Bude daňový bonus od januára vyšší?
Vyzna sa v tom niekto? Vraveli ze ľudia na čiastočnú úväzok ho budú mať vyšší....robím n a polovičný tak som chcela vedieť čo ma čaká ale to ešte asi skoro na informacie
@emlaju ale to je pri normálnom úväzku nie polovicnom
DB sa odvíja od mzdy a nie od úväzku
@emlaju tak to sa fakt "tešíme", namiesto 320 dostaneme 150 eur, no paráda 🙄
ok takze priklad, ked ja zarabam 2000 euro v hrubom, a moj muz otec dietata 6000 v hrubom..mozem si ho teda ja uplatnit v plnej vyske, teda 100 euro? Ajtak.. danovy bonus je danova ulava… je nelogicke, ze ti, ktori odvadzaju najviac.. zaroven “nic” nedostavaju spat
@janai1 ale tam čo som čítala ja písali o úväzku....však pri polovičnom budem mat polovicu minimálnej mzdy
V tom článku píšu aj o čiastkovom úväzku
Rozumiem tomu dobre, ze nad 18 rokov uz nebude ani tych 50€?
No ak robíš za minimálku a k tomu na polovičný úväzok, tak aký bonus by si očakávala? vyrátava sa to z dane, ktorú odvádzaš.. zarobíš koľko? cca 370€ v hrubom?
@nikaeli 400 v cistom
Ak manžel zarobí viac, nech si žiada on.. ty budeš mať veľmi nízku čiastku.
@nikaeli koľko je veľmi nízka ...manžel nemôže žiadať
@nikaeli ja tomu nechápem tej tabuľke, prečo v tom prvom stĺpci to začína až 2477 hrubá mzda
@marcellka32 neviem, ja som ju nepridala. Pozrela som si stránku, ktorá je tam uvedená ako zdroj, no nie som preplatiteľ, tak ma k ďalším informáciám nepustí.
Autorka ja ti to spamäti neviem povedať. Vyrátaš si to jednoducho na nete ako aj ja - nájdi si online kalkulačku pre daňový bonus, zadaj svoju hrubú mzdu, vek detí a dozvieš sa sumu 😉 ale keď sa zamyslíš nad tým, koľko asi tak odvedieš daň zo 400€, tak určite nebudeš mať bonus stovku 🤷🏻♀️
@marcellka32 lebo tu pletú piate cez deviate ako vo väčšine diskusií..
V tej tabuľke to je aj napisene - Krátenie DB od 2477€ čo s autorkinou otázkou nemá nič spoločné
@inom75 do 2477 € bude na jedno dieťa plná výška bonusu .
Včera vraveli, ze plnú vysku DB budu dostavat aj ti, ktorí zarobia polovicu minimálnej mzdy.
@ivikuska28 ale nad 18 rokov tiez, alebo to sa rusi pri akomkolvek prijme?
@janai1 aha už vidím, slepá som, čiže hruba mzda do 2477 ostáva ako bolo?
@inom75 nad 18 rokov sa bonus žiaľ ruší úplne
(aspoň tak som to pochopila z tabuľky ktorú zverejnil p. Miháľ. )
@inom75 dieta dosiahne 18 rokov, rodicia nedostanú nič. Hotovo.
@ivikuska28 dakujem, aj ked si ma nepotesila.
@andreakotesova dakujem.
@nikaeli tak 100 nečakám ale aspoň 50

https://www1.pluska.sk/gal/rady-a-tipy/vlada-da...