icon

Aký je váš príjem pri dvoch deťoch?

26. máj 2024
Strana
z2
veklipo
26. máj 2024

@medda_beda aj s priemernou znalosťou sociológie je jasne, ze ideálna spoločnosť neexistuje. A teda vždy sa nájde aspoň 30% ľudí, ktorí sú netolerantni voči iným. A aby sa predchádzalo konfliktom, spoločnosti sa vyhýbajú témam, ktoré sú veľmi osobne. Ak by sme sa toho vsetci držali, spoločnosť by nebola taká polarizovaná.

sissy27
26. máj 2024

Asi som nechapava - ale ako ovplyvnuje pocet deti rodinny prijem? Ved ak niekto pracuje v lidli za 1200 v hrubom, tak ci ma 2 alebo 6 deti, stale to bude v lidli 1200€ v hrubom.
Vysku platu v prvom rade ovplyvnuje pracovna pozicia - inak zaraba predavacka, inak zaraba lekar, a potom dlzka praxe. Ale sobasny list a pocet deti fakt nie.

autor
26. máj 2024

@babulkomale vytrhavas veci z kontextu. O reprodukcnych pravach sexualite rodicovstve intímnom zivote materstve menstruacii puberte potomstve interupcii je absolutne normalne sa bavit. To nema byť tabu. Ten druhy ti dá pripadne jasne najavo, že sa na túto tému necíti a nechce sa baviť a ty ho respektujes a nedavas ďalej absolutne ziadne otázky, lebo už chapes že toto je no go zóna. A tým to konci. Alebo sa ta osoba cíti v tejto debate komfortne a možno nájde v pytajucom sa oporu pochopenie a vypocutie. Tento navod ktorý dávaš nikdy sa nepýtaj na to a to ničomu nepomáha. Ako sa ľudia naučia komunikacii pokiaľ budu len ďalej a ďalej selektovat témy?

autor
26. máj 2024

@veklipo ak by sme sa vyhybali témam tak by spoločnosť nebola tak polarizovana? Prepáč ale toto je najväčšia blbosť dňa akú som si dnes precitala. Neviem akými ľuďmi a spoločnosťou sa obklopujes ja sa pohybujem medzi ľuďmi, s ktorými sa môžem baviť aj o ich viere, orientacii, politickych názoroch.. a ver tomu ze to skoro nikdy neskonci hadkou ale normálnym dialogom. Skus vymeniť ľudí okolo seba možno nebudeš musieť tak dávať pozor na to co povieš.

guudy
26. máj 2024

Autorka, odpovede na tvoju otazku nebudu mat ziadnu vypovednu hodnotu. Rovnaka tema sa tu pravidelne opakuje.
Zivotna uroven totiz nezavisi od samotneho prijmu, ale od miliona roznych faktorov. A ak ta zaujima len samotna vyska prijmu, tak tomu nerozumiem vobec, naco ti taka info bude…🤷🏼‍♀️

katica06
26. máj 2024

Výrazne menej ako vy.....pomohlo?

bobrina1
26. máj 2024

Otazka je jasna, bud odpoviem alebo nie. Naco filozofovat, autorka vie, preco sa takto pyta. Asi ju nezaujimaju vydavky, apod., len cisto statisticky "prijem rodiny s 2 detmi". Jedine, co nie je celkom jasne, ale predpokladam, ze sa pyta na netto.

bobrina1
26. máj 2024

@martinkatinka autorka sa pyta na prijem s 2 detmi, nie na pocet deti🙄

madla60
26. máj 2024

asi si ešte veľmi mladá, nescestovaná a ideš si len svoje. Skús sa takto a o týchto témach baviť napr. s cudzincom.

autor
26. máj 2024

@madla60 jasne mlada a nescestovana:D ja sa tu normálne bavim a vyjadrujem uplne iný názor ako je ten tvoj pravdepodobne bez toho aby som nieksoho urazala alebo niekomu nadavala. Pracujem s cudzincami, študovala som na erasme, pocestovala som si. To ze nesúhlasím je hádam normálne🙂

babulkomale
26. máj 2024

Škoda reči.

medda_beda
26. máj 2024

@babulkomale
Tí ľudia sa len pýtajú.Ich to reálne nezaujíma a preto im stačí odpovedať už ako človek uzná za vhodné.
Ja som odpovedala, že neviem kedy a či vôbec budem mať dieťa a kľudne som sa aj pohádala ak sa mi niekto snažil vtlačiť svoju predstavu o živote o 2/3 deťoch.
Ak niekto nepozná hranice diskusie tak ju treba ukončiť.
Ja som odpovedala vždy priamo.
Opýtať sa je v poriadku.Iné je ak už niekto nepozná hranice diskusie a stará sa do vecí do ktorých ho nič nie je.
Každý normálny človek vie odhadnúť či sa chce druhá strana na takúto tému rozprávať.

medda_beda
26. máj 2024

@veklipo Keby sa ma nikto nič nepýtal asi by som sa nemala dôvod rozprávať s ľuďmi.Niekedy aj takéto akože ,,nevhodné,, témy vedia človeku otvoriť oči, pomôcť, nasmerovať iným smerom.
Za mňa sú všetky otázky v poriadku pokiaľ ľudia poznajú hranice.Všetko je to len o tolerancii.

martinkatinka
26. máj 2024

@bobrina1 ja teda nemusim odpovedat a napisala som, ze preco neodpovedam 😉

rozculena
26. máj 2024

cit.:"Ten druhy ti dá pripadne jasne najavo, že sa na túto tému necíti a nechce sa baviť a ty ho respektujes a nedavas ďalej absolutne ziadne otázky, lebo už chapes že toto je no go zóna. A tým to konci"
Takže sa riaď podľa toho.

amelie2017
27. máj 2024

@luccija boze, presne, o takej sume som ani nesnivala a ani neviem ako a je po peniazoch.

veklipo
27. máj 2024

A preto sa pýtaš anonymne na MK. To mi nejako nesedí.

jarkove
28. máj 2024

7000 / 8000 € ...ako ti to pomohla táto info ?

tundra
28. máj 2024

@jarkove len?😂😂😂

cielavedomost
28. máj 2024

Tak keď sú dvaja podnikatelia / majú dobrú prácu ako vysokoškoláci / remeselníci tak sa dá zarobiť taká čiastka :P

autor
28. máj 2024

@veklipo však a nie je to jedno? Ty kokos ja podľa nicku veklipo tiež neviem ci si Janka z Hornej Dolnej .

Strana
z2