icon

Budem mať nárok na novú štátnu pomoc pri splácaní hypotéky?

5. dec 2023

Prosím vas budem mať nárok na to ? Brala som úver na dom, som sama s dieťaťom na materskej dovolenke.

Strana
z2
1andrea111
8. dec 2023

Na splátky hypotek sa budú skladať všetci aj tí čo nemajú peniaze na to aby si nejakú hypotéku vzali, takže aj tí chudobní. Zaplatíme to všetci a nebudeme mať z tohto žiadnu nehnuteľnosť. A ak je pre niekoho navýšenie o 100 eur moc, tak si nemal brať hypotéku. A vlastne sa navyše skladáme tým nezodpovedným. Lebo tí čo s tým chceli niečo robiť refinancovaní už pri nižších úrokoch.

kristiii
8. dec 2023

@domcek1989 áno, vám takáto pomoc pomôže, ide ale o to, že sa vám na tú pomoc budú skladať aj tí, ktorí si ani len nemôžu dovoliť vlastné bývanie a o sporení 100 eur mesačne môžu len snívať. Ak ste si vy mohli dovoliť doteraz mesačne sporiť, tak by ste mali mať nejakú rezervu aj pre takýto prípad, že sa vám zvýšia splátky. Predsa ste nemohli čakať, že budete mať 30 alebo koľko rokov rovnaký úrok ako v 2015. V takom prípade by predsa fixácia úverov nemala žiadny zmysel.

44janica44
8. dec 2023

@kikuska83_
@domcek1989

Milé dámy a ostatni s hypo co im robi problem vyssi urok keď ste si brali hypo mali ste myslieť na to, že neberiem max na co mi vyjdu splátky pri smiesnom 1% úroku ale mali ste myslieť ze popri splatke vám musí ostať aj rezerva ... co ak vám vypadne 1 príjem na rok, dva, ročná PN ? Ako by ste to splacali??? Bez rezervy???
Nie v žiadnom prípade s touto pomocou nesúhlasím keď je niekto finančne negramotny tak za svoje chyby si ma platiť sám.... dávno ľudia zabudli zakrývať sa takou perinou na akú majú. Môj muž bral hypo pred 12 rokmi za 5,3% a nikto sa ho nepýtal ci ma na úroky.
Ozaj nikto nemá chuť sa skladať na splatky za domy ľuďom čo na ne reálne nemajú...

lelelienka
8. dec 2023

@44janica44 absolutny suhlas.
Ja stale tvrdim, ze nizke uroky boli to najhorsie, co sa mohlo stat, pretoze umoznili nabrat hypoteky aj tym ludom, ktori by na ne inak nemali. A samozrejme rezerva ziadna, cize este “supervyhodny” spotrebak k tomu a recept na problem ako vysity. A to, co teraz idu urobit s touto pomocou sposobi jedine to, ze ti ludia sa opat nepoucia! Nie, oni budu naopak tlieskat. To je cisty vysmech do tvare nam financne zodpovednym. Ja sa odmietam skladat na byvanie niekomu, kto nemyslel na svoje financne zabezpecenie a mozno aj rozflakal vsetko, co sa dalo, kym ja som si “zariadovala” buducnost, teda setrila na byvanie. Preco?? Budeme podporovat financnu negramotnost?? Joj taka som rozculena, zial v tomto state si nepomozem 🤷‍♀️

44janica44
8. dec 2023

@lelelienka ja ešte čakám do prezidentských volieb a potom hádam konecne prestanú kupovať hlasy od jednoduchších ľudí ... však čo opatrenie to zoberú pracujúcim zodpovedným ľuďom a dajú finančne negramotnym co iba natrcaju ručičky. A možno aj nejakú """pomoc"""zrušia. Bodaj by.

lelelienka
8. dec 2023

@domcek1989 je uplne jedno aku velku hypoteku niekto ma a aku splatku plati, ci tvojich 40000 alebo niekoho 300000. Zasadne odmietam financovat hypoteku KOMUKOLVEK. To kde sme?!!!

zltalienka
8. dec 2023

@lelelienka sme na Slovensku. Novú vládu "sme" si zvolili, tak teraz môžme tak akurát.....

natalka13
8. dec 2023

A odkial mame asi vediet ci splnas pidmienky?

valeria_h
8. dec 2023

To už je len aký nezmysel, takto hlúpo rozhadzovať peniaze daňových poplatníkov 🤦‍♀️ Naberú si úvery nad ich možnosti a teraz štát sa staraj 😠

mircalla
8. dec 2023

@kikuska83_ Z principu: preco by sme sa my ostatni mali skladat na Vase hypoteky? Takze ja toto odmietam
Mne sa tiez nik na nic nesklada, financujem si to sama a ak je zvysenie, tak to skratka zaplatim.

mircalla
8. dec 2023

@valeria_h Ale to je navrh Ficovej vlady to financovat

saxana000
8. dec 2023

Zasadne s.tymto nezmyslom esuhlasim.miesto 700e.najmu si yeraz.poberme vsetci hypoteky a.150e nech.kazdemu plati stat a pekne byvajme vo svojom a lacnejsie..ked na to nemaju nech predaju tie 300k nehnutelnosti a maširuju do mensieho alebo lacnejsieho.lebo ludom co brali.90 000 to nijak zasadne neublizi.tuto koninu kto vymyslel tomu by som tresla kladivom medzi oci..

slavomira236
8. dec 2023

@domcek1989 som si tiez kupila starsi dom bez hypo ,arobila som si. Vsetky prachy som dala za dom a prerabku elektriny topenia
Na zvysok som si nebrala ziadnu hypo sby som nemala dlhy nexnasam pozicky. Zijem z toho co mam na co mam . Skromne.Este stale nemam cely dom zariadeny novym nabytkom co mam nieje luxus.ale nemam hypo. Odmietam sa niekomu skladat na hypo.

kotatko201
8. dec 2023

Ano s hypotékami je to zaujímavé, ale sú aj iné veci na ktoré sa skladáme a tie vám neprekážajú, veď aj plyn je dotovaný a čo taký čo ho nemajú, aj taký sa musia poskladať. Tento štát to celé zle vymýšľa. My pracujúci sa skladáme stále, ale nám nič... Ešte aj u toho lekára si treba priplatiť, napriek tomu, že si platíme zdravotné. Žiaľ žijeme v zlom štáte, zle sme si vybrali.

dianaana
8. dec 2023

Ved podmienka je, ze musis mat hruby prijem max 2089 eur. Ak mas viac, tak to nesplnas. Jednoduche. A nenapisala si, aky mas prijem, aj ked sa ta na to viackrat pytali.
Daju ti max 75% zo zvysenej splatky, najviac 150 eur. Takze ak sa ti splatka zvysi napr o 200 eur, daju ti 150 eur.

milanemila
9. dec 2023

@mircalla uplny suhlas. A to ja este mam 2 deti, takze to beriem tak, ze sa mi z tych odvodov akoze aj nieco vratilo, ale ak su napriklad 2 bezdetni ludia okolo 30 a len trosku lepsie zarabaju a napriklad deti ani mat nechcu, tak naozaj iba platia a platia a skladaju sa na ficovych (a aj inych) natrcacov ruk a dalsie nezmyselne davky a prispevky. Tento prispevok na hypoteku je uz naozaj zlatym klincom do rakvy 🙈 Druhy pilier uz % pan ficodebil znizuje druhykrat od jeho existencie :/

mircalla
9. dec 2023

@milanemila Presne tak, uz len cakam, kedy si ten cely 2. pilier pouzije. A idioti mu este tieskaju

lelelienka
9. dec 2023

@mircalla tlieskaju, lebo absolutne nevidia dosledky. Hlupa masa sa dobre ovlada a politici to vedia 😉 Netreba na to ani nejaku specialnu namahu, ako vidime staci par populistickych krokov a uz ich maju v hrsti. A ludia veselo tlieskaju.

Presne tak tlieskali (teraz nemyslim vlade) ked si nabrali tie hypoteky s nizkymi urokmi a uz nedomysleli, co ked uroky opat porastu, co bola samozrejme len otazka casu, ale vysvetlite to niekomu, pre koho bolo to 1% (priklad) ako cervena pre byka.
Presne tak budu tlieskat, ak by presla dalsia populisticka hovadina - vyssie zdanenie druhej a x-tej nehnutelnosti, ze ved ako to tym “bohatym” natru, ale uz im v tom zaslepeni nedojde, ze to tym “bohatym” zaplatia na najmoch. Taki jednoduchsi ludia vidia len “tu a teraz”, nepremyslaju o buducnosti a nevidia veci v sirsich suvislostiach. Zial, castokrat nielen na ich vlastnu skodu…

mircalla
9. dec 2023

@lelelienka Presne...

Strana
z2