icon

Bude mať môj nedávny hazard vplyv na hypotéku?

8. apr 2026

Ahojte,
Posledný rok som male ťažké obdobie a prehral som 38k na hazarde. ( všetko úvery ). Vacsina od januara - do dnes.
K buducemu tyzdnu vyplatim vsetky uvery naraz (vypomoc) a chcem prestat aj s hazardom.
Planujem zobrat hypoteku o 7-8 mesiacov. Bude vtedy problem?

Ďakujem

Strana
z2
markusrasford
8. apr 2026

@anonym_autor bude

kitycat
8. apr 2026

No ak si to nevyplatis alebo naberies dalsie, ved moze prist dalsie tazke obdobie, tak ti hypo skrz rozbehnute uvery nedaju. Jefine ze zarabas tisice a vystaci ti plat.

Vypomoc, teda ti niekto pozicia? Ci kde sa vezme 38tis ked si nauveroval?

markusrasford
8. apr 2026

@anonym_autor v prípade ze si gembloval aj cez účet úver nedostaneš

anonym_fa7f4d
8. apr 2026

Vybav si najprv liečenie závislosti, chcieť je málo sám bez pomoci to nedáš.

vulka
8. apr 2026

@anonym_autor V registri budeš mať záznamy o všetkých úveroch, čiže problém bude.

anonym_79f5a5
8. apr 2026

@anonym_autor

A ked sú stávky za 300€ za 3 roky ovplyvni to hypotéku?

autor
8. apr 2026
@kitycat

No ak si to nevyplatis alebo naberies dalsie, ved moze prist dalsie tazke obdobie, tak ti hypo skrz rozbehnute uvery nedaju. Jefine ze zarabas tisice a vystaci ti plat.

Vypomoc, teda ti niekto pozicia? Ci kde sa vezme 38tis ked si nauveroval?

@kitycat vypomoc od rodiny. Čiže o 8 mesiacov budem bez hazardu a 8 mesiacov bez uveru.

autor
8. apr 2026
@vulka

@anonym_autor V registri budeš mať záznamy o všetkých úveroch, čiže problém bude.

@vulka ale ked sa budu javit ako splatene?

anonym_afafe5
8. apr 2026

@anonym_autor
Takze ked si to prelozim do Slovenciny chces zobrat hypoteku a stale mas uver na uvery?

anonym_8584c9
8. apr 2026

Ked vyplatis úvery,pokial si nebol v omeškaní malo by to byt ok
Banka ta môže brať ako spolahliveho klienta, ktorý ma skúsenost s úvermi
Ale na druhej strane,ak si bral veľa naraz úverov aj od nebankoviek je to určitá miera rizika a je to horšie o dosť

anonym_8584c9
8. apr 2026

8mesiacov bez hazardu je dobré

autor
8. apr 2026

Vsetko som bral v SLSP. Ako som pisal vacsinu v tomto obdobi januar-marec tento rok. Prevody som robil cez Revolut. Len mi vyhry prisli na SLSP. Ale ako som pisal, vsetky uvery budu splatene k buducemu tyzdnu, hypo zas chceme o 8mesiacov ziadat. S hazardom som prestal.

anonym_8584c9
8. apr 2026
@anonym_autor

Vsetko som bral v SLSP. Ako som pisal vacsinu v tomto obdobi januar-marec tento rok. Prevody som robil cez Revolut. Len mi vyhry prisli na SLSP. Ale ako som pisal, vsetky uvery budu splatene k buducemu tyzdnu, hypo zas chceme o 8mesiacov ziadat. S hazardom som prestal.

@anonym_autor tak to pohoda potom

autor
8. apr 2026
@anonym_8584c9

@anonym_autor tak to pohoda potom

@anonym_8584c9 ďakujem za odpovede!

alickapusinka
8. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor aj môj svokor hovoril že prestal a hraje roky rokuce s prestavkami od roku 1989 a začalo to len tak drobnými čiastkami.Takže zbytočne tu píšeš že si prestal áno a dokedy. U mňa človek ktorý vyberie úver a prehra ho toto robi môj svokor že si vyberie pôžičku a prehra ju. Podľa mna vždy sa najde spušťač a znova do toho spadneš mna presviedčať nemusiš môj muž pochádza z rodiny kde otec gembluje doteraz od roku 1989 a už 100 krát povedal že prestane a vždy sa našiel dôvod. Bol na liečeni a odišiel dobrovoľne a bol chvíľu pokoj a po pár dnoch to znova začalo. Najnovšie sa mu narodila pravnučka to bolo reči ako prestane a hraje dalej.Svokra s toľkeho prosenia nevydržala a dostala ťažku mozgovu príhodu a zomrela a dovtedy úplne zdrava žena sa utrapila psychický až na smrť z jeho hrania. Koľko ho prehovarala koľko naprosila a nič nepomohlo. Hrať je cesta do pekla.Ked človek si vezme úver a všetko prehra tak to je závislosť. Neviem si predstaviť vziať úver a prehrať ho v herni.Zavislosť až choroba. Takže nechcem veriť tomu. A úver bude veľmi ťažko dostať.Mojej kamarátke tak tu kde bývam muž sa pre gemblovanie obesil narobil milionove dlhy a ON sa obesil a ženu a dcéry nechal splacať dlhý.

anonym_fa7f4d
8. apr 2026

Najprv by si mal splatiť príbuznému svoje dlžoby z hazardu až tak riešiť hypotéku. Takto len hasí tvoje problémy a ty svet gombička. Tvoja žena vedela o úveroch alebo si ich zatajoval? Má odvahu alebo vôbec nemyslí na budúcnosť že s nezodpovedným človekom vôbec plánuje mať hypotéku.

kitycat
8. apr 2026
@anonym_autor

@kitycat vypomoc od rodiny. Čiže o 8 mesiacov budem bez hazardu a 8 mesiacov bez uveru.

@anonym_autor a si v omeskani s nejakymi splatkami?

thirstymonk
8. apr 2026
@anonym_79f5a5

@anonym_autor

A ked sú stávky za 300€ za 3 roky ovplyvni to hypotéku?

@anonym_autor Takíto ľudia ma presviedčajú o tom, že na tom nie som zas až tak zle a môže to byť horšie :D

@anonym_79f5a5 Nie... ja som mal cca stovku za 2 roky a pohoda. Nikoho to nezaujimalo. To je proste prkotina. Že som dal 20€ na tých našich hokejistov, že vyhraju zlato na olympiade a tak... Raz dvakrat do roka stavim. To ani nie je hazard. Dakto si kúpi chlast, dakto stavi na obľubeny zapas...

autor
8. apr 2026
@kitycat

@anonym_autor a si v omeskani s nejakymi splatkami?

@kitycat nie, vsetko som platil vcas

anonym_6ca4fb
8. apr 2026

Mna na tom celom trochu vyrusuje ten buduci cas- "vyplatim" a "chcem prestat". Cize z toho chapem, ze este hras. Hm.

nicol_ka55
8. apr 2026

Ty si ani ziadny uver nebudes moct zobrat, banky vidia vsetky taketo transakcie.

catherin4
9. apr 2026

Oni su velmi prisni v davani hypotek, ja som chcela prefinancovat, v dvoch bankach mi nedali, doteraz neviem preco. Platim vsetko nacas.

anonym_884ddc
9. apr 2026

no takže po poriadku nebudem tu riešiť či žena alebo priateľka vie s kým si ide brať hypo lebo je to zbytočné moralizovanie ALE!

1. ak si mal omeškania je absolútne jedno že úvery vyplatíš záznamy v registri vidno 5 rokov od omeškania. aké omeškania to boli je rozdiel 2–3 dni a niekoľko týždňov. a je rozdiel či sa to stalo raz alebo si meškal pravidelne. na omeškania sa ale čisto teoreticky dá vybaviť riaditeľská výnimka ak to nie je nič dramatické.

2. úprimne to či hráš alebo si už prestal vieš len ty. ak aj tie úvery vyplatíš (s čím ti ide pomôcť rodina lebo tie prachy nemáš) tak nedá mi ale tvoj problém nezmizne. ty by si na svoje meno nemal brať žiaden úver ani byt alebo dom či čo to chceš. ty si podľa mňa rozohraný hráč keďže nikde nepíšeš o liečení. tebe vyplatia úvery a ty možno ešte v ten deň prehráš celú výplatu alebo rovno skúsiš otočiť tie peniaze ktoré dostaneš na vyplatenie však povieš si čo motyka možno vystrelí. ja by som ti poradil riešiť túto závislosť. ak si za rok nasekal dlhy 38k opakujem dlhy nie že prehral časť úspor ty si seriózny závislák a potrebuješ to riešiť. ja by som ti vo vlastnom záujme radil žiadnu hypo na svoje meno nech si to vezme priateľka manželka a ty potrebuješ riešiť svoju závislosť. čiže aspoň nejaký čas úplná kontrola financií a až keď nebudeš dlhšie obdobie hrať môžeš pomaličky rozmýšľať nad tým že si budeš sám spravovať peniaze. a NEPRESVIEDČAJ mňa a hlavne seba že len tak to sám dáš. nie nedáš! výsledok úvery 38k toho výsledok. ak ti aj náhodou tú hypo dajú a ty nebudeš svoj problém riešiť najneskôr do pár mesiacov do roka budeš mať aj tak problém že nebudeš stíhať platiť lebo si nasekáš dlhy a tam už je seriózny problém keď ti banka zosplatní hypo. a gamblerské dristy si nechaj! mám vo svojom okolí pár ľudí ktorí tvrdili tak ako ty že to majú pod kontrolou vyplatili sa im dlhy a do pár mesiacov mali nasekané raz toľko len už nie u banky ale u úžerníkov ktorí sa s nimi nemaznali....

anonym_7023cc
9. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a to chceš kupovať nehnuteľnosť? A 20 až 30 % mas zo svojich zdrojov?

anonym_203be7
9. apr 2026

@anonym_autor a odkial vezmes tych 38 000€ ..? Ten človek robí obrovskú chybu v živote, si gembler, máš diagnozu, pride recidivum, pride zasa to ťažke obdobie .. nie, hypo ti nedaju, pretoze si v registri neplatičov, a to je na minimalne 5 rokov

anonym_d81480
9. apr 2026

Ked si bol schopny prehrat tolke uvery,budes brat dalsie.Isto si hral cez net,ono ked by si dal zakaz do herni na obciansky,tak ta nikde nepustia,ale cez net hrat je to omnoho nebezpecnejsie ako v herni.Takze toto su take rozpravky,ze uz som cisty.

anonym_6ca4fb
9. apr 2026
@anonym_884ddc

no takže po poriadku nebudem tu riešiť či žena alebo priateľka vie s kým si ide brať hypo lebo je to zbytočné moralizovanie ALE!

1. ak si mal omeškania je absolútne jedno že úvery vyplatíš záznamy v registri vidno 5 rokov od omeškania. aké omeškania to boli je rozdiel 2–3 dni a niekoľko týždňov. a je rozdiel či sa to stalo raz alebo si meškal pravidelne. na omeškania sa ale čisto teoreticky dá vybaviť riaditeľská výnimka ak to nie je nič dramatické.

2. úprimne to či hráš alebo si už prestal vieš len ty. ak aj tie úvery vyplatíš (s čím ti ide pomôcť rodina lebo tie prachy nemáš) tak nedá mi ale tvoj problém nezmizne. ty by si na svoje meno nemal brať žiaden úver ani byt alebo dom či čo to chceš. ty si podľa mňa rozohraný hráč keďže nikde nepíšeš o liečení. tebe vyplatia úvery a ty možno ešte v ten deň prehráš celú výplatu alebo rovno skúsiš otočiť tie peniaze ktoré dostaneš na vyplatenie však povieš si čo motyka možno vystrelí. ja by som ti poradil riešiť túto závislosť. ak si za rok nasekal dlhy 38k opakujem dlhy nie že prehral časť úspor ty si seriózny závislák a potrebuješ to riešiť. ja by som ti vo vlastnom záujme radil žiadnu hypo na svoje meno nech si to vezme priateľka manželka a ty potrebuješ riešiť svoju závislosť. čiže aspoň nejaký čas úplná kontrola financií a až keď nebudeš dlhšie obdobie hrať môžeš pomaličky rozmýšľať nad tým že si budeš sám spravovať peniaze. a NEPRESVIEDČAJ mňa a hlavne seba že len tak to sám dáš. nie nedáš! výsledok úvery 38k toho výsledok. ak ti aj náhodou tú hypo dajú a ty nebudeš svoj problém riešiť najneskôr do pár mesiacov do roka budeš mať aj tak problém že nebudeš stíhať platiť lebo si nasekáš dlhy a tam už je seriózny problém keď ti banka zosplatní hypo. a gamblerské dristy si nechaj! mám vo svojom okolí pár ľudí ktorí tvrdili tak ako ty že to majú pod kontrolou vyplatili sa im dlhy a do pár mesiacov mali nasekané raz toľko len už nie u banky ale u úžerníkov ktorí sa s nimi nemaznali....

@anonym_884ddc Teraz sice hra, ale prestane. 'Tak urcite' 😏 btw lutujem toho, kto mu tych 38 k pozicia. Ten uz svoje peniaze neuvidi.

anonym_30526a
9. apr 2026

Tazko povedat, ako sa banka zachova, ale co je iste, si velmi rizikovy klient a takych by banka nemala akceptovat, pretoze realne hrozi, ze raz to cele nezvladnes platit.

anonym_c11e75
9. apr 2026

Ak sa platby do stavkovych kancelarii opakovali, tak na to banka prihliada. Moze neschvalit, si rizikovy klient

anonym_153c95
9. apr 2026

Pripojim sa otázkou, nakoľko teraz som v šoku. Bude možné dostať hypotéku ak tiež hrám a tradujem ale mám vysoký profit? Povedzme že za minuly rok okolo 68K? Sú to pre banku rozdielne pripady?

Strana
z2