Bude cena elektriny vyššia?
Baby ako to vidíte s cenami elektriny? Budú ešte vyššie? Ja už ďalšie zdražovanie nezvládnem, neviem čo robiť. A to ešte nie je zima.
@bilberryday ano ja to chapem ale ma to aj talnesmierne velky dopad na vsetko. Ale odchadzam lebo sa tomu nerozumiem.
@viki_lv cena elektriny pre domacnosti je zastropovana v zavislosti od tvojho dodavatela. Ale zarucene pojde vyššie ako je teraz. Suma nie je podstatná, lebo ak to bude pre teba 50 eur na elektrine, tak pre pekarne to bude euro az dve na jednom chlebe. Vo vysledku sa proste celý spotrebovany balik energie musi zaplatit. A politici akurát hľadajú cestičky, ako to platenie prerozdelit pri minimalnej strate preferencií. Nepriateľ na ukazanie prstom sa uz podľa politického spektra nájde.
Problem je ten, ze my síce vidíme, ze sa potapame. Ale orchester sa rozhodol hrať nadalej svoju pesnicku a tak to cele zaplati bežný občan. A v procese zmien je celá eú sice pekne progresívna, ale nulovo agilna. Ak dnes stojí elektrina 900 eur, videli ste niekde zrušiť dotacie na vykup solarnej elektriny za 400?
@stary_ujco ja teda nie som absolútne zástanca toho, aby sme išli na "dobrovoľnu popravu" vo forme sankcií voči Rusku. Zdá sa mi, že Orbán má rozum a hľadí na dobro svojich občanov
@viki_lv tak toto bol vtip týždňa...
Alebo ešte dokážem prijať, že sa ti to len zdá, ale pravda je nakoniec predsa len niekde inde ;)
@bilberryday no ja chcem napr. počuť, že parazitov odstrihneme a elektrinu nebudeme nakupovať na burze. 😁
@mamula20 a kto sebestacne slovensko bude budovať? 40 percent filciek co by za 2 koruny predali dceru Putinovi? Alebo nemakacenkovia? Eú je jednooky medzi slepymi. Ale bohužiaľ nič lepšie tu momentalne nemame. Nejake kecy o velkoruskej ríši, felvideku alebo nebodaj samostatnej svojstojnosti? Keby sme dnes nedoviezli turbinu z nemeckeho siemensu, tak tu elektrinu môžeme vyrábať akurat tak pchanim medenych plieskov do citronu. A este aj tie citrony by sme museli doviezť.
@stary_ujco Paradoxne nedavno bolo, ze pri tychto cenach sa paradoxne zacina solar vyplacat.
@liljana ved to, ze sa začína vyplácať. A napriek tomu ho nadalej dotujeme, aby sa vyplacal 🙂))
Dosiahli sme to o čom všetci zeleni dealisti spievali. Alternatívy maju cenu klasiky. Bohužiaľ sa to nestalo poklesom ceny alternatív...
Len si uvedomte, ze ucty za elektrinu pojdu hore kazdej firme, kazdemu skladu. Ak sa zdvihnú ceny kazdeho tovaru, budu sa musieť zvysit platy inak ludia nebudu mat naozaj z čoho žiť a tak sa zase zvysi cena pte koncového zakaznika... S energiami nie su žarty. Firma kúriaca elektrinou/plynom neprejde len tak na fotovoltaliku ani ziadnu inu eko srandu. Detto sa nebude zamestnancom pacit ked budu mat v praci zimu...
Cize šetrenie doma je naozaj iba zlomok problému... Co uz taka domacnost nasetri... Prestanem pouzivat susicku, zehlit? Mozno... A to je tak vsetko.
@viki_lv nový predpis na ceny plynu a elektriny určite očakávaj, pretože zastropovanie bola politická dohoda, ale zmluvy podpísané nie sú (minulý týždeň ešte neboli), sulik to mal na starosti, ide preč, čiže pochybujem že čosi poriesil.
@ivana11155 ok budem čakať milý dopis zo ZSE... ale ok, aj keby zdvihli o 100 %, tak nebudem platiť 40 €, ale 80 €. Viac som zvedavá koľko firiem to položí, ako vzrastie nezamestnanosť, o koľko kvôli tomu vzrastu ceny tovarov a služieb
Hlinikáreň už nechali padnúť, kto bude ďalší?
Ze kto bude dalsi?...hromada zamestnancov....si zober velke podniky kde napr spravia z 8h premenu na 12h zmeny a odstranit tak mozu dajme tomu 1/3 zamestnancov tym padom by skrz tych zbytocnych zamestnancov sa nasli peniaze na napriklad drahu elektrinu a to hlavne tam kde sa velmi setrit nebude dat a radsej nechaju tych par zostavajucich zamestnancov robit za dvoch ci troch ludi....plus k tomu krachy mensich podnikov/ firiem...bude to este veru zabava lebo poslednych par mesiacov to nebi cisto o rusko-ukrajinskom konflikte ale hlavne o tom co je za tym - kopa parazitov, ktorych sa to velmi ani nedotklo a obratili ten konflikt v prospech nich umelo aby si zvysili prijmy co je tiez riadna podpora tohoto zdrazovania vsademozne
@judar No veď toto. A nikto nič nerobí, to chcú armády nezamestnaných? Mne to nejde do hlavy, to vážne nevidia čo príde? Alebo im to je úplne jedno. V Česku odporúčajú na zimu dva svetre, veď to si robia z ľudí normálne srandu.