icon

Chlap odišiel k milenke a nechce platiť hypotéku

carrot_apple
29. okt 2020

Ahojte, zaujímalo by ma, či by mi mohla daka baba pomôcť objasniť aký je postup keď: dvaja manželia s dvoma deťmi- skolopovinnymi, si vzali hypotéku na dom a stalo sa po 6tich rokoch, že chlap si našiel inú a odsťahoval sa od manželky a detí. Chlap svojej ešte manželke ( ešte nepodal o rozvod),vykrykuje, že nebude platiť hypotéku... Otázka; banka môže pomocou svojho exekútora siahnuť na jeho plat, nakoľko jeho manželka má minimálnu mzdu a on zarobí v hrubom cca 1200e.....? Či ako bude banka postupovať, keďže majú z čoho to platiť len proste on nechce lebo v dome nebýva... ďakujem 🎀??

Strana
z7
carrot_apple
autor
4. nov 2020

@marca12 do domu dala podiel zo svojho rodičovského domu, urobila to počas manželstva...a aj keď by to tak urobila, kde pôjde? s minimálnou mzdou(na cca rok) jej nikto nedá úver a do podnájmu asi nepôjde za 450 e, či ty by si šla?ten dom je v úplnej diere, kde ani autobus nechodí, už je nútená, či chce či nechce tam bývať a po roku uvidí, či bude viac zarábať keď deti podrastú..hrozí, ako tu každý píše, že dražba prebehne tak, že ho predajú pod cenu keďže je to lokalita na nič a ešte bude dlžníčka banke, čiže platiť dlh, bývať sama s dvoma deťmi v podnájme s minimálkou...akože z čoho to zaplatí? načierno si privyrobí,ale nechce sa zdrať ešte má len 42 rokov...a on si bude s frajerkou chodiť po dovolenkách a kade tade,užívať si slobodu a žiadne problémy,či má strechu nad hlavou... po novom bude mať 1400e v čistom ON sám a nechce platiť smiešne výživné? proste chce výživné ONA od NEHO 400e a hotovo, podľa zákona vraj minimálne výživné je 20percent z čistého príjmu v jeho prípade, lebo má ako vojak nadpriemerný plat, takže môže byť rád, žeONA nepýta 280e/1dieťa.

misana84
4. nov 2020

@carrot_apple ako myslim, že zbytocna je tu tato diskusia aj tak o vsetkom rozhodne sud...ci sa jej to bude pacit alebo nie

lubkavargova1
4. nov 2020

400 eur vyzivne? vela stastia...ze vela zien precitne na sude...pekne ta nechal manzel v srackach, ze?

marca12
4. nov 2020

@carrot_apple ja tomu rozmiem a viem,ze je to strasna situacia,ale bohuzial banku to nebude zaujimat.

carrot_apple
autor
4. nov 2020

@lubkavargova1 no nenechal ju, odišiel už od nej a na stole nechal 400e, len nevie ako hypotéka, uvidíme či nezaplatí...

carrot_apple
autor
4. nov 2020

@marca12 a preto nemôže z domu preč, nevyrieši to jej situáciu s deťmi

marca12
5. nov 2020

@carrot_apple ale musi konat,lebo sa lahko stane,ze o dom pride

carrot_apple
autor
5. nov 2020

@marca12 však koná, oslovila ma, že či jej pôjdem ručiť,ale za takýchto podmienok ako som zistila, sa fakt obávam a nejdem.

marca12
5. nov 2020

@carrot_apple v ziadnom pripade nie. Ostanu ti len dlhy na krku. Kto ide v dnesnej dobe rucit je blazon. Ani surodenom by som nesla rucit

zankapetro
5. nov 2020

no tak to ani nepremyslaj, ze by si sla prosim ta

lubkavargova1
6. nov 2020

inak velmi by som sa nespoliehala na tych 400 er vyzivne, lebo chlap odisiel k priatelke a ked si zalozi tam s nou rodinu, bude dieta, tak automaticky uz budu peniaze tam potrebovat, takze pokial to nemate na papiery, tak po case moze byt, ze ako to uz je v zivote, ze bude platit nepravidelne, potom menej a nakoniec aj tak prestane alebo len tu minimalnu zakonom danu ciastku. A ked bude rozsudok, tak moze aj tak poziadat o znizenie vyzivneho.taze bacha na to, a byt na mieste menzelky fakt by som sa obracala aj po inej mzde ako minimalka a ine byvanie. Toto je uz prehraty boj ako sa zbaili a odisiel....

carrot_apple
autor
6. nov 2020

@lubkavargova1 však ona to vie, keď bude mať iné dieťa ten jej nazvime ho už ex...,dovtedy má čas,rok jej stačí

carrot_apple
autor
6. nov 2020

@zankapetro nerozmýšľam, vôbec a hlavne keď viem, že ako je zamotaná, a pochopila som, že ako to chodí a je keď máš hypotéku

lubkavargova1
8. nov 2020

@carrot_apple to nech skusi povedat chlapovy ktoremu ked sa postavy, ze "zlatko rok nesukaj s milenkou a neopovazte sa mat dieta"...boze naivita tu by kvitla, alebo skor blost..prepac, al etak blbu zenu som uz fakt dlho nevidela.

carrot_apple
autor
9. nov 2020

@lubkavargova1 teraz som asi niečo nepochopila... však jasne, že mali problémy už dávno predtým ako si našiel frajerku...

lubkavargova1
9. nov 2020

@carrot_apple muz ked odisiel k milenke a tak si zalozi rodinu, nebucha milenku, tak vsetky plany vysumia. A urcite nebudu cakat zo sucitu k manzelke rok. Tam staci ze jej urobi dieta aj do mesiaca a manzelka moze dalej znivat o takom vyzivnom..co sa na tom neda tak pochopit?

carrot_apple
autor
9. nov 2020

@lubkavargova1 všetci to tu už písali, nechce sa mi o tom...ale tam potom budú brať frajerkyn príjem a ona je vojačka a má viac ako on, takže ktovie..to už nechajme na to, čo sa stane alebo nestane...a kedy sa to stane.

darkswan
3. dec 2020

@carrot_apple tych 400 pri tom plate tazko dostane, muzi maju castokrat vyssi prijem a tolko ich partnerky nedostavaju

carrot_apple
autor
4. dec 2020

@darkswan závisí aký mali príjem o tých o ktorých hovoríš, myslim partnerky.... tak uvidíme,sama som zvedavá... zatiaľ odišiel a nechal jej 400e ako výživné a som zvedavá, či podá o rozvod ON a či teraz zaplatí hypotéku...už mesiac býva inde, všetko závisí od príjmu aj jej a ak má minimálku a on bude mať od nového roka 1400 v čistom tak,si myslím, že by to mohla dostať, nebude mať ON až také veľké náklady na svoj život s novou frajerkou, strava povedzme ak sám preje za 250e už aj s kozmetikou a oblečením (je nespoločenský - nikam nechodí),cestovné 100(a to je aj moc vyrátané lebo polovicu bude hradiť frajerka lebo budú chodiť jej autom do roboty), nájom 175...vraj keď jej on ten papier podpíše, že sa mimosúdne dohodli na 400e výživnom tak to vraj súd bude akceptovať a budú sa súdiť iba o platenie hypotéky a to brali spoločne, takže súd mu nariadi platiť polovicu a o starostlivosť o deti, deti vôbec nechce, tak to bude jeho cena za to, že opustil ICH - deti, už kašľať na ňu...ale deti budú potrestané a prečo by mali byť?

oomina
4. dec 2020

@carrot_apple áno máš pravdu ale proste je to tak

carrot_apple
autor
4. dec 2020

@oomina čo?

carrot_apple
autor
7. dec 2020

Tak pre všetkých: ONA podala o rozvod. Ešte neviem, či jej podpísal pred právničkou tých 400e čo chcela ako výživné a či to dala s žiadosťou o rozdvod k tomu, že sa mimosúdne dohodli, že jej bude platiť 400e...

Strana
z7