Bloknutá platba zo SLSP na revolut

petteri
11. mar 2024

Máte skúsenosti že aj iné slovenské banky blokujú platby na revolut?

judrpravnik
11. mar 2024

Žiadna banka neblokuje platby na Revolut tak nešírte hoaxy.

jaroslav81
11. mar 2024

Áno, začínajú blokovať...

simsalabim
11. mar 2024

@petteri odomna Tatra banka v lete ziadala dodatocnu autorizaciu.

petteri
autor
11. mar 2024

@simsalabim Mne len prišla správa, že zamietnuté z legislatívnych dôvodov/dôvod regulátora..

liz_lemon
11. mar 2024

ano niekore banky blokuju kvoli podvodom

luckajozko21
11. mar 2024

Ziadna banka ti platbu neblokne len tak zo srandy. Su tam urcite pravidla, kt. ten system kontroluje. Ak nieco z toho vyjde podozrive, tak platbu bloknu. Tie 'pravidla' su napr. ze: uz si niekedy posielala na to cislo? do tej banky? bola to vysoka suma? posielavas take platby aj inak ako na revolut? Maju v ten den odchyteny nejaky podvod na rovnake/podobne ucty/sumu? Maju v banke podozrenie na podvod s podobnym spravanim? atd ..... To neni, ze teraz si v SLSP povedali, ze joooooj revolut budeme ludom na Slovensku blokovat. To je o tom ake mas spravanie pri platbach. Aaaaaa nie je to len v SLSP, ale vsetky banky maju nejaku formu overovania, aby chranili klientov. Ide len o tu citlivost nastavenych pravidiel.
Ak to ptorebujes riesit, tak volaj na infolinku. Vsetko ti preveria. A bud rada za to, ze sa to takto kontroluje ;)

petteri
autor
11. mar 2024

@luckajozko21 bola to prvá platba na revolut. Ale nízka suma..ale zasa je pravda že do zahraničných bánk nebola ešte žiadna platba z tohto účtu..

maranco
11. mar 2024

@petteri Posielaš sebe na Revolut alebo niekomu na inzerát?
Majiteľa účtu v Revolute poznáš?
Ak je to bazárový podvodník a sa naň sťažovali viacerý tak to mohli zablokovať.
SLSP napríklad blokovala platby aj na účty podvodníkom z bonky.sk

petteri
autor
11. mar 2024

@maranco posielal som kamošovi

luckajozko21
11. mar 2024

@petteri tak to bolo urcite preto, ze bola prva na dany zahranicny ucet. Banka ju radsej zdrzala. Skus znovu zajtra alebo im zavolaj

jacobsteven
10. apr 2024

@petteri - pridávam sa k tomu istému problému. Od istého času nedokážem taktiež poslať na Revolut zo SLSP. Osobne som, ale bežne dokázal dlhodobo posielať peniaze na Revolut. Dokonca ako pozerám poslednýkrát kedy som posielal bolo 1.2.2024, vtedy to ešte išlo.
Je to určite blokovanie zo strany SLSP, zároveň podľa všetkého sa jedná len o okamžitú platbu, ak odškrtneš, že to chceš poslať ako okamžitú platbu tak to pošlú ako klasickú SEPA platbu, ale s tým, že peniaze na Revolut ti prídu na druhý deň.
Zároveň som osobne spozoroval, že blokujú toho viacej, aj iné zahraničné podobné služby, a po tom ako som sa ich spýtal, mi povedali na infolinke, že to oni neblokujú, že to blokuje banka príjemcu, prípadne je možné, že banka do ktorej posielam peniaze už nepodporuje okamžité platby, čo je nepravda.