icon

Cena energií

28. aug 2022

akurat citam clanok ze ma vrast cena za energie pre domacnost od 121 eur az 244 za mesiac..to akoze domacosti co uz teraz ziju ledva od vyplaty k vyplate maju kde na to vziat? sa uz uplne zblaznili vsetci alebo co..?!?! 🙈😠 ..ze si budu musiet domacnosti vybrat medzi jedlom a teplom..to kam sme preboha dosli

autor
28. aug 2022

@kittykat22 dakujem krasne..mam dve dcery..pozeram ze vy chlapca

valeria_h
28. aug 2022

@autorka Lenže to je všade, všade platia viac, nie iba na Slovensku. Ja sama som zvedavá ako toto dopadne, ľudia nebudú mať z čoho platiť také sumy za energie.

zuzanka.zuzu
28. aug 2022

@mircalla viem, dokonca v niektorych mestach buduju tzv. "hniezda" kde sa bude kurit aj ked sa inde vypne a ludia sa tam budu moct ist zohriat... akoze ked som toto pocula tak som sa fakt vylakala ze ci my v SR nahodou nieco nepodcenujeme

kittykat22
28. aug 2022

posli mi adresu zasielkovne do posty, vellkost veci na dievcata - ako oblecenie tak topanky.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
mircalla
28. aug 2022

Nie ze nevadi. Vadi. Ale nic s tym nenarobis. Este raz: Je to vsade v Europe. Kludne sa odstahuj, ak si schopna, vies jazyk a uplatnis sa v zahranici.
Ja tvrdim, ze kazdy je strojcom svojho stastia (aj nestastia). Zial vacsina slovakov vie len nadavat a stazovat. Nic ti nebrali si najst dobre platenu pracu inde.

autor
28. aug 2022

ale preco ku.va s timto nieco nerobia kompetentni?..to k comu chcu pre boha ludi dohnat uz?..sulik co to ma riesit ako minister hospodarstva radsej zdrhne s vyhovorkou ze lebo matovic..tak nasrat na takych politikov..zaco do riti beru take platy?...ked stale len upozornuju na zdrazovanie toho a toho a pripravte sa ludia a bude to devasstacne a neviem co ešte..ale nikde necitam co s tym idu robit?..ak kompetentne osoby..do slaka aj s takou vladou

kittykat22
28. aug 2022

@mircalla pise ze ma 2 deti a tazko choreho manzela rok a pol.

autor
28. aug 2022

a nie len nasou vladou ale s tou zasranou europskou uniou..pre boha ved priemerny eu poslanec ma cca 20 000 eur plat..a za co?..

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
valeria_h
28. aug 2022

@autorka Asi mi tu naložia, že som konšpirátor, ale nech. Myslím si, že presne toto chcú. Aby Európa padla. Lebo inak si neviem vysvetliť tie nezmyselné rozhodnutia a ničnerobenie.

mircalla
28. aug 2022

@anonym Odporucam necitat Novy cas a Topky.
@valeria_h Preste toto chce kto? Vysvetlis?

doriiis
28. aug 2022

@evamarek77 ...a vies z coho vyrabaju tu elektrinu? Z uranu.Ktorý je vies odkial? Z ruska.A vies ze ten uran sa musi kupovat za peniaze? A rusi co? Navysili ceny uranu aj.Vies si to poskladat?

autor
28. aug 2022

@mircalla a preco? klamu tam?

mircalla
28. aug 2022

@zuzanka.zuzu Podcenujeme si myslim, ako vidis u nas sa riesi, ci obchody v nedelu.

xena0
28. aug 2022

@mircalla bože si hnusná a neempaticka... vôbec asi nečítaš čo autorka píše, jej manžel je vážne chorý na ID a ona pracuje, ale ty tu budeš múdrovat o Tom ako všetci sú strojcami svojho šťastia, no predstav si nie každý môže robiť prestížnu prácu za tisíce žiaľ

autor
28. aug 2022

ja ked pocujem ze nasi politici sa idu dohadovat ci zaviret obchody v nedelu..?..tak si normalne myslim ci si z nas robia srandu alebo proste im fakt drbe..to horsie problemy na slovensku nemame?--

alenamihal
28. aug 2022

AUTOR..ty si myslis,ze len SVK bojuje s tymto ??? vsak kukaj trosku aj ine krajine...v uk zdvihli energie o 125 % a este ich caka dalsie 51% v januari.tam ich rocne zevraj vyjdu energie okolo 5000 libier na rok....vsak sa zbal a chod skusit ist v tejto dobe niekde inde a uvidis...je to celosvetove...treba vydrzat a uvidime ako sa situacie ukaze...nechapem,co su vsetci stresujete mked este nic nie je iste ....

valeria_h
28. aug 2022

@mircalla Mám na mysli špekulantov, ktorí chcú nechať skrachovať výrobné podniky a potom ich odkúpiť. Nabaliť sa na terajšej situácii. Neviem, len tak premýšľam. Možno sa mýlim.

autor
28. aug 2022

@mircalla manzel je tazko chory..uz teraz mam dve prace a ledva to davame..kus aj citajte co pisem kym zacnete pisat sprostosti

autor
28. aug 2022

@alenamihal stresujem lebo do citam a pocujem uz od vsadial..a nechapem preco sa s tym nic nerobi..vraj sa maju domacnosti pripravit ze budu na pokraji chudoby..a tie domacnosti co su uz teraz maju co robit?..rovno ist po zobrani alebo sa obesit?

mircalla
28. aug 2022

@xena0 Ale sama povedala, ze sa odstahuje z tejto pripecenej krajiny, vsak teda nech sa paci...Ono vies, bude sa nas to tykat vsetkych. Nadavat nepomoze, takze si musi najst dodatocny prijem.

krtko1313
28. aug 2022

Autorka, úplne s tebou súhlasím, že naši politici nič iné nerobia iba sa hádajú. Sulík s Matovičom. Potom minister zahraničných vecí tiež nešiel zjednávať ceny. A na to všetko Sulík chce odstúpiť keď bude najhoršie. Pýtam, kde majú zodpovednosť? A zase si to odnesie obyčajný, pracujúci človek. Ja ako zdravotník, tiež skoro nič neušetrím. Keď bol covid sa nás neopýtali či vládzeme.Len robte! A teraz to nahlas nepovedia, že koľko ľudí odišlo. Politická zodpovednosť neexistuje?!

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
28. aug 2022

@krtko1313 asi nie..existuje len vypisovanie statusikov na facebook a vyplakavanie v ta3 a dusovanie sa ako oni bojuju proti mafii..kks radsej by som tu mala taliansku a neviem ešte aku mafiu ako toto co je tu teraz

asia83
28. aug 2022

@zuzanka.zuzu Robili ste nejaký prieskum, že ste si taká istá tými percentami? Tí, ktorí si vybrali teplo, respektíve vraždenie ľudí, sami to vraždenie zažijú.

katulienkax
28. aug 2022

@kittykat22 osobne politici su zodpovedni za vsetky vojny, maju sa starat aby vojny neboli, zelenskyj zlyhal, a zeny deti ktore chceli mohli odist takze ziaden argument ze tam vrazdia zeny a deti

xena0
28. aug 2022

@mircalla píše že má prácu a brigádu ja myslím že není reálne ani časovo ani zvládnuť 3 práce, navyše táto situácia sa týka aj firiem, bude ešte menej práce ako teraz

zuzliq
28. aug 2022

Cena elektriny a plynu nezdražie o 200 Eur. To je taká informácia....
V prvom rade závisí, koľko elektriny odoberáte, sú rôzne sadzby s rôznou cenou.
V druhom rade, cena je zastropovaná vždy k nejakému dátumu, potom ju mení Úrad pre reguláciu sieťových odvetví. Teda dnes sa predpokladá, o koľko sa zmení cena na svetových trhoch, hovorím predpokladá. To ale neznamená, že domácnosti budú toľko platiť.
V novinách to píšu, lebo to ľudia čítajú a dobre sa to predáva.
V tvojej situácii by si sa mohla obrátiť napríklad na potravinovú banku či charitu v tvojom meste. Mohli by ti pomôcť s výdavkami, potravinami. Je mi ľúto, čo prežívate.