026

Pekný deň,
Máte niekto skusenosti s refinancom hypoteky do Prima banky?
Ponukaju ovela lepsie podmienky kde sme teraz. Ale ci fakt je to tak super , alebo teda skusenosti s bankou

Dakujem🙂

anonym_c8bb67
21. feb 2026

A my si mame posuchat vestecku gulu a vediet ake si mala podmienky doteraz, v akej banke, co vsetko si vyuzivala, aka hypo a co ti ponukaju... Je to pekna zelena banka s obmedzenymi sluzbami

anonym_345fc5
21. feb 2026

@melani19 my sme tam refinancovali pred dvoma rokmi, končila nám fixácia a pôvodná banka nám dala úrok 5.79 no a Primabanka o dosť nižší, banka ako taká je v pohode, nemáme jej čo vytknúť, no teraz ideme refinancovať do ČSOB...

anonym_f926ac
21. feb 2026

@melani19 my sme brali ale možno 2 mesiace dozadu, zatiaľ sa nemôžeme sťažovať, vyšlo to finančne oveľa lepšie

magduska2
21. feb 2026

@melani19 Ahoj,kedysi sme aj my refinancovali od CSOB do Prima banky..mali vtedy lepšie podmienky,lepsi úrok...boli sme tam asi aj 10 rokov,to uz neviem presne.Asi 3 obdobia (refixu) ostali sme..potom uz to nebolo vyhodne(uroky isli vyse 2x tolko hore) tak sme zrušili.

anonym_45238c
21. feb 2026

@melani19 netreba sa riadit len urokovou sadzbou, ktora je najnizsia. Ja som refinancovala teraz a prepocitavala si vsetky ponuky bank, prima zdaleka nevychadza financne najlepsie. Plus, o com sa nikde nehovori, ak by uroky klesali, je to najrigidnejsia banka prisposobit uroky trhovym podmienkam, ine banky su flexibilnejsie a znizia ti urok, prima ostane nezmenena po celu dobu fixacie.

esmey
22. feb 2026

@melani19
A co na tom akoze ma byt super? Ponukaju snad urok 0% na hypoteke? Lebo to by bolo za mna super. Maju ako standardne o trochu nizsi urok nez ostatne banky ale dozenu to na niecom inom - poplatok za ucet 5e, poplatok za vybavenie 100e, poplatok za akukolvek buducu zmenu 100e atd atd

marlo
16. mar 2026

@esmey a kde sa oplati teraz ist? VUB mi ponuka 3.39 ...riesim refinanc

soldi
16. mar 2026

ja som refinancovala z VUB do prima banky koncom minuleho roka.
od februara do augusta som sa natahovala s VUB, aby mi znizili uroky - mala som 4,59. ze najlepsie, co mi mozu ponuknut je 3,89, po dalsom utrpnom vyjednavani (ked uz som mala ziadost aj v prima), tak ze teda 3,29 plus 280€ poplatok za zmenu urokov pocas doby fixacie. potom ze teda len 70€. potom, ze ale musim este dalsie tri produkty od nich mat - mesacne poplatky by boli dokopy do 10€.
uz som mala na nich take nervy, ze som odisla, lebo ma neskutocne natahovali a zavadzali. nepacilo sa mi take jednanie.

v prima mi ponukli 3% urok fix na 30 mesiacov. ziadny poplatok refinanc, pokutu za predcasne splatenie zaplatili oni. a ponukli mi to na 25 rokov, takze mne to mesacne urobi rozdiel cca 150€
maju jednoduchu prehladnu appku (VUB appka bola ovela menej prehladnejsia), staci mi jeden ucet (VUB som musela mat jeden bezny plus jeden hypotekarny plus jeden sporiaci). Mesacny poplatok za vedenie uctu je 5,9€, ale pri platbe mobilom je 1% cashback. Ja platim mobilom vela, takze realne ma to mesacne stoji okolo dvoch eur.

dokonca ma ani neotravuju ziadnymi reklamnymi kampanami.
jedine, co by som im vytkla, ze ten refinanc trval pomerne dlho, lebo stale im chybalo nejake potvrdenie, maju prisnejsie pravidla nez ta VUB napr.