Banka mi nechce dať peniaze z vkladnej knižky
Prosím vás,je tu niekto so Slovenskej sporiteľne? To čo sú za nové maniere? Knižka je písaná na dcérku, má 4 roky. S mužom chceme vybrať peniaze a že nám ich nedajú. Že musím dať doklad, že peniaze použijem napr. dcérke na výlet,či tábor. Musia byť vyslovene len pre ňu použité. Keď sme povedali, že ju zrušíme,tak že to nám nepomôže, že oni nám tie peniaze proste nedajú. Muž nasratý jak hovado. Čo máme robiť? Ďakujem za každú radu.
@123369 viem len toľko, že asi do 4000€ môze vybrať rodič a nad 4000 treba súhlas súdu. Zrušiť knižku sa dá pri okamžitom bezhotovostnom prevode do nového produktu na meno dieťaťa (sporiaci účet, a asi aj investičný účet ak sa nemýlim) limity nepoznám, ale je tam podstatne menej administratívy a komplikácií, lebo peniaze ostávajú "pod dozorom" banky a nemení sa ich vlastníctvo. Predchádza sa tým minutiu peňazí dieťaťa rodičom na účely mimo potrieb dieťaťa a špekuláciám najmä u dlžníkov naháňaných exekútormi.
@mariatheresia chceli sme vybrať 2000€ a nedali nám ich. Keď sme povedali, že teda knižku tušíme, povedali ok,ale peniaze vám aj tak nedáme,aj keď si namiesto vkladnej knižky založíme niečo iné. Proste nedajú a hotovo. Priznám sa, peniaze sme si chceli požičať na kúrenie, pretože sme začali riešiť korenie na drevo a proste 2000€ nám chýba. Dlžníkmi sme do teraz vzivote neboli,nikde. V banke úver je vždy na čas zaplatení 🤷 Momentálne sme sa na to 💩 ale určite to tak nenecháme.
Tak toto pre mna teda novinka je 🙄🙄 mame tiež v slsp a vyberali sme podobnu sumu aký vy. Teda cca 1800 z jednej a z ďalšej 600 a nikto nič neriešil…
@aristka pre nás to teda novinka je. A dokonca sama to povedala, keď ju muž konfrontoval, že pred tým sa vyberať dalo, povedala " teraz sú nové zmeny". Áno peniaze sporime dieťaťu,ale viac krát sme si povedali, že keby prišla situácia, že budeme nedajbože na tom zle,tie peniaze tam máme. Prišla Corona, prišla vojna, veľa vecí sa zmenilo a mení a ak by muž prišiel o prácu a mi nebudeme mať čo do úst tak fajn,hlavne, že peniaze sú v bezpečí v banke.
@simca06022011 asi si to neuvedomujes, ale kazda jedna tvoja transakcia ide cez system, ktory vyhodnocuje, ci nie je neobvykla. Kazda jedna. A ak system vyhodnoti, ze ta transakcia je z nejakeho dovodu neobvykla, povereny pracovnik sa pozrie na tvoj ucet a ak uzna za potrebne, vyziada od teba doklady. Takze napriklad nadmerne vybery z detskeho uctu mozu byt neobvykle. A banka je povinna monitorovat transakcie svojich klientov.
@123369
Neslo by to tak, ze na viac krat vybrat "beznu" sumu, teda neviem napr. tych 400€ s nejakym casovym rozostupom?
@evkano1402 neviem,chceli sme ísť na druhý deň do iného mesta,ale nakoniec sme sa na to vykašľali, peniaze sme si požičali.Ale určite to takto nenecháme, vkladnú knižku zrušíme a slsp nech si 💩 oči
zasnem...mna vseobecne otazky banky vytacaju,kedze to nie su ich peniaze...reci o ochrane majetku dietata su bullshit,malo by to logiku iba ak by jeden rodic zomrel a je tam na ucte dedicstvo toho dietata...inak aj keby ste chceli spravit dietatu oslavu za 3 tisic banka sa nema co starat...takymto tempom raz pridu casy,ked si v banke povedia,ze transakciu mi zamietnu,lebo som si tento pol rok uz nakupila vela veci na seba😂..potom napis,ci sa vam podarilo zrusit...

@barbora_30 tak toto už je vrchol. Ja som tú moju minulý rok zrušila 🙏