Budú úroky na hypotéky klesať pod 3 %?
Ahojte, čaká ma refinancovanie hypotéky na konci roka. Myslíte ze urok klesne pod 3% ? Niekde som sa docital že úroky maju klesnúť pod to číslo 🤷🏻♂️
A to nemáš jedno či 3 či 3,5? veď tam su rozdiely rádovo v pár desiatkach euro.
@jaroslav81 0,5 % je už rozdiel......niekomu to robi veľa
Do konca roka to určite klesne pod 3%. Navyše ak neprestúpiš do inej banky, môžeš si od štátu požiadať o bonifikáciu hypotéky.
Splátku mi vlani zvýšili z 293€ na 453€ ( z 0,4% na 4%) štátnou bonifikaciou mi každý mesiac vracajú 121€, daňový bonus za zaplatené úroky mám 400€ (t.j.34€ mesačne) čiže štát mi mesačne vráti 155€.
Takže reálne mi stúpla splátka o 5 € mesačne
@martina7578 máme hypo v Prime a ideme ju tam teraz refinancovať. Aj my máme nárok na bonifikaciu od štátu? Čo to vlastne znamená?
@michal711 aj tak sa da.....ja som to riešila zvýšením mzdy..odišla som za prácou do zahraničia...aby sme splatili ešte hypo ešte pri 0,6 %.....podarilo sa...šetrili sme. A vyplatili...pracovala som nadčasy....striedali sa pri detoch s manželom.....stresovalo ma to mat hypoteku a akceptovat podmienky....ze sa navýši aj toto okrem iných cien.....a nákladov....neľutujem....my by sme vlastne ani nemali narok na bonifikaciu asi kvôli príjmu....neviem aké sú podmienky....ale slúži to pre ľudí s nižším príjmom ak sa nemýlim....ci
@pieksamaki kto nemá hypoteku okráda svoju rodinu. Ja by som zas mal strach nemat hypotéku.
@pieksamaki 4200€ v hrubom nemôžeš prekročiť. A tým že je žena na RD tak neprekrocime 🙂
@michal711 otázka priorít...my sme mali 4 hypoteky ...aj v banke robia chyby🙂
@pieksamaki aké chyby
@pieksamaki 2088 priemerný mesačný plat v hrubom na jedného dlžníka (ak sú dvaja x 2,ak traja X3 ...)za rok 2023.ak to prekročíte ráta sa 6mesiacov pred podaním žiadosti.dolezity je účel na úverovej zmluve, musí byť nadobudnutie nehnuteľnosti,výstavba alebo zmena dokončenej stavby .pri refinančných hypotékach účel musi splniť povodna úverová zmluva. Nehnuteľnosti musíte stále vlastnit

Mňa čaká refinancovanie v marci tohto roka, aktuálne mám ponuky v rozpätí 3,5-4,3%. Pod 3% do konca roka? Veľmi tomu neverím.