Bude daňový bonus od januára vyšší?
Vyzna sa v tom niekto? Vraveli ze ľudia na čiastočnú úväzok ho budú mať vyšší....robím n a polovičný tak som chcela vedieť čo ma čaká ale to ešte asi skoro na informacie
@janai1 takže tým pádom keď budem mať tých 400 budem na dve deti dostávať 130
@zuzki1 ja som vcera citala ze rodiny ktore zarabaju viac ako xy nemaju narok ale pevne dufam ze to bolo zle napisane pretoze ak sa to bude ratat na rodinu tak akoze to je extrem. Na druhej strane nechcu aby to brali “bohati” ludia ale ked muz zaraba aj 6000 a zena 1000 (alebo naopak) tak ho dostanu tak ci tak ked si to uplatni ten co zaraba malo.
@inom75 nie šetriť. Skladať sa im na doživotné renty.
@miroslava2710 posudzuje sa ten rodic co si bonus uplatnuje to spocitanie prijmov sa uplatnovalo len ak mal ten co si uplatnocal nizsi prijem a nedosiahol na plnu vysku DB
mohli ten zvyseny DB zrusit uplne ak by chceli lebo v ramci zakona schaveneho predchadzajucou vladov bol narok len do konca roka 2024
@11brano11 áno môže ona v plnej výške, berie sa to na jednotlivca, nie ako spoločný príjem domácnosti.
@r.zuzzi ja som to minule spomínala v inej diskusii. Moja dcéra bude mať 18, je tretiačka na SŠ. Cez prázdniny som sa súdila s otcom o výživné. Súd prihliadal na fakt, že na ňu poberám DB 140€, hoci sa už vedelo, že to v januári padne. O to viac ma to hnevá. Že chudák otecko robí za minimálku a že ja sa nonstop starám o dieťa už 10 rokov, za ktorým nepríde ani na narodeniny? budem mať príjem nižší o 140€, ale to už netrápi nikoho 🤷🏻♀️ namiesto toho, aby zastavili tie nezmyselné rodičáky, kde matky dajú dieťa do súkromnej MŠ, či iné bludné príspevky, vezmú DB tým, ktorí sa na tie dávky pre ostatných skladajú 😡 fakt skvelý nápad.. taký motivačný..
@r.zuzzi ja to isté...navyše samozivitel..paráda..Čím viac človek maká tým sa bude mať horšie..
@angiela 😔
@angiela to je fakt hrozne
@angiela kolko maju deti rokov?
@mamina7070 majú 8, dcérka bude mať teraz 7, a syn v novembri 6 rokov. Ja som na RD zo zdravotných dôvodov syna, plus na skrátený úväzok 4h v materskej škôlke

@andreakotesova toto som presne zachytila aj ja ale neviem sa nikde nič docitat