Bude pokračovať hypotekárna pomoc v roku 2026?
Pracovnicky upsvar alebo niekto, kto sa vyzna v hypo pomoci. Bude to pokracovat aj v roku 2026?
@anonym_ee01a9 inak povedané. Politikom das 30 tisíc mesačne ale rodinám s deťmi, kde je zena učiteľka a otec lekar tam im sa nepokladás na hypoteku ked sa im dvihne o 500 eur mesačne. Politikom sa poskladať na luxusné dovolenky, na ktorú ty nikdy nebudeš môcť ísť súkromným lietadlom.
@anonym_4b82f7 ja sa nikomu proste na nič skladať nebudem, proste nie 😄 rob v živote tak, aby si nemusela byť finančne na nikom závislá a bodka. Tiež som mohla makať len vo fabrike, urobiť si deti a potom plakať, že nemám na nic. Ja som v živote bola nepriebojná, makám doteraz a deti teraz nemusia trieť biedu, lebo som si ich nespravila do nezaobstaraného života. Takto to ale v živote nefunguje, že budeš furt len očakávať a spoliehať sa.
@anonym_4b82f7 ja sa nikomu proste na nič skladať nebudem, proste nie 😄 rob v živote tak, aby si nemusela byť finančne na nikom závislá a bodka. Tiež som mohla makať len vo fabrike, urobiť si deti a potom plakať, že nemám na nic. Ja som v živote bola nepriebojná, makám doteraz a deti teraz nemusia trieť biedu, lebo som si ich nespravila do nezaobstaraného života. Takto to ale v živote nefunguje, že budeš furt len očakávať a spoliehať sa.
@anonym_ee01a9 o com vravíš. Opakujem sa ja som tu pomoc nevyužila. Nespolieham sa na nikoho pracujem, zarábam, platím.
Len ty sa skladás a vies kde.. to neovplyvnis. Takto je to bohužiaľ.
@anonym_ee01a9 tak potom neplatis dane,a zase odrbavas stat,tak to mam tiez chapat,ci ako.Lebo vsetka pomoc ide z dani,ci robis vo fabrike alebo mas vlastny biznis,dan platit musis.Takze sa skladas aj na tuto pomoc.
@44janica44 ja som si nebrala najvyšší uver. Dala som do domu aj svoje financie. A do budúcna zial nevidím. Zostala som bez partnera, a zvládam to. Fix mi konci na budúci rok. Ako som pisala nikdy nevieš co nam zivot prinesie. Každý sa môže ocitnúť v ťažkej situácii. Len je to pre mna trosku nepochopiteľné ze ľuďom vadi takato pomoc. To ze zobrali časť daňového bonusu na dieta je v poriadku? Malo odvadzam daní?
To ze politici maju take platy, prezident ani nevravím. Je to v poriadku? Ak mam z výplaty davat ľuďom a deťom ok. Ale skladať sa na vilu a podobne veci pre mna teda nie je príjemné.
@anonym_4b82f7 no vidíš a my platíme dane aby si iný mohli kupit domy....keď nemám na dom idem do bytu... odmietam sa iným ludom skladať na majetky
A mimochodom ten danovy bonus zrušili aj preto aby bolo na takúto pomoc s hypotékach
@anonym_ee01a9 tak potom neplatis dane,a zase odrbavas stat,tak to mam tiez chapat,ci ako.Lebo vsetka pomoc ide z dani,ci robis vo fabrike alebo mas vlastny biznis,dan platit musis.Takze sa skladas aj na tuto pomoc.
@vladuska20 ja platím dane, ale odmietam sa skladať na také veci 🙂 vedome by som na to nedala ani korunu, keby mi povedali, že to ide na pôžičky druhym.. žiaľ dane platiť musíme. Čo na tom nechápeme
@anonym_4b82f7 no vidíš a my platíme dane aby si iný mohli kupit domy....keď nemám na dom idem do bytu... odmietam sa iným ludom skladať na majetky
A mimochodom ten danovy bonus zrušili aj preto aby bolo na takúto pomoc s hypotékach
@44janica44 dom, ktory mam bol lacnejší ako byt v tej dobe. Kvôli lokalite. Nežijem v meste. Na byt by som vtedy nemala. A asi je aj jedno ci platíme na dane ci ba byt ci na dom. To máš to iste.. píšeš ako keby to boli milióny. Ved ti ľudia si kazdy mesiac platia na to sami.
@44janica44 dom, ktory mam bol lacnejší ako byt v tej dobe. Kvôli lokalite. Nežijem v meste. Na byt by som vtedy nemala. A asi je aj jedno ci platíme na dane ci ba byt ci na dom. To máš to iste.. píšeš ako keby to boli milióny. Ved ti ľudia si kazdy mesiac platia na to sami.
@anonym_4b82f7 v súčte su to milióny. My sme brali hypo v roku 2012 a úroky boli okolo 6% a nikto sa nás nepýtal ci na to máme ani sme nežobrali o príspevky od štátu. Vedeli sme ze to utiahneme aj keď úroky stupnu. Bonus klesli a hypo sme uz dávno v pohode splatili lebo vieme počítať na čo máme a nemusíme otrcat ručičku ani si nechávať naše majetky splácať danovymi poplatnikmi.
Platia sami? Stat nie je banka, nefunguje štýlom co dáš to sa ti vráti
@anonym_4b82f7 v súčte su to milióny. My sme brali hypo v roku 2012 a úroky boli okolo 6% a nikto sa nás nepýtal ci na to máme ani sme nežobrali o príspevky od štátu. Vedeli sme ze to utiahneme aj keď úroky stupnu. Bonus klesli a hypo sme uz dávno v pohode splatili lebo vieme počítať na čo máme a nemusíme otrcat ručičku ani si nechávať naše majetky splácať danovymi poplatnikmi.
Platia sami? Stat nie je banka, nefunguje štýlom co dáš to sa ti vráti
@44janica44 presne 👍🏻👍🏻👍🏻
@maialeo no povedz ci zarábať 19 000 mesačne ako prezident alebo 12 000. Zobrala by si im a rozdelila ľuďom? Alebo si im to nechala.
Ja mam hypoteku. Vies preco? Lebo by som nemala kde zit.
Hypotéka, podnájom alebo most. Vybrala som si to prvé. Lebo som chcela dieta a chcem mu nieco po sebe nechať. Je to podla teba zle?
Vies len ty sa skladás niekomu na vilu a helikoptéru. Na luxusné dovolenky a zivot do konca zivota bez starosti..
@anonym_4b82f7 To, ze si si vybrala hypoteku a nie prenajom je tvoja vec. Ja nevidim dovod ti na tvoju hypo prispievat. Ty tiez neprispievas mne na moj zivot. Ked si si brala hypo, iste si si podmienky precitala.... a ono sa zrazu zistilo, ze vsetci hypo nevedia citat. Ze vlastne necakali, ze im to mozu dvihnut. Ak dvihnu tebe, tak dvihmu dalsim a budu Vam to dvihat donekonecna. Prave pre Vasu chamtivost, ze tu svojmu dietatu chces nieco zanechat. Nezanechas zhola nic. 30 rokov je tretina storocia, za 30 rokov sa v ekonomickej oblasti deju veci, ktore si si mozno doteraz vobec nevsimla. A ak si ochotna sa zdierat hypotekou s odovodnenim, ze cosi nechas dietatu 🙂 tak snad ti to vyjde. Ja som 20 rokov robila na sude, 8 rokov bankroty a ver mi... kopec hypotekarov bolo nakoniec happy, ked to mohli splachnut do bankrotu. Lebo vacsej zivotnej slucky ako hypoteka niet. Tak splacaj, ale za svoje, bez drankania prispevkov a kdejakych vyhod.A ci niekto zaraba 20 alebo 200 tisic ti moze byt jedno. Ty cum do svojej penazenky.
@anonym_4b82f7 To, ze si si vybrala hypoteku a nie prenajom je tvoja vec. Ja nevidim dovod ti na tvoju hypo prispievat. Ty tiez neprispievas mne na moj zivot. Ked si si brala hypo, iste si si podmienky precitala.... a ono sa zrazu zistilo, ze vsetci hypo nevedia citat. Ze vlastne necakali, ze im to mozu dvihnut. Ak dvihnu tebe, tak dvihmu dalsim a budu Vam to dvihat donekonecna. Prave pre Vasu chamtivost, ze tu svojmu dietatu chces nieco zanechat. Nezanechas zhola nic. 30 rokov je tretina storocia, za 30 rokov sa v ekonomickej oblasti deju veci, ktore si si mozno doteraz vobec nevsimla. A ak si ochotna sa zdierat hypotekou s odovodnenim, ze cosi nechas dietatu 🙂 tak snad ti to vyjde. Ja som 20 rokov robila na sude, 8 rokov bankroty a ver mi... kopec hypotekarov bolo nakoniec happy, ked to mohli splachnut do bankrotu. Lebo vacsej zivotnej slucky ako hypoteka niet. Tak splacaj, ale za svoje, bez drankania prispevkov a kdejakych vyhod.A ci niekto zaraba 20 alebo 200 tisic ti moze byt jedno. Ty cum do svojej penazenky.
@maialeo dufam, ze sa budeš citit lepsie. Ja nemam nárok na ten príspevok. Mne sa nebudes skladat na nic. Ďalšia vec. To je pre teba chamtivosť ak chcem zabezpečiť svoje dieta? Vies co.. za rok si splatim tu hypoteku. Zial za smutných okolností.. a tebe preco nie je jedno ze niekto využije nieco na co ma nárok? Preco ta to tak trápi lebo ty nemáš hypoteku a ty nedostaneš nic?
Zas.. vidí niekto budúcnosť. Za 30 rokov mozno sa moje dieta bude smiať ze nemusí vďaka mame riesit bývanie a prenajmi.
Ako mna toto vôbec netrápi ak normalny občan nieco využije..
@maialeo mozno je to pre teba životná slučka. Lepsie ako platit prenájom 600 eur mesačne kde ti to nikdy nebude patriť. Platit ho 30 rokov a v starobe sa strachovať ze kde vlastne dožijem.
@maialeo dufam, ze sa budeš citit lepsie. Ja nemam nárok na ten príspevok. Mne sa nebudes skladat na nic. Ďalšia vec. To je pre teba chamtivosť ak chcem zabezpečiť svoje dieta? Vies co.. za rok si splatim tu hypoteku. Zial za smutných okolností.. a tebe preco nie je jedno ze niekto využije nieco na co ma nárok? Preco ta to tak trápi lebo ty nemáš hypoteku a ty nedostaneš nic?
Zas.. vidí niekto budúcnosť. Za 30 rokov mozno sa moje dieta bude smiať ze nemusí vďaka mame riesit bývanie a prenajmi.
Ako mna toto vôbec netrápi ak normalny občan nieco využije..
@anonym_4b82f7 ty na ziadnu hypo pomoc nemas narok. Uz skus pochopit, ze ste to dostali len na to, aby Vam zalepili oci... a aby ste splacali dlhy bank, ktore su aj tak v brutal zisku. Tvoja hypoteka splaca aj cast dlhov za bankrotarov... a tych je uz cez 200 tisic. . Za 30 rokov bude svet uplne inde ako je dnes., nikto nic vlastnit nebude. Preber sa dievcina, si dost naivna.
@maialeo mozno je to pre teba životná slučka. Lepsie ako platit prenájom 600 eur mesačne kde ti to nikdy nebude patriť. Platit ho 30 rokov a v starobe sa strachovať ze kde vlastne dožijem.
@anonym_4b82f7 a ty vies odkial, ze tebe to patrit bude? 🙂 🙂 Vidiela som X pripadov, ako sa pakovali s hypodomu do garsonky a boli happy, ze tu hypo naslesne mohli supnut do bankrotu (ak bude banka ochotná ten dlh predat). Inak je hypotrka jedna z veci, ktore v bankrote neutopis. Cize vyletis z domu, prides o vsetky splatky co si tam dala a aeste budes tu hypo doplacat. Mas dost naivne predstavy o vlastnictve hypoteky..... a ano... je to sluska na krku.
@anonym_4b82f7 a ty vies odkial, ze tebe to patrit bude? 🙂 🙂 Vidiela som X pripadov, ako sa pakovali s hypodomu do garsonky a boli happy, ze tu hypo naslesne mohli supnut do bankrotu (ak bude banka ochotná ten dlh predat). Inak je hypotrka jedna z veci, ktore v bankrote neutopis. Cize vyletis z domu, prides o vsetky splatky co si tam dala a aeste budes tu hypo doplacat. Mas dost naivne predstavy o vlastnictve hypoteky..... a ano... je to sluska na krku.
@maialeo a ty si myslíš ze neviem ze hypotéka je risk? Pozri.. ano nemam nárok. Ale doprajem tym co maju nárok. Nejdem tu plakať, ze niekto dostane nieco ja nie.
Poviem ti to takto. Onedlho zdedim peniaze, ktoré mi vyplatia hypoteku. A tymto komentárom si prestávam s tebou písať. Ide z teba strašná negatívita a zlosť. Prajem ti všetko dobre do života. Uz nemusíš ani odpisovať. Ak hej neodpíšem. Ahoj
@silpeur vadi to iba tým, ktoré nemajú nárok. Keby ho mali, tak ako prve stoja so žiadosťami v rade
A najlepšie na tom je to, ze závidia, ze niekto dostane maximálne tuším 150€? Ci koľko to je. Ale keď si tu prilepsuju fingovanymi maximalnymi materskymi a podporami, co su rádovo 10x vyššie (podpora 1500€), tak to je už ok, ved predsa peniažky sa hodia. Tu už áno.
To mala byt pomoc,pre tych ktorym to urobilo existencne problemy,ze by to ozaj bez pomoci nezvladli splacat,ale ludia to vyuzivali vo velkom aj taki,co ozaj nemuseli.Ale tak zadarmo,nech mi aj creva potrha,ze??Takze tiez dufam,ze to uz skonci alebo min.nech je to tiez ohranicene prijmom.
@vladuska20 ake existencne problemy?
brali si hypoteku s rizikom ako kazdy iny clovek si ju berie. mne stupne tiez urok a preco mam financovat hypo susedovi?
@vladuska20 ake existencne problemy?
brali si hypoteku s rizikom ako kazdy iny clovek si ju berie. mne stupne tiez urok a preco mam financovat hypo susedovi?
@natalka13 a nie??Nemaju??ked si zoberu hypo na doraz svojich 2 prijmov,teraz zena otehotnie,je na rd,prijem ide rapidne dole a uroky hore,cize aj vyssia splatka??
Každý tu hovorí ako to treba zrušiť a nech si každý pomôže sám,ale keby ste museli tak by ste o to žiadali a boli radi aj za to že 25 dňa v mesiaci vám niečo pípne na účte.Nehovorte za druhých,keď sme brali hypo bolo veľa veci inak a veľa veci sa za tú dobu nie našim pričinením zmenilo.
Každý tu hovorí ako to treba zrušiť a nech si každý pomôže sám,ale keby ste museli tak by ste o to žiadali a boli radi aj za to že 25 dňa v mesiaci vám niečo pípne na účte.Nehovorte za druhých,keď sme brali hypo bolo veľa veci inak a veľa veci sa za tú dobu nie našim pričinením zmenilo.
@tomasko27 haloooooo ale ked beriem úver na 30 rokov tak keby mam štipku finančnej gramotnosti viem, ze za 30 rokov sa môže plno veci zmeniť.... jeden ochorie, zomrie, pride o prácu, skonci na invalidnom...úroky stupnu/klesnú.... s tým treba rátať urobit si rezervu, zobrat mensiu hypo tak aby som to vedel utiahnuť aj keď sa nieco zmeni....
Keby nám tu nevládne banda magorov a na účet ti nepipne nič co urobíš??? Musis si splátky zabezpečiť sama - ty si podpísala úver, ty sa máš starať, kde naň zoberieš. Lebo je to tvoj úver a tvoja nehnutelnost - nie naša, nie verejná aj keď je teraz z casti financovaná z našich peňazí
@tomasko27 čo to má spoločné s tým, že kedysi to bolo inak? Ty si berieš tu hypotéku s rizikami, s vedomím, že sa poplatky, úroky neustále hýbu, čo to je za argument, že to máme teraz splácať, lebo ty si do budúcna nepočítal absolútne s ničím, len rýchlo zhrabnut požičané peniaze! My nie sme povinný platiť druhým hypotéky. Keď nemám na splácanie, tak to neberiem!
@tomasko27 a nam sa nic nezmenilo? preco ty mne neplatis cast hypoteky? ake ja tebe ano?
@natalka13 a nie??Nemaju??ked si zoberu hypo na doraz svojich 2 prijmov,teraz zena otehotnie,je na rd,prijem ide rapidne dole a uroky hore,cize aj vyssia splatka??
@vladuska20 a ja mozem za to ze nezvladaju platit? Ako patdon kazdy vedel ze uroky nebudu 20rokov pod 1%.
ved nech stat prispeje kazdemu nie iba vyvolenym.
@vladuska20 a ja mozem za to ze nezvladaju platit? Ako patdon kazdy vedel ze uroky nebudu 20rokov pod 1%.
ved nech stat prispeje kazdemu nie iba vyvolenym.
@natalka13 pozri ja som tiez za to,aby toto nezmyselne zneuzivanie hypo konecne zrusili,ved kolki aj na to maju a aj tak to proste s chamtivosti vyuziju,lebo ved mam na to narok tak nech mi aj creva potrha.Tak sa slovac chova.Tu je vsetko na hlavu postavene.To iste bolo s danovym bonusom,najskor ze pomoze to slabym a prave ti skoro na plny nedosiahli,iba ti co dobre zarabali.Teraz je to konecne opacne a zase slovac nadava,a poukazuje prstom na druhych.Keby to bolo pre tych slabych nepoviem ani n,ale zneuzivaju to aj ti,co by nemuseli.
@natalka13 pozri ja som tiez za to,aby toto nezmyselne zneuzivanie hypo konecne zrusili,ved kolki aj na to maju a aj tak to proste s chamtivosti vyuziju,lebo ved mam na to narok tak nech mi aj creva potrha.Tak sa slovac chova.Tu je vsetko na hlavu postavene.To iste bolo s danovym bonusom,najskor ze pomoze to slabym a prave ti skoro na plny nedosiahli,iba ti co dobre zarabali.Teraz je to konecne opacne a zase slovac nadava,a poukazuje prstom na druhych.Keby to bolo pre tych slabych nepoviem ani n,ale zneuzivaju to aj ti,co by nemuseli.
@vladuska20 prepáč, ale daňový bonus bola jediná spravodlivá dávka aká kedy tu bola. Konečne tí, čo poctivo platili dane niečo od štátu dostali. Stredná trieda musí všetko platiť, nemá na nič nárok a pritom je to prijem na len tak tak vyžitie. Teraz to zas je výhodné pre tých, čo málo odvádzajú a majú nárok i na rôzne iné dávky a pomoci a popritom veľa z nich má I príjem na čierno. Okrádajú štát a ešte sú za to odmenení.
Štát vôbec nerieši nájomné bývanie, tobôž pre rodiny s deťmi a najviac ohrozené chudobou sú jednorodičovské a viacpočetné rodiny. Teda sa mimoriadne divím, aká šokujúca búrka neprajnosti sa tu zišla v prípade príspevkov na hypotéky práve od žien s deťmi. Najmä ak vezmem, že sa bavíme o cca 20 miliónoch, no štát vypláca napríklad 13 dôchodkov, hoci realisticky má iba na pokrytie 10, čo stojí ročne miliardu... Úplne nízke chovanie. Hromada peňazí uniká v zdravotníctve apod.
Ja nikomu tento príspevok vôbec nezávidím, lebo ľudia sa zodpovedne rozhodli mať svoje bývanie namiesto nestabilných nájmov ani sa nespoliehali v prvom rade na štát. Stali sa obeťou vládnej nekompetentnosti. Nie každý býva v Bratislave, pracovné miesta sa takým ľuďom hľadajú ťažko, ani sa nedá žiadať o zvýšenie platu, keď všetko zdražuje. Príspevok na podporu splátok hypoték trochu kompenzuje následky zlého hospodárenia koalície, ktorá bezbrehým mrhaním značne prispela k rastu hypotekárnych úrokov i zhoršeniu zárobkového prostredia. Toto zhoršovanie jednoznačne nie je úplne v rukách individuálneho občana. Je v záujme krajiny, aby rodiny s deťmi ostali bez domova? Chcete, aby tieto rodiny upadali do špirály chudoby i bezdomovectva? Kto potom bude vychovávať nových "daňových poplatníkov", keď dnes väčšina rodín žije na okraji biedy? Neprajnosť slovenských matiek mi zdvíha žalúdok...
Od nového roku príspevok na hypo končí. Podľa mňa nemal nikdy ani začať.

@anonym_4b82f7 a my zvyšok, čo robíme inú profesiu, s väčšími platmi, podnikáme, tak si nezaslúžime nič, lebo nemusíme brať hypotéku, aha 😄 ale skladať sa na ne, to už áno. Praj a bude ti dopriate 🙂👍🏻
@anonym_ee01a9 zaslúžite. Preco nie? Len ty ked das do štátnej kasy reálne nevieš kam idu peniaze. Ci idu na niekoho výplatu alebo na štátnu pomoct pre občana.