Aký potrebujeme príjem, keď chceme hypotéku 95 000 eur?
Ahojte, vie mi niekto poradiť, ja nastupujem na materskú. 412€+60€+120€ (predtým len na dohodu) muž zarába vyše 1000€. Koľko by sme potrebovali mať príjem aby nám dali hypo 95 tisic? Teraz bývame v dvojgeneračnom no radi by sme šli sami. Ďakujeme
@mamula20 Z hrubeho platu sa pocitaju odvody plus dan, z dane Vam cast vratia, ale nikdy nie viac ako zaplatite, takze tazko bude cista mzda viac ako hruba
Dobré ráno, na 95 000e vám treba overitelny príjem cez sociálnu poisťovňu vo výške približne 1400e.
Môže to stačiť ale záleží od banky aj nemáte iné úvery. Rovnako záleží aj od nehnuteľnosti kde hypo môže byť max 80% takže ak predajná cena 95.000 tak hypo len 80% zvyšok dofinancovanie iným spôsobom na čo už príjem asi nebude stačiť a záleží aj od znaleckého posudku (veľa nehnuteľnosti sa preceňuje). Banka berie väčšinou tu nižšiu cenu.
Takže veľa faktorov ovplyvňuje kúpu nehnuteľnosti na úver.
@jaroslav81 riešime to teraz a áno, je výborná finančná poradkyňa, klientov má aj "známe televízne a instagramové" osobnosti. Veľa ľudí ju vyhľadáva. Takže tohto sa nebojím. Kľudne ti na ňu posuniem kontakt 🙂
@puertorico ne vďaka, nechaj si ju...nechcem poradkyňu, ktorá mi povie, že z platu 1000€ mi dajú 120 000€ hypo a výsledok bude : Zamietnuté!
@jaroslav81 uplne suhlasim. To je nerealna suma 🙂 tiez sme brali hypo minuly rok. A ani s o dost vyssim prijmom nam to tolko nevyslo.

@puertorico s čistým príjmom 1100€ ti 120 000€ určite nedajú, kamarátka musí byť výborná fin. poradkyňa keď toto povie....Teraz som to dal do kalkulačky a vyšlo pod 70 000€....120 000€ možno v dobe 0.4% úrokov z pred dvoch rokov.