Bude daňový bonus 2025 podmienený platom?
100€ bude pre toho kto zarába veľa však ,.zas to bude podmienené platom?
Nie kto zarába veľa, ale kto odvádza veľa. Nie je to príspevok, je to daňová úľava…
Aj to iba pre deti do 15 rokov.. od 15 rokov je DB 50€..
Pre tých, čo odvádzajú veľa, majú väčšiu úľavu, kto odvádza menej, má menšiu úľavu. Dávky pre slabo zarábajúcich je niečo iné. A iba do 15 rokov veku dieťaťa..
@ketrint správne napísané
Do tých 15 rokov viac a od 15 len 50 eur, to s prepáčením mohol navrhnúť len chuj chujovitý.
Poopravim 50€ je 15-18 a od 18 nic
Hlavne keď som pred mesiacom riešila zvýšenie výživného, tak mi bolo prízvukované, že mám predsa bonus 140€ (!), ale že dcéra bude mať v marci 18 a už nebudem mať nič, to sa neráta. No a čo, že je ešte len tretiačka 🤷🏻♀️ mama nech sa stará ako vie, lebo chudák ocko má len minimálku 😡 Hlavne, že sa vyplácajú predĺžené rodičáky matkám, ktoré majú dieťa v súkromnej MŠ.. odrbávačom sa žije, keď pracujúcim berú 🙁
@kalifka diskriminacia deti pred detmi, ktoru priamo popiera ustava. Trhaci kalendar ma vacsiu hodnotu
@kikushaa
@nikaeli .....máte zle info.
Daňový bonus na dieťa je možné si uplatniť od mesiaca narodenia dieťaťa až do mesiaca, v ktorom dieťa dosiahne 25 rokov veku, avšak iba v prípade, ak sa sústavne pripravuje na povolanie denným štúdiom na strednej alebo vysokej škole. V prípade, že dieťa po skončení strednej školy nepokračuje v štúdiu na vysokej škole, daňový bonus na dieťa patrí daňovníkovi iba do mesiaca, v ktorom skončil daný školský rok.
DB nad 18 rokov je tiež 50 € tak isto ako od 15-18
@kikushaa nemáš pravdu
@lenkasarka ano, uz som sa dozvedela 🙂
Pardon za sirenie paniky 🙂
@kikushaa v pohodicke.
Je to hanba malo by to byť v rovnakej sume pre každého kto pracuje , či má dieťa 1 rok alebo 16
@krtko1313 to áno, čím väčšie deti tým vyššie náklady. Na brigádu je fajn nech idú - ale zas majú výhodu deti z miest. Deti s dediny, kde idú autobusy veľmi málo proste nemajú šancu. Mi sme nášho ráno vždy vozili na brigádu, lebo mu nešiel spoj, takže polovicu platu som mu prejazdila....
@kalifka brigádami by sa hlavne vôbec nemalo argumentovať, aj keby zrovna všetci 15-rocni mali možnosť brigádovať u susedov. Peniaze z brigády považujem za niečo, čo má puberťák pre seba, na kino s kamošmi či s frajerkou, občerstvenie, nejaké módne vychytávky, proste tie potreby nad rámec, ktoré malé deti ešte nemajú. A aj na to, aby sa naučili hospodáriť.
Ja napr. počas roka dcéru na brigádu nepustím. V škole je denne do tretej. Má poruchy učenia, takže je po príchode domov často unavená z toho, ako sa snaží sústrediť. Popoludní sa zas pripravuje na ďalší deň. Aj my sme unavení po príchode z práce a neletíme do ďalšej. Neviem si predstaviť, aby bežala obsluhovať do mekáča, či niekde dokladať tovar, upratovať. Nepotrebujem, aby sa mi kdesi zosypala z vyčerpania.
@kalifka s tým ja len súhlasím, je to na hlavu postavené a postráda to akúkoľvek logiku a spravodlivosť.
Za mňa sú brigády fajn cez prázdniny, aby si dieťa zarobilo presne na to niečo "naviac" a naučilo sa, že zarobiť peniaze nie je len tak @koniarova @nikaeli. Cez školský rok je to už na každého uvážení, možnostiach či schopnostiach. Určite by to nemala byť samozrejmosť, ktorá sa očakáva od každého študenta, len preto, že veď teoreticky môžeš.

Áno...to ostáva,iba výška sa meni