icon

Bude zrušenie hotovostnej výplaty u kamarátky podozrivé pre banku?

13. dec 2024

Ahoj mamičky, moja kamarátka má detské oblečenie, topánky, veci do domácnosti, alebo oblečenie po mužovi a po sebe.

Navrhla som jej aby to predala cez Modrého Koníka. Problém však je že ona nemá účet, na ktorý by jej chodili peniaze od kupujúceho.

Pracuje a výplatu má na ruku v hotovosti.

Ak si založí účet a budú jej chodiť platby len z Modrého Koníka, nebude to nejako podozrivé pre banku?

zuzanka.zuzu
13. dec 2024

@bellaa3007 škoda že pri podvodníčkach to takto proaktívne neriešia 😉

maranco
13. dec 2024

@domka222 * Len jej povedz,že niekedy nemusí za celý mesiac predať nič a poplatok za účet bude musieť zaplatiť. *

Nie nemusí nič platiť, banky dávajú bezplatný účet a kto zaň napriek tomu platí tak je nerozumný.

autor
13. dec 2024

@zuzanka.zuzu Pokiaľ nemáte záujem pomôcť s otázkou, tak načo tu píšete? Prišli ste sem rýpať?

majka2959
13. dec 2024

@aalt Fio banka má účet bez poplatkov.

domka222
13. dec 2024

@maranco takže rozumní ľudia sú len tí,čo neplatia za vedenie účtu. Inak všetci ostatní sú nerozumní 🤔 no dobre teda

luccija
13. dec 2024

@bellaa3007 nehovorím, že nikdy tak si to zdokladovala a je pokoj nie?

martinka13
13. dec 2024

To je obraz toho, v akej krajine žijeme. Že sa ľudia bola založiť si účet.

kavasmliekom
13. dec 2024

Ja mam vytvorený účet, kde si posielam každý mesiac 60e rodinné prídavky, nič iné. Ani raz sa z banky nepýtali, načo mi bol ten účet 😁
Ja sa práveže čudujem, že v dnešnej dobe je niekto, kto nemá žiaden účet a peniaze dostáva na ruku 🤔

autor
13. dec 2024

@kavasmliekom Rodinné prídavky a platby od rôznych ľudí z rôznych účtov za oblečenie je rozdiel.

kavasmliekom
13. dec 2024

A prečo by to mal niekto riešiť? Veď nič nelegálne.

svetlonos
13. dec 2024

@martinka13
nemusi byt pravda. Moja známa znama tiez berie co sa da na ruku a účet ma len na najnevytnutnejsie položky. Čím menej maju úrady niekedy v niektorých situáciách prehľad, tým lepšie. Viac písať radsrj nebudem.
Mbe istotne by to vôbec nevyhovovalo ani trošku teda.

darmasiswa
13. dec 2024

preco si znama neotvori svoj vlastny BU???? je viac bank bez poplatkov za BU, fakt nerozumiem ludom, co odmietaju ucty, ale vyuzivaju inych, co tie ucty maju, a tebe tiez nerozumiem, preco jej dovolis neoficialne uzivat tvoj ucet?????

natalka13
13. dec 2024

Kolko mas rokov? Ty mas ucet? Tebe sukromna osoba nikdy nic neplatila cez ucet?
Tiez nechapem ako niekto moze zit bez uctu. Moje deti ich maju od 8rokov.

natalka13
13. dec 2024

@bellaa3007 Banka nema pravo zistovat od koho a preco ti chodia peniaze.

darmasiswa
13. dec 2024

@natalka13 banka ma pravo, dokonca banka musi a ma povinnost zistovat zdroj penazi a ciel penazi, samozrejme, nejde o predaj tricka raz za cas

simca06022011
13. dec 2024

nie, banka nebude riesit z kade jej chodia penaize na osobny ucet. Nema preco. preveruju sa len vysoke vklady = resp. pise sa ich povod.
inak ked tak nad tym uvazujem, to akoze my co tu mame bazar... dajme tomu 10+rokov a chodia nam penaize z tade, sme kazdorocne lustrovany podla tejto logiky.. bankou, danovym uradom.. :DDD

simca06022011
13. dec 2024

@martinka13 nie, toto je obraz jedine jednotlivca = resp. jeho informovanosti/vedomosti. urcite nie štátu...

maranco
13. dec 2024

Kamarátke vysvetli ak jej muž skôr zomrie ako ona, k svojim peniazom na jeho účte sa dostane až o pár mesiacov po dedičskom konaní.
Stačí autonehoda a kým ju pustia z nemocnice už bude účet zablokovaný. Alebo výbuch plynu ako v Prešove a už sa nedostane do bytu aj keby tam mala odloženú hotovosť.

simca06022011
13. dec 2024

@maranco a hlavne, aj z jej penazi jej vyrubi notar poplatok.. to bola na poslednom dedicskom konani, najvacsia "pikoska"... ja absolunte spolocne ucty neodporucam nikomu.

slavomira236
Autor odpoveď zmazal
hellwant
14. dec 2024

@simca06022011 tak ale na ucte nemas miliony aby bol poplatok velky( ak je to percento zo sumy) ak uz sa nestastie stane. Problem je ta blokacia uctu do dedicskeho, preto treba mat aj vlastny. Po zaplateni vsetkeho na mesiac aj tak väcsine rodin na Svk asi ostane možno 300 eur.( viem MK nie je smerodatny, ale to, co tu citame o fin. je fakt na hlavu niekedy) Ak niekto drzi 10 tisice na spol. ucte je poriadne fin. negramotny. Inak to skôr maju nasi dôchodci v skriniach a vyhadzuju von oknom podvodnikom, ked naletia, to je dalsi level fin. negramotnosti.

earlgrey
14. dec 2024

Na FB je jedna pani, ktorá má xyz účtov a odrbáva ľudí na poštovnom a predáva, čo reálne nemá za účelom získania peňazí....má milión (obrazne povedané) detských účtov, milión (opäť obrazne povedané) bežných účtov...a okráda ľudí...
Takže odpoveď na tvoju otázku. Nie, banke je to absolútne jedno. Ja mám účet, kde mi chodia len rodinné prídavky a využívam ho viacmenej na predaj a kúpu...čiže chodia mi tam peniaze z predaja a ja platím z toho účtu ak niečo kúpim. A mám aj iný účet, z ktorého platím účty atď.

maris5
14. dec 2024

Na poplatkoch za ucet da viac ako zarobi predajom na MK.

hellwant
14. dec 2024

@maris5 su úcty bez poplatku, staci jej na toto Revolut, 365, cii m-Bank. Ine by bolo, keby potrebovala hypo, tam su zas lepsie klasicke banky.

simca06022011
14. dec 2024

@hellwant nevidím vôbec dôvod prečo platiť akékoľvek.% z peňazí na účte. My sme práve riešili zr zostatok bol.vysoky a dokonca veľká časť realne bola z príjmov pozostalej osoby... keby mala vlastný účet. Usetrit mohla. Dosť.
Su ľudia čo držia peniaze aj na osobných účtoch a môžu mať na to dôvody. Akékoľvek. Je to ich vec.

ingridkras
15. dec 2024

@kavasmliekom Autorka sa môže aj na hlavu postaviť,ale jednoznačne ide o podvodníčku,prinajmensom zadlženú osobu ktorá je v exekúcii a keby jej náhodou klikol na účet akýkoľvek príjem,hoci len z predaja oblečenia,okamžite by jej ho banka zmrazila v prospech veriteľom.Nie,takýmto ľuďom sa nepomáha a môže mať každá z nás názor a ja vyjadrujem ten svoj.Dotycna pani neplatí odvody,ani dane z príjmu,takže o x rokov bude patriť k tým,čo budú vzdychať,že nemajú žiaden dôchodok.

tl999
15. dec 2024

@h2 aj ja som podobne. Podla mna tento bazar tu mrtvy...

autor
16. dec 2024

@ingridkras Vaša fantázia je úžasná tvrdiť niečo o niekom koho ani nepoznáte je obdivuhodné.

Ani jedno slovo čo ste napísali sa ma netýka, a tuto otázku som založila preto aby som pomohla kamarátke.

natalka13
16. dec 2024

@darmasiswa bavime sa tu prave o tom predaji tricka🙈

natalka13
16. dec 2024

@svetlonos a za co berie na ruku peniaze?