icon

Bankomat VÚB mi zadržal kartu, aký je postup?

9. sep 2026

Ahojte. Včera mi bankomat VÚB pri výbere zadržal kartu, tiež mám účet vo VÚB. Na obrazovke sa len zobrazilo, že karta bola zadržaná. Bankomat je pri pobočke, tak tam chcem dnes zájsť. Stalo sa vám to niekomu, vydali vám kartu späť alebo ste nakoniec museli čakať na novú?

anonym_ca8df4
9. sep 2026

@anonym_autor Dali mi novú kartu priamo na pobočke, bez poplatku

chrobak7
9. sep 2026

@anonym_autor Záleží od toho, aký bol dôvod zadržania. Ak je karta exspirovaná, tak ti vydajú novú. Ak ti ju bankomat zadržal z dôvodu, že si viackrát zadala zlé PIN, tak ti ju vrátia.

jimmyy128
9. sep 2026

Ak si to dnes na pobocke nestihla: ked je bankomat priamo v budove banky, VUB uvadza, ze kartu klientovi vydaju hned, a ked je mimo pobocky, dostane ju spat zvycajne do troch dni. Obciansky si zober.

Este predtym si kartu docasne pozastav v aplikacii, ak to tvoja verzia VUB Bankingu umoznuje. Karta je fyzicky v cudzom stroji a kym ju nemas naspat v ruke, je to lacna poistka, zrusit sa to da hned, ako ju dostanes.

O zvysku rozhodne dovod zadrzania. Trikrat zle zadany PIN alebo karta nechana v citacke prilis dlho su bezne veci a karta sa vracia. Ak skoncila platnost alebo bola karta z nejakeho dovodu blokovana, vydaju novu a stara sa uz nevracia. A ak by ti povedali, ze karta ide na overenie, opytaj sa rovno aj na to, ci ti medzitym vedia vydat nahradnu, nech nie si tyzden bez karty.