icon

Chcem zmeniť zdravotnú poisťovňu

13. aug 2025

Ahojte, mám dlhé roky VZP, nepotrebovala som lekára okrem preventíviek, soná alebo gynekologické som si aj tak musela priplácať. Ale dostala som darček od firmy - za 600 eur komplexná prehliadka vrátane sona, gynekológie, všeobecnej, ortopédie. Táto klinika ale nemá zmluvu s VZP, iba so súkromnými poisťovňami. Takže si idem ďalej aj tak platiť napr. mamografiu 70 EUR. Ktorá poisťovňa je podľa vás tá naj? Kam mám prejsť? Alebo je to jedno a len proste odísť z VZP? Ďakujem za vaše tipy.

anonym_1303b0
13. aug 2025

@anonym_autor ja som za mamo neplatila vo vzp...

janka2501
13. aug 2025

Ja neplatim v Dovere za gyn, ani mamo a sono

anonym_3f78e1
13. aug 2025

Ja neplatím vo všeobecnej ani mamo, ani sono, ani takmer nikde. Prestupuje sa v septembri, platí až od ďalšieho roka. Muž je v Dôvere, asi aj tam je to v pohode.

jablko13
13. aug 2025

Autorka sa nepýta, kde ste so svojimi poisťovňami platili alebo neplatili. Ona chce zmeniť na Dôveru alebo Union a pýta sa, ktorá je podľa vás lepšia. Pozri si benefity oboch poisťovní. Ja mám Dôveru, ale teraz som bola tehotná a Union by sa viac oplatil. No nevadí. V podstate sú veľmi podobné Union a Dôvera. Podľa mňa je to jedno, asi by som v aktuálnej chvíli vybrala Union, ale ani Dôvera nie je na zahodenie.

natalka13
13. aug 2025
@jablko13

Autorka sa nepýta, kde ste so svojimi poisťovňami platili alebo neplatili. Ona chce zmeniť na Dôveru alebo Union a pýta sa, ktorá je podľa vás lepšia. Pozri si benefity oboch poisťovní. Ja mám Dôveru, ale teraz som bola tehotná a Union by sa viac oplatil. No nevadí. V podstate sú veľmi podobné Union a Dôvera. Podľa mňa je to jedno, asi by som v aktuálnej chvíli vybrala Union, ale ani Dôvera nie je na zahodenie.

@jablko13 ony ani nepisu kde neplatia iba o poistovniach.
ved su zariadenia ktore maju so vszp zmluvu a naopak s doverou union nie.

jablko13
13. aug 2025
@natalka13

@jablko13 ony ani nepisu kde neplatia iba o poistovniach.
ved su zariadenia ktore maju so vszp zmluvu a naopak s doverou union nie.

@natalka13 áno, ale autorka si vybrala zariadenie, kde majú zmluvu len s Dôverou a Unionom, preto sa pýta, ktorá je lepšia 🙂

babushkaem
13. aug 2025

ja by som zo vszp neodisla, ked som sa snazila otehotniet, minimalne jeden lekar bol taky, hemato, co jedina poistovna toto vysetrenie preplatila bola vszp. a v pripade vaznejsej choroby ma najrychlejsie terminy aj najviac preplatia. ale ak ti o to nejde, tak sa rozhodni podla benefitov, napriklad union ma najlepsi balik pre novorodencov... inak medzi nimi velky rozdiel nie je

sweet20
13. aug 2025

@anonym_autor autorka na nete mas porovnavac, kde si to vies pozriet

https://www.financnykompas.sk/zdravotna-poistovna

sweet20
13. aug 2025

@anonym_autor tebe by som odporucala doveru..

autor
13. aug 2025
@sweet20

@anonym_autor autorka na nete mas porovnavac, kde si to vies pozriet

https://www.financnykompas.sk/zdravotna-poistovna

@sweet20 ďakujem

anonym_856488
13. aug 2025
@anonym_autor

@sweet20 ďakujem

@anonym_autor len aby si to potom neľutovala

anonym_f8cc8f
13. aug 2025
@anonym_856488

@anonym_autor len aby si to potom neľutovala

@anonym_856488 tiez si myslim...kým nie su vaznejsie diagnózy tak pre každého je vszp hnus a najlepsia dôvera a union. Akurát ked prídu vaznejsie choroby tak všetci húfne utekajú späť do vszp. Som v tejto poisťovni od narodenia a nikdy som si za žiadne vyšetrenie nedoplacala a to chodím na preventívne prehliadky naozaj pravidelne

lizatko1009
13. aug 2025

Dôvera

sweet20
13. aug 2025
@anonym_f8cc8f

@anonym_856488 tiez si myslim...kým nie su vaznejsie diagnózy tak pre každého je vszp hnus a najlepsia dôvera a union. Akurát ked prídu vaznejsie choroby tak všetci húfne utekajú späť do vszp. Som v tejto poisťovni od narodenia a nikdy som si za žiadne vyšetrenie nedoplacala a to chodím na preventívne prehliadky naozaj pravidelne

@anonym_f8cc8f tak neviem odkial to mas.. aj vazne ochorenia preplaca union, dovera, aj vszp... ja som asi v 20tke presla do unionu a nelutujem... lenze kazdy si musi najst to svoje.. ze co konkretne pre nho mu vyhovuje.. podotykam, ze tiez mam rozne aj zavazne ochorenia

rozculena
13. aug 2025

no napríklad Union má zmluvy s rôznymi súkromnými očnými klinikami a tie vyšetrenia sú zdarma len pre Union poistencov,a zákroky sú lacnejšie.....