Aký potrebujeme príjem, keď chceme hypotéku 95 000 eur?
Ahojte, vie mi niekto poradiť, ja nastupujem na materskú. 412€+60€+120€ (predtým len na dohodu) muž zarába vyše 1000€. Koľko by sme potrebovali mať príjem aby nám dali hypo 95 tisic? Teraz bývame v dvojgeneračnom no radi by sme šli sami. Ďakujeme
My sme teraz brali, resp.riesili sme to už od decembra 2022, len v marci sme to konečne dotiahli kvôli katastru. Ja na rodicaku, manžel príjem okolo 1000 a vyšlo nám hypotéka 70 tis len tak tak.
Skus sa popytat v bankach, ale standardne materska nie je uznavana ako prijem v kontexte hypoteky (iba rodicak) cize tvoj prijem je z pohladu banky 0 a z manzelovho cisteho prijmu sa odpocitava este aj “dieta”. 95 tisic vam s takym prijmom urcote nedaju.
na 95tisíc potrebujete mať v súčasnosti v čistom cca 1800- 1900 eur ak máte aj dieťa
Mne nedavno predbezne ratali rodicak /materska a ani pridavky na dieta sa nerataju/ a muzovi prijem 1100... mame 2 deti a nemame ziaden iny uver ani nic na splatky a vyslo nieco cez 100 000 v PSS, mame tam existujuce zmluvy na sporenie... splatka 450eur bez poistenia.
Materskú rátať nebudú. Niektoré banky rátajú rodicak (412 eur), aspoň mne to tak povedali v banke, keď som sa bola pýtať či by sa len dal navýšiť úver, ak dopíšu manžela ako dlžníka naň.
Kedy nastupuje na materskú? Ak by si stihla vybaviť a banka by vám schválila uver ešte pred nástupom na materskú tak by ste obišli lepšie, inak berú do úvahy rodičak plus csob berie asi aj rodinné prídavky... Rátaj max 80% z ceny nehnuteľností, na 90% nemáte príjmy, takže vlastná hotovosť by bola fajn...
@mamula20 cisty prijem vyssi ako hruby? To v akom vesmire?
odkiaľ ste? ja mám sama ako samoživiteľka 1100€ aj s daňovým bonusom v čistom, mám kamarátku ktorý robí takéto úvery a povedala že mi dajú 120 000€
@mamula20 a odvody si kde nechala?
@riamia91 No tak to bolo asi len ozaj priebezne 🤷 nemyslim si, ze toto by vam na schvalovani preslo.
@puertorico to by si splacala 50 rokov? 😃 Toto neexistuje, ze ti pri takej sume pozicaju.
@lindusss2016 nieee asi 30 😂
@babulkomale jaj, oni maju už asi 10 deti, tak to sa im tie bonusy nazbierajú 😂
@mamula20 prosím... prosím ....prosím neraď tu ľuďom s financiami.🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@lindusss2016 nehadam sa... bolo to nieco okolo 115000 a povedala nam, ze 100 000 nam isto schvalia hned, je to moja dlhorocna poradkyna v SPP, ale je pravda, ze je to aj so zalozenim pozemku. Cize za nou mame prist, ked nam daju stavebne povolenie... a financovat sa to bude tak, ze najprv nam daju hodnotu pozemku, vytiahneme aspon mury na 1m a ked sa to zapise do katastra ako stavba, potom uvolnia dalsie peniaze atd... takze ideme riesit tie omacky pred tym a potom uvidime.
@mima1608
Hypoteka sa neda navysit... jedine teda refinancovanim za novych podmienok, oni potom preratavaju, co sa oplati to urobit tym refinancovanim alebo bude nizsia splatka pri 2 hypotekach. Povodna + nova.
@mamula20
Ked ziadas o uver/hypo, davas do prace potvrdit, prijem za minuly rok a ten potom odnesies do banky /konkretne pss/. Tam mas alebo nemas zaratany bonus. Aspon teda PSS sa zaujima o vyslovene sumy, ktora mesacne prichadza na ucet, ak ma dany clovek bonus preplacany mesacne, tak s nim rata.
@babulkomale čistý príjem mam mesačne vyšší ako hruby, z ktorého idú odvody... lebo príplatky za nočné, víkendy, ošatné, stravné...
Ako to je s daňovým bonusom na dieťa? Ak mám mesačne +280€ daňové bonusy na 2 deti, ráta sa aj to do čistého príjmu? Keďže banka si overuje príjem cez odvody do SP, tam daňové bonusy asi nefigurujú.

No to ti neporadi nikto, kazda banka ma ine podmienky, treba to zistovat. Ale z tohto prijmu budete radi, ked vam pozicaju 65 000 podla mna