icon

Aký je váš príjem pri dvoch deťoch?

26. máj 2024
Strana
z2
martinkatinka
26. máj 2024

Mame len jedno dieta.

doriiis
26. máj 2024

2000€ + .....pomohlo?

rozculena
26. máj 2024

otázka za 100 bodov

autor
26. máj 2024

@rozculena co je na nej zle?

taynee
Odpoveď bola odstránená
autor
26. máj 2024

@taynee a co je na tom ze je anonymná? Tiež tu vystupujes pod nejakým nickom a neviem kto realne si. Je to normálna otázka zaujíma ma ako to standardne zvyknú mat iné rodiny.

autor
26. máj 2024

Okolo 2300

klarissa25
26. máj 2024

Muž má vždy minimálne 1500e. A ja mam tych 1300. Ale teda tato info ti je na dve veci

taynee
Odpoveď bola odstránená
trema
26. máj 2024

Ked ti napíšem, že máme 5000+, čo urobíš s touto informáciou?

veklipo
26. máj 2024

Aj tu sa ukazuje, ako sme na Slovensku ešte stále “Ostblok”. Ale rozumiem, nikto Ti to ešte nepovedal, tak Ti píšem ja. A prosím, zober to v dobrom.
Vo vyspelých spoločnostiach platí 1 pravidlo: Nikdy sa nepýtaj na
1. Plat
2. Sexuálnu orientáciu
3. Náboženstvo
4. Politické názory
Tieto informácie su veľmi intímne.
Keďže k nám toto pravidlo ešte nedošlo, hádame sa a zavidime.

autor
26. máj 2024

@veklipo rešpektujem ľudí akejkolvek sexualnej orientacie. Na politike sa s druhými ľuďmi nehadam.
A ľuďom v zivote nezavidim, takáto nie som. Nepýtaj sa na náboženstvo? To je co za blbosť. Prepáč ale to ze sa ľudia dokážu baviť o náboženstve len ukazuje mieru tolerancie a vyspelosť ludi, pretože vyspelý človek sa dokáže baviť a pofilozofovat o viere aj s druhým iného vierovyznania. To ze ty považuješ tieto témy za intímne len ukazuje ako je to veľmi u nás tabuizovane, ty to nazyvas intimnym a ja tabuizovanym, čo je podľa mňa dosť naprd. Takže opak pokroku.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
26. máj 2024

@veklipo a to ze sa ľudí u nas nemozes spýtať akej je orientacie je dôsledok toho v akej homofobnej alebo transhomofobnej krajine žijeme, v takom Amsterdame by sa na teba nikto neurazil. Toľko k tomu.

tilly
26. máj 2024

Každý mesiac inak, sú mesiace s nulou aj mesiace so sumou, ktorú radšej nenapíšem 😅
A naše staršie dieťa, stredoškolák má cca 650 eur mesačne.

barka2003
26. máj 2024

2700 eur mame už po zaplatení všetkých výdavkov ..mame 1 dieťa ale plánujeme ešte jedno

veklipo
Autor odpoveď zmazal
veklipo
26. máj 2024

Autorka - Stačilo poďakovať za dobre mienenu radu. Opísala si samu seba ako veľmi tolerantnu, pokrokovu. Zabudla si ale na ješitnosť.

autor
26. máj 2024

@veklipo to nie je jesitnost. Mne to nepríde ako dobrá rada, píšeš o tom ze sa o tom netreba baviť lebo sa hádame a zavidime. Lenže problém nie sú témy, netreba odstrániť tieto témy z nášho života a konverzácii. Treba odstrániť nenávisť závisť a hádky. Takto sa neodstrania takto iba posilňujes.

autor
26. máj 2024

@veklipo problém je v ľuďoch nie v temach.

medda_beda
26. máj 2024

@veklipo Všetky tieto body dokazujú len to, že akákoľvek spoločnosť je ešte nevyzretá na rozumnú debatu 😉.
Každý je citlivý na akúkoľvek otázku a odpoveď.
Rozumný človek vie slušne diskutovať, nezávidieť a rešpektovať druhého človeka a jeho názory.
Takže to nie je o intímnej otázke, ale o intelekte.

autor
26. máj 2024

@medda_beda ďakujem, napísala si to lepšie ako ja.

pe_mi
26. máj 2024

U nás XX.000 € / mesiac.
manžel pracuje v zahraničí , ja mám prácu+plus poberáme rodičovský príspevok , kvôli zdravotnému stavu dcérky
Keď aj príde manžel na Slovensko a bude pracovať tu, keď som si to tak rátala, 2700 € by nám postačilo,aby sme žili normálne ,že si aj dovolíme a neobraciame každé euro.
Aj keď si uvedomujem,že návrat bude ťažký, keďže máme teraz takýto príjem.ale dokončujeme vonkajšok domu,všetko za hotové.tak už nám nebude treba neviem ake sumy zarábať.

danica2711
26. máj 2024

@veklipo so všetkým súhlasím, len skúsim výraz Ostblock nahradiť výrazom Postsedliaci (kniha Juraja Buzalku Postsedliaci, kde autor vysvetľuje podstatu mnohých slovenských mentálnych deformácií tohto druhu)

autor
26. máj 2024

@veklipo mat iný názor na danú tému nepovažujem za jesitnost 🙂

ka_ty2
Autor odpoveď zmazal
luccija
26. máj 2024

Ani tak nie je dôležité koľko majú príjem, ale náklady🙂k našej sume poviem, že voľakedy som si myslela, že toľko ani nemôžeme mať spolu a teraz sa mi to zdá malo

fairyy
26. máj 2024

otazka, ktoru si polozila je nezmyselna...nevies naklady jednotlivych ludi a ich zivotnu situaciu..rodina co zarobi 2000 moze mat naklady 1000 a usetri 1000 ...rodina co ma 5000 moze mat naklady 4000 a usetri rovnako... ak by si opisala zivotnu situaciu a potreby rodiny pri dvoch detoch a opytala sa kolko je pre vas idealny prijem v takej situacii, tak by otazka mala zmysel

amelia89
26. máj 2024

mame vysoky prijem ale mame vysoku hypoteku a ostatne naklady takze verim ze v konecnom dosledku nam ostane aj menej nez ludom co maju napr 2000€ prijem a su bez hypoteky a dopestuju si doma veci…

babulkomale
26. máj 2024

@medda_beda aky mas nazor na situaciu, ked bezdetna zena vypocuva pár, ktory si presiel liecbou neplodnosti, umelymi oplodneniami, potratmi, ledva ledva maju jedno dieta a ona sa ich spyta ci este planuju deti? Je to hlupa otazka, alebo su hlupi oni ked nechcu verejne rozoberat svoj intimny zivot a plodnost? Nemala by v prvom rade byt empaticka, inteligentna a citliva ta pani? Nez aby oni celili takymto otazkam, pripadne museli mat pripravene formulky ako sa ohradit?

Strana
z2