Benefity zdravotných poisťovní

4ocka
5. máj 2016

Ahojte. Baby ako je to so zdravotnymi poistovnami. My sme vsetci vseobecna ale nevidim ziadne "benefity" ..kolegyna ma inu zdravotku ma narok pri darovani krvi na vitaminy...kdesi preplacali nejake vydavky na lieky. Hodte nejake rady..clovek iba platí a platí a nic z toho nema. Tak chcem získať co sa da. Dakujem

lastom
5. máj 2016

rozdiel medzi poistovnami uvidis az vtedy, ked ochories vaznejsie. Vitaminy a podobne blbosti to je na oklamanie "volica". Kazda poistovna ma napr. ine cakacie doby na rozne operacie.

pribinak
5. máj 2016

Všeobecná poisťovňa ma najviac zazmluvnených doktorov. To je jej najvačšia výhoda
Vies, tie vitamíny mozu mat hodnotu tak 10e, ale presne ako pise
@lastom to je len taka šikovná marketingová sranda a ked vazne ochories je ti to k ničomu
Potrebujes umelé vitamíny, ked si zdravá?
Ja chodím darovať krv 3-4x za rok, ako to vyjde, nepotrebujem ziadne umelé zázraky

4ocka
autor
5. máj 2016

@pribinak
@lastom ja nehovorim ze mi ide len o nejake vitaminy. Ako sa dozviem kolko su cakacky pri kazdej poistovni? Ako vies ze poistovna vszp ma rychlejsie cakacky? Este som nevidela n8kho koho by dr. Odmietol lebo neni zazmluvneny. Praveze mna dr. Odmietaju lebo mam tuto poistovnu, potombze mam tuto dr. A nie iny.. A ked som potrebovala neurologa a ortopeda tak nedajboze sa tam dostat..a ortoped len sukromnik. Tak kde su vyhody?
Ja chcem vediet nazory ostatnych co su zapisane aj v inych poistovnach ako doplacaju v lekarni ako s dr. Atd

tyelde
5. máj 2016

ja mám union, ale po lekároch chodím absolútne minimálne, čiže neviem posúdiť....akurát viem, že moja zubárka (ona je ale súkromníčka) má na dverách cenník pre každú poisťovňu zvlášť, tam najlepšie vyšla dôvera, ale rozdiely boli tak to 50 centov za výkon 😅

majorosovalucia
5. máj 2016

Ja mam doveru dlhsie,v roku 2014 som mala uraz a chodila som so zlomenym stavcom na chrbtici 6 mesiacov.Nevedela som o tom.Potom nastup do nemocnice na komplet.diagnostiku-bola som na prac.lekarstve lebo sa nevedelo ci je to choroba z povolania alebo urazom.Verdikt bol operacia urcite.V BA by som cakala rok.Sla som na neurochirurg.konzultacie najprv KE.Potom som mala plan RK a NZ.V KE ma o 2 tyzdne operovali-cize ked to zhrniem ze to nie je az tak o poistovni ale o znamosti.V BA som nikoho nemala na neurochirurgii.VKE cez rodinu konzultacia.Poistovna schvalila operaciu velmi rychlo.Operovali ma 6hodin.Operater mi povedal ze este 2mesiace max a koncim na voziku vo velmi zlom stave to bolo.V dovere mam elektron.info a vidim co vsetko zaplatili za mna.
Iny priklad-priatel mal nutnu operaciu zubov vybrali mu vsetky zuby-rapidne mu min.rok za 2mesiace sa zhorsila paradentoza,mal uz problemy krvne aj zapaly v tele a pod.Po operacii mu spravili prechodnu protezu na rok.Bol vtedy v dovere.Zial ani vzp ani dovera na jeho diagnozu nepreplaca zub.nahrady.Takze mu stomatochirurg poradil union a ta preplaca zub.nahrady.Takze on ma union.
Teraz mame 3mes.babo a ona je v dovere ako ja.
Tazko sa radi ktora je dobra a pod.Presne ako bo vyssie povedane ze ked pride vazna situacia vtedy schvaluju poistovne rozne.
Moj krstny otec cakal na operaciu ramena rok.Vzp mu to tak dlho schvalovala.
Toto je realita.

tyelde
5. máj 2016

jaj, aby som nezabudla, ja osobne vidím hlavnú výhodu unionu v tom, že poskytujú zľay napr. na cestovné poistenie, keďže union je aj normálna poisťovňa....ja keďže som často v zahraničí, tak pre mňa sa to oplatí...ale inak doplatky u lekárov napr. alebo v lekárni nepociťujem že by boli väčšie ako keď som mala všzp, ale ako som už vravela ja moc k lekárom nechodím 😔 😅

jarkova
5. máj 2016

@4ocka my máme všetci dôveru, niektorí lekári možno frfľú, lebo im nepreplatia debiliny mimo, a mám elektronickú službu, kde ma informujú o každom predpísanom lieku na naše meno a na každé dieťa, matku, otca ti preplatia poplatky napr. za lieky, očkovanie za 100€, teraz to ževraj zvýšili na 200€. Ja mám teraz ťažkú diagnozu a nemala som žiaden problém. Aj operáciu, ktorú sme museli posunúť až po preliečení som mala hneď schválenú. Myslím, že rozhodujú aj kapacity každéj nemocnice.

zita19
5. máj 2016

my mame union, nikdy nebol problem, ze by nemal s nimi lekar zmluvu, ma najkratsie cakacky

4ocka
autor
6. máj 2016

@zita19
@jarkova
@tyelde
@majorosovalucia

Dakujem. Takto nejak som cakala odpovede 🙂 v tomto state to je tak na dve veci! Clovek len aby platil a ked ozaj cosi potrebuje tak dovi dopo!