Bude zrušenie hotovostnej výplaty u kamarátky podozrivé pre banku?
Ahoj mamičky, moja kamarátka má detské oblečenie, topánky, veci do domácnosti, alebo oblečenie po mužovi a po sebe.
Navrhla som jej aby to predala cez Modrého Koníka. Problém však je že ona nemá účet, na ktorý by jej chodili peniaze od kupujúceho.
Pracuje a výplatu má na ruku v hotovosti.
Ak si založí účet a budú jej chodiť platby len z Modrého Koníka, nebude to nejako podozrivé pre banku?
Vážená autorka.Kazdy,legálne pracujúci občan SR dostáva výplatu na účet!Keďže dostáva peniaze na ruku,legálne pracovať nebude a tu nejde o moju fantáziu.Vasa kamarátka ma reálne obavy založiť si v banke účet a zrejme aj vie preco, v opačnom prípade na pochoduje do banky a založí si ho.
@ingridkras Pracuje legálne, nemusíte šíriť nezmysly. Ona je stará škola, a zamestnávateľ jej vyhovel v tom že môže mať výplatu na ruku.
Účet si už založila, a nie nemá obavy len bola zvedavá.
Takže nepíšte a nevymýšľajte si niečo o niekom koho osobne nepoznáte.
@ingridkras vobec nemusi, kazdy si moze vybrat... ked pride za mnou zamestnanec, ze chce vyplatu v hotovosti, je to pre mna jeden klik v mzdach a dam mu vyplatu v hotovosti
Naozaj zvlastne ze niekto nema ucey v banke v dnesnej dobe 😀 ale ako citam niektori to tak naozaj maju 😉
A nie banka ma absolutne v prdeli ze odkial su peniaze pokial to nie su 100vky eur
@janulik2008 Nie sme všetci rovnakí, keď majú iní musí mať aj ona? Vy tiež nemáte určite niečo čo majú iní.
@autorka ... ja sa nesmejem ani nic len teda ozaj nepoz am nikoho kto nema ucet 😉
@janulik2008 ja poznám, aj som mu hovoril nech si založí svoj účet, lebo ak mu zomrie mama kam mu chodia aj jeho peniaze na jej účet, nedostane sa k peniazom a tak sa aj stalo
tak vo veku vyše 55 rokov som ho učil ako sa vyberajú peniaze z bankomatu, dovtedy chodil na pobočku banky vyberať peniaze z maminho účtu, a potom ich niesol na poštu zaplatiť poplatky
internet má, aktívny na sociálnych sietiach, vie ako nás práškujú, ovládajú, kde sú skryté čipy, medzi rodinou si posielajú peniaze poštou v obálke, mama ho nikde nepúšťala tak sa realizoval len vo virtuálnom svete
@maranco moj otec je v niecom rovnaky. Ale on ma kartu a napr dochodok mu chodi normalne na ucet a ked nieco objednava zasa dava len na dobierku lebo co ked su to podvodnici. Minule sa ma pytal ci sa nebojim na alzu poslat peniaze a davat kartu tam 😀 ale ja to beriem tak ze bude mat 70 takze ina doba aj vsetko. Zasa moj otec co sa tyka zahrady atd furt daco robi a prisiel "na chut" pisaniu komentarov na FB 😀🫣
@janulik2008 ja som nedávno pomáhal 70+ s prvou objednávkou na alze, potreboval niečo mať na druhý deň, tiež platil kartou, ale už si sám dokáže dobiť kredit na mobile neuteká na predajňu (na to má ikonku priamo na dobíjaciu stránku), jeho rovesník radšej sadne na bicykel a ide si na poštu dobiť kredit
kartu používa pri platbe v obchode, odkedy dvakrát prišiel o peniaze ktoré vybral z bankomatu, FB nemá

@natalka13
za služby. Opatruje deti. Pracovala oficiálne pre organizáciu ale platili ju rodicia deti. Mohla si vybrať- hotovosť alebo poslať na účet. Vzdy chcela hotovosť. Pre mna silno nepraktické, prevod mám za minútu z domu hotový. Takto vyberať peniaze a extra nosit. Pre mna otravné.