icon

Bude daňový bonus 2025 podmienený platom?

5. sep 2024

100€ bude pre toho kto zarába veľa však ,.zas to bude podmienené platom?

doriiis
5. sep 2024

Áno...to ostáva,iba výška sa meni

ketrint
5. sep 2024

Nie kto zarába veľa, ale kto odvádza veľa. Nie je to príspevok, je to daňová úľava…

nikaeli
5. sep 2024

Aj to iba pre deti do 15 rokov.. od 15 rokov je DB 50€..

kalifka
5. sep 2024

@nikaeli zas limitové vekom 🫤

ekira1
6. sep 2024

Pre tých, čo odvádzajú veľa, majú väčšiu úľavu, kto odvádza menej, má menšiu úľavu. Dávky pre slabo zarábajúcich je niečo iné. A iba do 15 rokov veku dieťaťa..

nikaeli
6. sep 2024

@kalifka tiež ma to neteší 🤷🏻‍♀️

anickaaa6aaa
6. sep 2024

@ketrint správne napísané

koniarova
6. sep 2024

Do tých 15 rokov viac a od 15 len 50 eur, to s prepáčením mohol navrhnúť len chuj chujovitý.

kikushaa
6. sep 2024

Poopravim 50€ je 15-18 a od 18 nic

nikaeli
6. sep 2024

Hlavne keď som pred mesiacom riešila zvýšenie výživného, tak mi bolo prízvukované, že mám predsa bonus 140€ (!), ale že dcéra bude mať v marci 18 a už nebudem mať nič, to sa neráta. No a čo, že je ešte len tretiačka 🤷🏻‍♀️ mama nech sa stará ako vie, lebo chudák ocko má len minimálku 😡 Hlavne, že sa vyplácajú predĺžené rodičáky matkám, ktoré majú dieťa v súkromnej MŠ.. odrbávačom sa žije, keď pracujúcim berú 🙁

koniarova
6. sep 2024

@nikaeli a nejaká múdra ti tu ešte napíše že čo sa stazujes, že si ma dcéra nájsť brigádu.

ddaassuullaa
6. sep 2024

@kalifka diskriminacia deti pred detmi, ktoru priamo popiera ustava. Trhaci kalendar ma vacsiu hodnotu

doriiis
6. sep 2024

@kikushaa
@nikaeli .....máte zle info.
Daňový bonus na dieťa je možné si uplatniť od mesiaca narodenia dieťaťa až do mesiaca, v ktorom dieťa dosiahne 25 rokov veku, avšak iba v prípade, ak sa sústavne pripravuje na povolanie denným štúdiom na strednej alebo vysokej škole. V prípade, že dieťa po skončení strednej školy nepokračuje v štúdiu na vysokej škole, daňový bonus na dieťa patrí daňovníkovi iba do mesiaca, v ktorom skončil daný školský rok.

doriiis
6. sep 2024

DB nad 18 rokov je tiež 50 € tak isto ako od 15-18

nikaeli
6. sep 2024

@koniarova joj hej.. hlavne, že ona dá výpoveď a ešte sa tu pýta, ako to má urobiť, aby získala čo najviac 🤦🏻‍♀️

@doriiis tak teda ďakujem pekne aspoň za tých 50€ 😛

kikushaa
6. sep 2024

@doriiis fakt? Teda ja mam deti este hodne male, ale kolegyna hromzila, ze po novom na svoje nedostane ani 💩

lenkasarka
6. sep 2024

@kikushaa nemáš pravdu

kikushaa
6. sep 2024

@lenkasarka ano, uz som sa dozvedela 🙂
Pardon za sirenie paniky 🙂

lenkasarka
6. sep 2024

@kikushaa v pohodicke.

krtko1313
6. sep 2024

@kalifka presne. Veď veľkým deťom už nič netreba. Práve naopak by to malo byť.

autor
7. sep 2024

Je to hanba malo by to byť v rovnakej sume pre každého kto pracuje , či má dieťa 1 rok alebo 16

koniarova
7. sep 2024

@krtko1313 presne. Čím staršie, tým vyššie náklady. Ja naozaj nechápem,kto tie zákony tvorí.

kristiii
7. sep 2024

@koniarova toto vyšlo myslím z hlavy Bugára 🙃

kalifka
7. sep 2024

@krtko1313 to áno, čím väčšie deti tým vyššie náklady. Na brigádu je fajn nech idú - ale zas majú výhodu deti z miest. Deti s dediny, kde idú autobusy veľmi málo proste nemajú šancu. Mi sme nášho ráno vždy vozili na brigádu, lebo mu nešiel spoj, takže polovicu platu som mu prejazdila....

kristiii
7. sep 2024

@kalifka brigádami by sa hlavne vôbec nemalo argumentovať, aj keby zrovna všetci 15-rocni mali možnosť brigádovať u susedov. Peniaze z brigády považujem za niečo, čo má puberťák pre seba, na kino s kamošmi či s frajerkou, občerstvenie, nejaké módne vychytávky, proste tie potreby nad rámec, ktoré malé deti ešte nemajú. A aj na to, aby sa naučili hospodáriť.

koniarova
7. sep 2024

@kristiii presne.

kalifka
7. sep 2024

@kristiii toho názoru som aj ja, ale všetci hovoria - však nech ide na brigádu. Preto sa mi nepáči selektovanie malých a veľkých deti. Všetci majú dostať rovnako, tak isto platím dane - odvody ako tie čo majú malé deti.

koniarova
7. sep 2024

@kalifka syn chodí na gympel. Cestuje. Domov chodí medzi 16-17. By som chcela vedieť,kedy majú tie decká ísť na tú brigádu? Cez víkend? Úprimne, celý týždeň sa učí, pripravuje. Myslím, cez víkend ma nárok si pospať a stráviť čas oddychom, ako väčšina nás dospelých.

nikaeli
7. sep 2024

Ja napr. počas roka dcéru na brigádu nepustím. V škole je denne do tretej. Má poruchy učenia, takže je po príchode domov často unavená z toho, ako sa snaží sústrediť. Popoludní sa zas pripravuje na ďalší deň. Aj my sme unavení po príchode z práce a neletíme do ďalšej. Neviem si predstaviť, aby bežala obsluhovať do mekáča, či niekde dokladať tovar, upratovať. Nepotrebujem, aby sa mi kdesi zosypala z vyčerpania.

kristiii
7. sep 2024

@kalifka s tým ja len súhlasím, je to na hlavu postavené a postráda to akúkoľvek logiku a spravodlivosť.
Za mňa sú brigády fajn cez prázdniny, aby si dieťa zarobilo presne na to niečo "naviac" a naučilo sa, že zarobiť peniaze nie je len tak @koniarova @nikaeli. Cez školský rok je to už na každého uvážení, možnostiach či schopnostiach. Určite by to nemala byť samozrejmosť, ktorá sa očakáva od každého študenta, len preto, že veď teoreticky môžeš.