Chcem zmeniť zdravotnú poisťovňu
Ahojte, mám dlhé roky VZP, nepotrebovala som lekára okrem preventíviek, soná alebo gynekologické som si aj tak musela priplácať. Ale dostala som darček od firmy - za 600 eur komplexná prehliadka vrátane sona, gynekológie, všeobecnej, ortopédie. Táto klinika ale nemá zmluvu s VZP, iba so súkromnými poisťovňami. Takže si idem ďalej aj tak platiť napr. mamografiu 70 EUR. Ktorá poisťovňa je podľa vás tá naj? Kam mám prejsť? Alebo je to jedno a len proste odísť z VZP? Ďakujem za vaše tipy.
Ja neplatim v Dovere za gyn, ani mamo a sono
Ja neplatím vo všeobecnej ani mamo, ani sono, ani takmer nikde. Prestupuje sa v septembri, platí až od ďalšieho roka. Muž je v Dôvere, asi aj tam je to v pohode.
Autorka sa nepýta, kde ste so svojimi poisťovňami platili alebo neplatili. Ona chce zmeniť na Dôveru alebo Union a pýta sa, ktorá je podľa vás lepšia. Pozri si benefity oboch poisťovní. Ja mám Dôveru, ale teraz som bola tehotná a Union by sa viac oplatil. No nevadí. V podstate sú veľmi podobné Union a Dôvera. Podľa mňa je to jedno, asi by som v aktuálnej chvíli vybrala Union, ale ani Dôvera nie je na zahodenie.
Autorka sa nepýta, kde ste so svojimi poisťovňami platili alebo neplatili. Ona chce zmeniť na Dôveru alebo Union a pýta sa, ktorá je podľa vás lepšia. Pozri si benefity oboch poisťovní. Ja mám Dôveru, ale teraz som bola tehotná a Union by sa viac oplatil. No nevadí. V podstate sú veľmi podobné Union a Dôvera. Podľa mňa je to jedno, asi by som v aktuálnej chvíli vybrala Union, ale ani Dôvera nie je na zahodenie.
@jablko13 ony ani nepisu kde neplatia iba o poistovniach.
ved su zariadenia ktore maju so vszp zmluvu a naopak s doverou union nie.
ja by som zo vszp neodisla, ked som sa snazila otehotniet, minimalne jeden lekar bol taky, hemato, co jedina poistovna toto vysetrenie preplatila bola vszp. a v pripade vaznejsej choroby ma najrychlejsie terminy aj najviac preplatia. ale ak ti o to nejde, tak sa rozhodni podla benefitov, napriklad union ma najlepsi balik pre novorodencov... inak medzi nimi velky rozdiel nie je
@anonym_autor autorka na nete mas porovnavac, kde si to vies pozriet
@anonym_autor autorka na nete mas porovnavac, kde si to vies pozriet
@sweet20 ďakujem
@anonym_autor len aby si to potom neľutovala
@anonym_856488 tiez si myslim...kým nie su vaznejsie diagnózy tak pre každého je vszp hnus a najlepsia dôvera a union. Akurát ked prídu vaznejsie choroby tak všetci húfne utekajú späť do vszp. Som v tejto poisťovni od narodenia a nikdy som si za žiadne vyšetrenie nedoplacala a to chodím na preventívne prehliadky naozaj pravidelne
Dôvera
@anonym_856488 tiez si myslim...kým nie su vaznejsie diagnózy tak pre každého je vszp hnus a najlepsia dôvera a union. Akurát ked prídu vaznejsie choroby tak všetci húfne utekajú späť do vszp. Som v tejto poisťovni od narodenia a nikdy som si za žiadne vyšetrenie nedoplacala a to chodím na preventívne prehliadky naozaj pravidelne
@anonym_f8cc8f tak neviem odkial to mas.. aj vazne ochorenia preplaca union, dovera, aj vszp... ja som asi v 20tke presla do unionu a nelutujem... lenze kazdy si musi najst to svoje.. ze co konkretne pre nho mu vyhovuje.. podotykam, ze tiez mam rozne aj zavazne ochorenia
no napríklad Union má zmluvy s rôznymi súkromnými očnými klinikami a tie vyšetrenia sú zdarma len pre Union poistencov,a zákroky sú lacnejšie.....

@anonym_autor ja som za mamo neplatila vo vzp...