Babka vytopila suseda

iva1988
23. máj 2018

Ahojte, potrebovala by som poradiť. Mojej babke sa podarilo vytopit suseda o dve poschodia pod ňou. Susedia bývajúci priamo pod ňou si ani nevšimli že niečo zateká. V každom prípade sused len prišiel povedať co sa stalo a odisiel. Moja babka sa ponúkla že mu pomôže upratať čo odmietol a ani nešla za ním do bytu obhliadnut škodu ani jej neukázal žiadne fotky. Teraz jej prišiel papier z poisťovne Aegon že má uhradiť sumu 170€. Môže babka požadovať od poisťovne fotodokumentácia a kalkuláciu týchto nákladov bločky a pod ak jej nebol umožnený vstup do bytu?
170€.

luliu
23. máj 2018

Tvoja babka nemá byt poistený? A podla mňa by mala mať možnosť nahliadnuť do fotodokumentacie

iva1988
autor
23. máj 2018

Nie nemá vôbec poistku. Zaplatenie za škodu nie je problém to jej zaplatíme mňa tam akurát štve ten systém že po nej požadujú takú sumu bez predloženia nejakej dokumentácie ako kalkulacia, foto a pod.

draik
23. máj 2018

Môže požadovať preukázanie škody, čo do rozsahu a výšky. Daná suma však nie je extra vysoká.

zenaajmama
23. máj 2018

@iva1988 normálne nech napíše žiadosť že chce nahliadnuť do zapisnice skodovej udalosti.Ale myslím si že to je ťažké, lebo poisťovni to zhodnotil znalec, poisťovna tu aumu uhradila poškodenému ,a teraz vymáha v podstate od vinníka.

zenaajmama
23. máj 2018

*takto to funguje.A keď museli napr.vymaľovať izbu,tak to je reálna cena.

veronnica080
24. máj 2018

@iva1988 samozrejme, že to môže žiadať. Veď ona má nárok vedieť, na čo budú peniaze použité a čo bolo poškodené

miriam11
24. máj 2018

@iva1988 podla mna im znicila tym vytopenim steny, musia nanovo vymalovat. Len farba je drahsia ako suma, ktora jej prisla. Ja by som sa v tom nerypala, zaplatila, isla sa ospravedlnit, v ramci toho sa moze popytat na foto, atd.... kedysi davno, ked som este byvala v prenajme, nas neustale vytapali susedia, 5 x za pol roka. Kazdu chvilu malovat? Mala som ich plne zuby. Je to neprijemna vec, jasne, stava sa...

katulienkax
25. máj 2018

Možno by bolo rozumne ako darček zaplatiť babke nejakú poistku, toto este nie je nejaká velka pálka ale keby náhodou spôsobila totalne vytopenie suseda, nebodaj požiar tak sa nedoplatite.

jasminet
25. máj 2018

mna by teda zaujimalo, ako mohla babka vytopit suseda o 2 poschodia nizsie, ked susedia pod nou nemali ziaden problem. na nasu babku pribehol sused pod nou, ze ho vytapa, ze okamzite chce videt jej byt odkial to tecie, tak ja ze teda podte (ona nebola doma), tu nic netecie, chcela som na oplatku vidiet jeho byt ze aka skoda mu tam vznikla a to 1 fliacik nad kuchynskou linkou... nakoniec nieco tieklo v stupackach a iba k nemu, vobec to z jej bytu neslo.