icon

Chcem ísť do práce po skončení materskej dovolenky

andulka1988
3. feb 2020

Ahojte,chcela by som vediet kedy ste sli do prace.Som zatial na MD ale co chvila mi konci a prechadzam na RD,takze budem musiet ist do prace.Len sa bojim toho aby to nebolo skor na skodu ako na osoh

Strana
z3
miriam11
Odpoveď bola odstránená
cica8
4. feb 2020

Rodicak +prídavky+výživné co sa smeješ. Žijem skromne a po zaplatení všetkého mi ostáva 100 na živobytie a dá sa to úplne normlane tak neviem co ti je smiešne. Poznám aj viac rodín co majú ešte menej.... A nesťažuju si

andulka1988
autor
4. feb 2020

@cica8 ako sa da vyzit zo 100 eur ?? Uz len ked si vezmem zakladne potraviny su dost drahe,co osatenie?hygiena?mliecko pre babo? Plienky? Oblecenie? Za 100 eur neviem ako by som carovala

sissy27
4. feb 2020

@evittam 500 bude mať až teraz, doteraz to teda bolo 350. Ak má bydlisko uvedené pravdivo, tak nežije na lazoch. Dieťa má 1,5roka, jednorazové plienky. Ale ak skutočne dokáže z tejto sumy SLUŠNE vyžiť, tak klobúk dolu.

evittam
4. feb 2020

@cica8 Prepac nikto sa nesmeje. Ale doteraz si mala 250Eur +vyzivne (to akože koľko?! ). Nakoľko povedzme 100Eur to si z 350Eur zaplatila reziu, plienky, stravu obom a este ušetrila 100Eur?

evittam
4. feb 2020

@andulka1988 Ona este 100Eur ušetrila. To musí mat štedré výživné....

andulka1988
autor
Autor odpoveď zmazal
botka19
4. feb 2020

Vzdy tu budu diskusie z dvoch stran. Ako ockovat/neockovat,potrat/nepotrat,rozvod/zmierenie... kazdy mame vlastny rozum a bolo by dobre zvazit,co hovori on. Milujem svoje dieta a ano,par hodin bezo mna mu prospieva,aj ked to je pre niektore nepochopitelne. Manzel nas uzivi,o peniazoch to urcite nie je a tvrdit,ze radsej sa uskromnim a budem 3 roky doma... Ked mas normalnu pracu,kde sa za rok stane neuveritelne vela zmien a vsetky musis ovladat.tak po 3 detoch,dajme tomu 9 rokov doma,vies zo svojho odboru totalne nic. Studium 5 rokov a 3 roky praxe zacinas odznova.

1gabriela13
4. feb 2020

@evittam mne je jedno ako to je inde, žijem na Slovensku takže neriešim iné krajiny a neporovnavam situáciu lebo zbytočne. Je mi jedno aj tých 240eur (teraz už 370),lebo aj keby nebol rodicak, tak zostanem doma s dcérou, totižto sme ju s mužom plánovali dôsledne, najprv sme nasetrili peniaze aby sme vykrili môj chýbajúci plat, lebo neviem ako u iných ale 240 eur zas bohvie co nie je. A o tom už ani nejdem hovoriť koľko som odviedla tomuto štátu a príspevok som mala rovnaký ako ženy co nikdy nepracovali (okrem MD).

ljzozv
6. feb 2020

@1gabriela13 lenže nie všetci môžu našetriť si vopred financie, prípadne našetria, ale prídu nepredvídateľné okolností a financie sú fuč. A keď už raz to dieťa máš, tak ho nedáš preč, lebo okolností sa to zmenili, ale riešiš ich za pochodu. To znamená, že ideš skôr do práce.. a áno... Porovnanie iných. Krajín je na mieste... Veď porovnávame vždy. Že inde je všetko lepšie ako na Slovensku... Tak aj toto porovnajme...

44janica44
6. feb 2020

moja sesternica nikdy nepracovala (nemusela, nechcela nebola karieristka) má jedno dieťa naplno sa mu venovala - škola, krúžky - dnes je jej dcéra skoro dospelá a mimoriadne nadaná hrá asi na 10 hudobných nástrojov na gymply samé jednotky a to ju s knižkou človek nevidí vôbec milion aktivít po škole nikto ju ale do toho nenútil proste chcela sama .... určite to je aj pre to, že vždy tu bol niekto kto sa jej venoval a mal čas s nou behať po krúžkoch. ano nie každý si to vie dovoliť ale ak sa dá zostala by som čo najdlhšie doma s dieťaťom lebo to najdôležitejšie čo mu môžem venovať je môj čas... príp. polovičný úväzok ked bude väčšie ale od malého do roka - roka a pol by som nešla ako neviem aké peniaze by mi vynahradili to že nevidím prvé kroky, nepočujem prvé slová a iné keby sa to stalo v jasliach... nechcem niekedy lutovať že aj ked som mala možnosť byť doma šla som radšej do roboty ... a v tomto veku chce dieťa byť s mamou kdežto pubertiak už je radšej s kamaratmi... v živote sa narobím ešte dosť a pokial je tu možnosť čo nam iné matky v iných krajinach závidia prečo to nevyužiť ak je možnosť a rodina vyžije z jedného platu

Strana
z3