Aký je váš príjem pri dvoch deťoch?
2000€ + .....pomohlo?
otázka za 100 bodov
@rozculena co je na nej zle?
@taynee a co je na tom ze je anonymná? Tiež tu vystupujes pod nejakým nickom a neviem kto realne si. Je to normálna otázka zaujíma ma ako to standardne zvyknú mat iné rodiny.
Okolo 2300
Muž má vždy minimálne 1500e. A ja mam tych 1300. Ale teda tato info ti je na dve veci
Ked ti napíšem, že máme 5000+, čo urobíš s touto informáciou?
Aj tu sa ukazuje, ako sme na Slovensku ešte stále “Ostblok”. Ale rozumiem, nikto Ti to ešte nepovedal, tak Ti píšem ja. A prosím, zober to v dobrom.
Vo vyspelých spoločnostiach platí 1 pravidlo: Nikdy sa nepýtaj na
1. Plat
2. Sexuálnu orientáciu
3. Náboženstvo
4. Politické názory
Tieto informácie su veľmi intímne.
Keďže k nám toto pravidlo ešte nedošlo, hádame sa a zavidime.
@veklipo rešpektujem ľudí akejkolvek sexualnej orientacie. Na politike sa s druhými ľuďmi nehadam.
A ľuďom v zivote nezavidim, takáto nie som. Nepýtaj sa na náboženstvo? To je co za blbosť. Prepáč ale to ze sa ľudia dokážu baviť o náboženstve len ukazuje mieru tolerancie a vyspelosť ludi, pretože vyspelý človek sa dokáže baviť a pofilozofovat o viere aj s druhým iného vierovyznania. To ze ty považuješ tieto témy za intímne len ukazuje ako je to veľmi u nás tabuizovane, ty to nazyvas intimnym a ja tabuizovanym, čo je podľa mňa dosť naprd. Takže opak pokroku.
@veklipo a to ze sa ľudí u nas nemozes spýtať akej je orientacie je dôsledok toho v akej homofobnej alebo transhomofobnej krajine žijeme, v takom Amsterdame by sa na teba nikto neurazil. Toľko k tomu.
Každý mesiac inak, sú mesiace s nulou aj mesiace so sumou, ktorú radšej nenapíšem 😅
A naše staršie dieťa, stredoškolák má cca 650 eur mesačne.
2700 eur mame už po zaplatení všetkých výdavkov ..mame 1 dieťa ale plánujeme ešte jedno
Autorka - Stačilo poďakovať za dobre mienenu radu. Opísala si samu seba ako veľmi tolerantnu, pokrokovu. Zabudla si ale na ješitnosť.
@veklipo to nie je jesitnost. Mne to nepríde ako dobrá rada, píšeš o tom ze sa o tom netreba baviť lebo sa hádame a zavidime. Lenže problém nie sú témy, netreba odstrániť tieto témy z nášho života a konverzácii. Treba odstrániť nenávisť závisť a hádky. Takto sa neodstrania takto iba posilňujes.
@veklipo problém je v ľuďoch nie v temach.
@veklipo Všetky tieto body dokazujú len to, že akákoľvek spoločnosť je ešte nevyzretá na rozumnú debatu 😉.
Každý je citlivý na akúkoľvek otázku a odpoveď.
Rozumný človek vie slušne diskutovať, nezávidieť a rešpektovať druhého človeka a jeho názory.
Takže to nie je o intímnej otázke, ale o intelekte.
@medda_beda ďakujem, napísala si to lepšie ako ja.
U nás XX.000 € / mesiac.
manžel pracuje v zahraničí , ja mám prácu+plus poberáme rodičovský príspevok , kvôli zdravotnému stavu dcérky
Keď aj príde manžel na Slovensko a bude pracovať tu, keď som si to tak rátala, 2700 € by nám postačilo,aby sme žili normálne ,že si aj dovolíme a neobraciame každé euro.
Aj keď si uvedomujem,že návrat bude ťažký, keďže máme teraz takýto príjem.ale dokončujeme vonkajšok domu,všetko za hotové.tak už nám nebude treba neviem ake sumy zarábať.
@veklipo so všetkým súhlasím, len skúsim výraz Ostblock nahradiť výrazom Postsedliaci (kniha Juraja Buzalku Postsedliaci, kde autor vysvetľuje podstatu mnohých slovenských mentálnych deformácií tohto druhu)
@veklipo mat iný názor na danú tému nepovažujem za jesitnost 🙂
Ani tak nie je dôležité koľko majú príjem, ale náklady🙂k našej sume poviem, že voľakedy som si myslela, že toľko ani nemôžeme mať spolu a teraz sa mi to zdá malo
otazka, ktoru si polozila je nezmyselna...nevies naklady jednotlivych ludi a ich zivotnu situaciu..rodina co zarobi 2000 moze mat naklady 1000 a usetri 1000 ...rodina co ma 5000 moze mat naklady 4000 a usetri rovnako... ak by si opisala zivotnu situaciu a potreby rodiny pri dvoch detoch a opytala sa kolko je pre vas idealny prijem v takej situacii, tak by otazka mala zmysel
mame vysoky prijem ale mame vysoku hypoteku a ostatne naklady takze verim ze v konecnom dosledku nam ostane aj menej nez ludom co maju napr 2000€ prijem a su bez hypoteky a dopestuju si doma veci…
@medda_beda aky mas nazor na situaciu, ked bezdetna zena vypocuva pár, ktory si presiel liecbou neplodnosti, umelymi oplodneniami, potratmi, ledva ledva maju jedno dieta a ona sa ich spyta ci este planuju deti? Je to hlupa otazka, alebo su hlupi oni ked nechcu verejne rozoberat svoj intimny zivot a plodnost? Nemala by v prvom rade byt empaticka, inteligentna a citliva ta pani? Nez aby oni celili takymto otazkam, pripadne museli mat pripravene formulky ako sa ohradit?

Mame len jedno dieta.