icon

Budú ceny energií od nového roka stúpať?

stelly652
21. sep 2025

Ahojte ľudia dneska som tak premýšľal ako to bude od nového roka čo sa týka rastúcich životných nákladov ako je energia,plyn,kúrenie a o stravu nehovorím lebo viem si aj odkladať nejakú tu rezervu na stravu ide mi hlavne o to že mame prázdny neobývateľný dom,ktorý sme chceli predať,ale nikto ho nechce,lebo je ešte pôvodnom stave čo potrebuje poriadnu rekonštrukciu a nemáme toľko eur aby sme si mohli dovoliť pustiť sa do rekonštrukcií chcem sa vás opýtať ak sa cely dom vypne čo sa tyká vykurovania,temperovanie radiátorov,vypnutie vody,elektriny tak budeme menej za ten dom platiť odvody či jednako??...ako do teraz??..myslite,že pôjde od nového roka rapidne všetko hore čo sa týka cien???.....

Strana
z2
balerina2025
21. sep 2025

@stelly652 otazka znie, ci je dobre mat vsetko v RD vypnute. aby nenavlhol, nezacali plesniviet steny atd atd...nejake temperovanie by tam malo byt. a vzdy platis za spotrebu, ak tu znizis, mala by si aj menej platit. ale to uvidis na zaklade Rocneho zuctovania a podla toho sa nastavuju preddavky...
a rapidne hore asi nie, ale hore isto.

done
21. sep 2025

Ak dáte všetko odpojiť od dodávateľov energií budete platiť len daň z nehnuteľností. Ale znovu pripojenie v budúcnosti nebude lacné. Ak len povypínate, budete platiť tzv. fixné poplatky. Ale znovu pripojenie v budúcnosti nebude lacné.

balerina2025
21. sep 2025
@done

Ak dáte všetko odpojiť od dodávateľov energií budete platiť len daň z nehnuteľností. Ale znovu pripojenie v budúcnosti nebude lacné. Ak len povypínate, budete platiť tzv. fixné poplatky. Ale znovu pripojenie v budúcnosti nebude lacné.

@done otazka znie, ci je rozumne odpajat od vsetkeho.

stelly652
autor
21. sep 2025
@balerina2025

@balerina2025 my sme chceli prenajímať ľudí spraviť ubytovanie pre ľudí,ktorý prídu na oslavu na dva dni aj na výlety,ale nejako sa nám nepodarilo kvôli financiám

done
21. sep 2025
@balerina2025

@balerina2025 na to sa autorka nepýtala, iba na poplatky. Pravdaže nezabudnuť vypustiť vodu z UK aj rozvodov vody. Je pravda, že dom by sa mal temperovať, ale na druhej strane veľa chát a chalúp cez zimu majitelia netemperujú,

anonym_1303c9
21. sep 2025
@stelly652

@balerina2025 my sme chceli prenajímať ľudí spraviť ubytovanie pre ľudí,ktorý prídu na oslavu na dva dni aj na výlety,ale nejako sa nám nepodarilo kvôli financiám

@stelly652 dom bude chátrať

balerina2025
21. sep 2025
@done

@balerina2025 na to sa autorka nepýtala, iba na poplatky. Pravdaže nezabudnuť vypustiť vodu z UK aj rozvodov vody. Je pravda, že dom by sa mal temperovať, ale na druhej strane veľa chát a chalúp cez zimu majitelia netemperujú,

@done zavisi od kvality stien napriklad. tam je hrozne vela faktorov.

done
21. sep 2025
@balerina2025

@done zavisi od kvality stien napriklad. tam je hrozne vela faktorov.

@balerina2025 hlavne musí byť v poriadku strecha a spodná izolácia od základov.

viestta
21. sep 2025

moze sa stat ze nevykurovany dom zacne vlhnut a postupne strati na hodnote uplne

anonym_a03338
21. sep 2025
@done

@balerina2025 hlavne musí byť v poriadku strecha a spodná izolácia od základov.

@done ty nie si ten, co zberal flase po meste ?? A vozil kov?

veselo_neveselo
21. sep 2025

@stelly652 Ved ten dom predaj. Tebe je nanic, len starosti s tym. Zniz cenu - niekomu sa bude hodit zacat byvat aj v neprerobenom, alebo sa rovno pustit do rekonstrukcie.

Inak bude stracat na cene velmi rychlo, neobyvany dom chatra rychlejsie nez si myslis, duplom ked ani kurit tam nechces.

Ake budu ceny ti nikto nepovie, ale pozerajuc na dnesnu situaciu to lepsie nebude.

anonym_bfa7f3
21. sep 2025

@stelly652 do roku 2027 ho predajte, lebo potom ho už nepredáte, ani neprenajmete ak nebude mať správny energet.štítok, čo nebude ak je v takom stave a nezateplený.

andrejka1974
22. sep 2025

Určite treba temperovat v zime , lebo steny navrhnú a bude to ešte horšie a čo tak , keď tak znížiť cenu domu možno by sa podarilo predať viem, že to veľmi nechcete, ale skusit môžete a keď vypnete vodu , elektrinu náklady sa znížia stačí ak budete len v zime temperovat a bude to ok

alenka58
22. sep 2025

úplne zlý nápad radšej znížiť cenu

tiezjedna
22. sep 2025

to by som nerobila... je to také prvoplánové riešenie, ale rozhodne nie rozumné

tilly
22. sep 2025

Ak je dom v zlom stave, zhodiť ho a vyčistiť pozemok. Predávať to ako pozemok.

anonym_b04ceb
22. sep 2025

@stelly652 Neobývaný a nevykurovaný dom ti veľmi rýchlo začne chátraŕ ...vlnúť,plesnivieť a cena oojde veľmi rapídne dole .

anonym_1ab121
22. sep 2025
@tilly

@tilly ty si realitacka? uz som si ta niekde vsimla.

tilly
22. sep 2025
@anonym_1ab121

@tilly ty si realitacka? uz som si ta niekde vsimla.

@anonym_1ab121 áno, som

anonym_1ab121
22. sep 2025
@tilly

@anonym_1ab121 áno, som

@tilly tak si dobre pamatam. 🙂

tilly
22. sep 2025
@anonym_1ab121

@tilly tak si dobre pamatam. 🙂

@anonym_1ab121 máš dobrú pamäť a dobre vnímaš 😉.

anonym_1ab121
22. sep 2025
@tilly

@anonym_1ab121 máš dobrú pamäť a dobre vnímaš 😉.

@tilly aj mne si uz poradila, davnejsie. ked budem potrebovat, obratim sa na teba 🙂

ekira1
22. sep 2025

@stelly652 keď vypneš, budeš platiť minimálne, ale budeš musieť vypustiť všetky trúbky aby ich v zime mráz neroztrhal. Dom začne vlhnúť, chátrať. Ak ho odpojíš aby si neplatila, pripojenie je drahá sranda. Prečo neznížite cenu?

simca06022011
22. sep 2025
@tilly

@tilly predokladam, ze ak nemaju ani na neajku mini rekonstrukciu aby dali dom do poriadku ze niekto ho chce, tak na zburanie a likvidaciu odpadu tiez len tak nenaskrabu... ak ano, je to riesenie. Otazne je ci by nebolo lepsie proste znizit cenu a predat to aj s domom za cenu pozemku :D

done
Autor odpoveď zmazal
tilly
23. sep 2025
@simca06022011

@tilly predokladam, ze ak nemaju ani na neajku mini rekonstrukciu aby dali dom do poriadku ze niekto ho chce, tak na zburanie a likvidaciu odpadu tiez len tak nenaskrabu... ak ano, je to riesenie. Otazne je ci by nebolo lepsie proste znizit cenu a predat to aj s domom za cenu pozemku :D

@simca06022011 nemáme viac informácií. Ak je to na zlom mieste, nepomôže nič. Ani zníženie ceny. Ale ak tam nebude ani temperovať a dom je v zlom stave, tak je lepšie to zhodiť. Alebo nepredávať ako dom, ale ako pozemok za cenu pozemku s cenou prispôsobenou nákladom na zbúranie domu.

anonym_1ab121
23. sep 2025
@tilly

@simca06022011 nemáme viac informácií. Ak je to na zlom mieste, nepomôže nič. Ani zníženie ceny. Ale ak tam nebude ani temperovať a dom je v zlom stave, tak je lepšie to zhodiť. Alebo nepredávať ako dom, ale ako pozemok za cenu pozemku s cenou prispôsobenou nákladom na zbúranie domu.

@tilly dnes sme sa bavili ze v mnohom je lepsie kupovat ST. pozemok nez staru nehnutelnost ako je byt napriklad. je to pravda? pisem o satelite. blizko velkeho mesta. dostupnust busom ci vlakom...ja sa cudujem ze ludia kupuju panelakove byty ktore uz riadne dozivaju, ako je mozne ze ich cena stale neskutocne rastie pritom uz davno nemaju taku hodnotu?

tilly
23. sep 2025
@anonym_1ab121

@tilly dnes sme sa bavili ze v mnohom je lepsie kupovat ST. pozemok nez staru nehnutelnost ako je byt napriklad. je to pravda? pisem o satelite. blizko velkeho mesta. dostupnust busom ci vlakom...ja sa cudujem ze ludia kupuju panelakove byty ktore uz riadne dozivaju, ako je mozne ze ich cena stale neskutocne rastie pritom uz davno nemaju taku hodnotu?

@anonym_1ab121 toto je dosť individualne. Ak je v satelite dobrá občianska vybavenosť, ten vlak, škola, škôlka, zdravotné stredisko apod, bude to mať vždy hodnotu a bude to likvidné, ale pozemky hlavne v takýchto satelitoch išli raketovo hore posledné dva tri roky. Tým pádom sa predražuje celá stavba. Byty nešli hore až tak, ako pozemky.
Ale sú ľudia, ktorí nechcú dochádzať. Je to o životnom štýle.

anonym_1ab121
23. sep 2025
@tilly

@anonym_1ab121 toto je dosť individualne. Ak je v satelite dobrá občianska vybavenosť, ten vlak, škola, škôlka, zdravotné stredisko apod, bude to mať vždy hodnotu a bude to likvidné, ale pozemky hlavne v takýchto satelitoch išli raketovo hore posledné dva tri roky. Tým pádom sa predražuje celá stavba. Byty nešli hore až tak, ako pozemky.
Ale sú ľudia, ktorí nechcú dochádzať. Je to o životnom štýle.

@tilly oplati sa prerobit stary panelakovy byt a prenajimat alebo radsej investovat vsetko do kupy pozemku a rd? som naklonena proste zit uzit a plnit si sen nez prenajimat dakym studentom co to aj tak ponicia, kde mam istotu ze sa mi navrati investicia do prerabky a to nepisem o tom kedy az vlastne budem ziskova.. nikde. asi som si sama odpovedala.

tilly
23. sep 2025
@anonym_1ab121

@tilly oplati sa prerobit stary panelakovy byt a prenajimat alebo radsej investovat vsetko do kupy pozemku a rd? som naklonena proste zit uzit a plnit si sen nez prenajimat dakym studentom co to aj tak ponicia, kde mam istotu ze sa mi navrati investicia do prerabky a to nepisem o tom kedy az vlastne budem ziskova.. nikde. asi som si sama odpovedala.

@anonym_1ab121 prečo chceš prerábať byt na prenájom? Ak nie je v dezolátnom stave, načo? Presne ako píšeš, prenajmeš to a poničia ti to...
Ty musíš vedieť, či chceš žiť v rd a kde chceš žiť. Ak túžiš po dome v satelite, choď do toho. Prečo nie

Strana
z2