icon

Aký je rozdiel medzi platobným rozkazom a exekúciou?

22. júl 2024

Dobrý deň.Prosim Vás aký je medzi tým rozdiel? Alebo je to to isté? Ďakujem

zojazoja
22. júl 2024

Plat.rozkaz je zo súdu. Exekúcia je od exekútora.

janka_266
22. júl 2024

najskôr vydá súd platobný rozkaz, keď ho nezaplatíte, postúpia to ďalej exekútori, čím neskôr to zaplatíte, tým to bude väčšia konečná suma

autor
22. júl 2024

@janka_266 A čo sa stane ak najprv zaplatím dlžnú čiastku A potom súdne trovy?

janka_266
22. júl 2024

v pohode, hlavne treba komunikovať so žalobcom, najlepšie písomne, nech vie ako a že to chcete riešiť

tanyan
22. júl 2024

Určite je tam napísané do kedy treba zaplatiť (dlžnú čiastku aj súdne trovy).
Ak nebude včas splatené všetko, tak sa to posunie exekútorovi a pribudnú k tomu aj trovy exekučného konania plus budú rásť úroky z omeškania.
Pokiaľ nie je možné splatiť všetko včas, treba čo najrýchlejšie kontaktovať zodpovednú osobu a dohodnúť sa na reálnom ďalšom postupe.

autor
22. júl 2024

@janka_266 No dnes som uhradila tu dlžnú čiastku.Ale chcem uhradiť aj tie súdne trovy.Lenze nedá sa mi to zaplatiť naraz.Budem mať aj tak exekútora?

autor
22. júl 2024

@tanyan Áno je tam do 15 dní.Lenze sa mi to nedá zaplatiť naraz.

tanyan
22. júl 2024

Treba do tých 15 dní celú sumu. Nemusí to byť jednou platbou, ale musí to byť správne označené (identifikovateľné).
Ak nestíhate, kontaktujte zodpovednú osobu a ona Vám povie ako bude vo Vašom prípade postupovať - za akých podmienok sa obráti na exekútora.

janka_266
22. júl 2024

komunikovať komunikovať komunikovať, podľa mňa, keď ste uhradili istinu s úrokmi a normálne im vysvetlíte, že trovy uhradíte budúci mesiac z ďalšej výplaty, tak ten mesiac určite počkajú

autor
22. júl 2024

@janka_266 No dúfam.Dakujem

mk1111111111
22. júl 2024

Uz vcera som Ti pisala, aby si tam dnes volala a dohodla sa.

autor
22. júl 2024

@mk1111111111 pýtala som sa aký je medzi tým rozdiel.