Banka mi vrátila peniaze za platbu

24. okt 2022

Zdravím. Dnes som objavila na svojom účte zvrat peňazí za nákup v potravinách. Priznávam, že som flákač a veľmi účet nekontrolujem, takže neviem, či mi v potravinách stiahlo peniaze dvakrát, alebo nie. Ide o to, že presne viem, kedy tá situácia nastala. Keď som platila, tak terminál haproval a trvalo asi 5 minút, kým platba prebehla, no nakoniec prešla. Bloček už nemám. Ide o sumu cca 20€. Bolo to tak 2 týždne dozadu. Už sa vám niečo podobné prihodilo? Ako ste postupovali? Ďakujem

nelca84
24. okt 2022

A co s tym chces robit? vsak zjavne ti strhlo platbu 2x, tak jednu ti vratili. Vybavene, hotovo. V com chces postupovat?

maranco
24. okt 2022

Pozri si pohyby platby kartou tak 2 týždne dozadu či tam vidíš zaúčtovanú tú platbu v rovnakej sume, v detailoch budeš mať aj názov obchodu.

autor
24. okt 2022

@nelca84 No, že nikde nevidím, či ju naozaj stiahlo dvakrát. Nechcela by som, aby mali predavačky manko, kvôli nejakej chybe banky.

0silvia0
24. okt 2022

Ty nemas internet banking? Keby si si popozerala transakcie, tak to tam najdes.

nelca84
24. okt 2022

no len tak pre nic za nic by ti ju nevratili 🙈 kde to nevidis? v pohyboch na ucte?

zuzanaete
24. okt 2022

Nam sa davnejsie stalo, ze pri plateni zalohy za hotel zblbol system. Prislo potvrdenie o rezervacii, ale platba nam realne z uctu neodisla. Neriesili sme, ze ved pri ubytovani zaplatime celu sumu. V hoteli nas presviedcali, ze zaloha bola zaplatena. Aj som to znovu kontrolovala a nebola. Netusim, co vtedy zblblo v systeme. Mali sme lacnejsiu dovolenku. 🙂 Predavacky by nemali mat manko z platieb kartou. To system rata. A ked ti vratili platbu, tak to urcite nebolo z pokynu predavacky, tonuz ide mimo nu.

marco2
24. okt 2022

No mohlo sa stať, že platba presla 2 krat, a predajni peniaze zysovali, tak Ti ich vrátili späť, alebo druhá možnost, keď haproval terminál, mohlo nastať že po čase prešiel preadaj a okamžite storno, aleboa návrat, čo znamená že transakcia bola nulová,alebo Tebe peniaze stiahlo a zároveň vrátilo, bývá to v rozmedzí pár minút, ak to tak bolo, tak peniaze bude predajňa reklamovať a dodatočne Ti ich banka stiahne, musíš si dobre pozriet výpis, taketo prípady sa stávajú.

autor
24. okt 2022

@zuzanaete no asi to bude aj moj pripad. Presla som si cely internet banking a tu platbu tam mam zauctovanu len raz a teraz vratenie. Tak uvidim, ci si to banka vezme naspäť.

marco2
24. okt 2022

Banka ju vezme späť až keď predajna bude reklamovať, niekedy sa stalo ze predajňa platbu ani nereklamovala, tým pádom jej vzniká manko, nakolko sa jej tovar vrat na stav zásob a v skutočnosti tovar nema

maranco
24. okt 2022

* Priznávam, že som flákač a veľmi účet nekontrolujem *
Nainštaluj si do mobilu aplikáciu od svojej banky a nastav si notifikáciu aby pípol pri každej platbe/pohybe na účte. Aby sa ti nestalo, že po pár mesiacoch zistíš že máš tam platby o ktorých nič netušíš.

@bambulka104 Miznú peniaze z môjho účtu na neznámy účet
https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/miznu-peniaze-z-mojho-uctu-na-neznamy-ucet/