Bral niekto hypotéku i napriek tomu, že stávkoval?
Zdravím , chcem sa spýtať bral niekto hypotéku aj keď stavkoval ?
Ja som mal jeden mesiac kde som poslal do stávkovej 700 eur ale vybral som 1700.
Nevedel som že banky sú na toto tak prísne.
Hypotéku by som chcel brat zhruba za 3 4 mesiace, iné mesiace som neposlal ani euro do stávkovej.
Budú banky posudzovať celkovo 6 mesiacov komplexne ?myslim tým že zarobím za 6 mesiacov 15 tisíc a do stávkovej v tom rozmedzí išlo 700 eur či to bude veľký problém žiadať hypo vo svojej banke alebo radšej žiadať v inej banke ??
Som živnostník na jeden účet chodí vyplata a na druhom bežnom som stavkoval , budú chcieť iné banky výpis aj z bežného uctu alebo len z úctu na ktorý chodí vyplata ?
@dadis viem že nie , a ak by som teraz 6 mesiacov nestavkoval v mojej banke a žiadal po 6 mesiacoch pomohlo by to ?
@stefanko12345 niekto tu písal, že prevody si nezdieľajú banky medzí sebou. Pozor, info o stávkových záležitostiach si banky medzí sebou zdieľajú. Takže je jedno v ktorej banke žiadas o hypo.
@stefanko12345 niekto tu písal, že prevody si nezdieľajú banky medzí sebou. Pozor, info o stávkových záležitostiach si banky medzí sebou zdieľajú. Takže je jedno v ktorej banke žiadas o hypo.
@magdalienka11 ja som volal s finančným poradcom a práveže hovoril aby som bral hypo v druhej banke že tieto prevody sa vedu interne v banke . V druhej banke o tom nemajú ako vedieť .
@anonym_0786e4 ahoj Dakujem za odpoved , je bežne že si vypýtajú aj bežný účet alebo je to ako kedy ?ak by som chcel hypo po daňovom marec maj aj tak by chceli výpisi ?myslis že by pomohlo ak by bol účet čistý pól roka ?samozrejme podnikateľsky účet mám čistý len ten bežný , chcú banky vždy aj pri bežnom 6 mesiacov potom ešte k tomu podnikateľskému ?
Áno samozrejme budem riešiť makléra s jednym som už volal ohľadne tohto a vravel že niekedy im stačí čerstvé daňové a výpis ani nechcú a keby aj chcú tak na 99 percent len účet na ktorý chodí vyplata.
@stefanko12345 ak si hovoril s maklérom - prečo sa pýtaš? neveríš mu?
Na to či budú chcieť Ti dnes nikto neodpovie - to záleží od schvaľovateľa. čo sa týka počtu mesiacov . niektoré chcú 3 mesiace, niektoré 6mesiacov a niektoré nepýtajú vôbec - ale to Ti maklér povie, ktoré ako.
@anonym_0786e4 ešte jedna otázka , ak by som vo svojej banke zrušil bežný ucet a založil v tej istej nový smart účet ktorý mi ponúkajú toto by aspoň trocha nepomohlo v druhých bankách povedzme ?
@stefanko12345
Ahoj; v danej banke si Ťa podľa rodného čísla spoja. Takže smart účet bude mať výhodu len v poplatkoch
@magdalienka11 ja som volal s finančným poradcom a práveže hovoril aby som bral hypo v druhej banke že tieto prevody sa vedu interne v banke . V druhej banke o tom nemajú ako vedieť .
@stefanko12345
poradca má pravdu - v Tvojom prípade je nevyhnutné aby si bral úver v inej banke ako máš bežný účet - či už budeš žiadať o úver tento rok alebo budúci po podaní DP. Záleží aké čísla sú v daňovom za rok 2024 a aké chceš mať za rok 2025 po zmenách v zákonoch.
a ak o ten úver chceš naozaj žiadať - lebo sa pýtaš stále no to isté aj keď máš niekoľko odpovedí.
vypýtaj si od poradcu konkrétne riešenie - nech Ti dá konkrétny návrh ako to urobiť a vysvetlí prečo tak.
@stefanko12345
poradca má pravdu - v Tvojom prípade je nevyhnutné aby si bral úver v inej banke ako máš bežný účet - či už budeš žiadať o úver tento rok alebo budúci po podaní DP. Záleží aké čísla sú v daňovom za rok 2024 a aké chceš mať za rok 2025 po zmenách v zákonoch.
a ak o ten úver chceš naozaj žiadať - lebo sa pýtaš stále no to isté aj keď máš niekoľko odpovedí.
vypýtaj si od poradcu konkrétne riešenie - nech Ti dá konkrétny návrh ako to urobiť a vysvetlí prečo tak.
@anonym_0786e4 áno máš pravdu že sa pýtam stále to iste lebo som ostal v strese či sa to bude dať riešiť a mozem si za to sám lebo som hlúpy . Dobre vidím že sa vyznáš , je to riešiteľné len teda nie v mojej banke áno ?aj keby som počkal pól roka do júla a žiadal v júli vo svojej banke ?
@magdalienka11 Nemyslim si, ako by im to mohlo dovolit GDPR? V registri bankovych informacii mas presne definovane udaje, ktoru su zdielane.
@anonym_0786e4 áno máš pravdu že sa pýtam stále to iste lebo som ostal v strese či sa to bude dať riešiť a mozem si za to sám lebo som hlúpy . Dobre vidím že sa vyznáš , je to riešiteľné len teda nie v mojej banke áno ?aj keby som počkal pól roka do júla a žiadal v júli vo svojej banke ?
@stefanko12345 Tvoja banka vidí celú Tvoju históriu ...5 rokov dozadu
@stefanko12345 ak si dobre pamätám si v Čsob - je to dobrá banka - no prísna . Vezmi si úver v inej banke s ročnou fixáciou / 3 ročnou - otvoríš účet len na splácanie a potom to prefinancuješ do svojej. Alebo mi zavolaj

@misanthropicdann ak to bol jeden mesiac a potom nič ?
@stefanko12345 ak to bolo jeden krát tak teoreticky by to mohli neriešiť ale ak sa bavíme o 700€ tak to je privysoká suma aby to neriešili.