icon

Chlap odišiel k milenke a nechce platiť hypotéku

carrot_apple
29. okt 2020

Ahojte, zaujímalo by ma, či by mi mohla daka baba pomôcť objasniť aký je postup keď: dvaja manželia s dvoma deťmi- skolopovinnymi, si vzali hypotéku na dom a stalo sa po 6tich rokoch, že chlap si našiel inú a odsťahoval sa od manželky a detí. Chlap svojej ešte manželke ( ešte nepodal o rozvod),vykrykuje, že nebude platiť hypotéku... Otázka; banka môže pomocou svojho exekútora siahnuť na jeho plat, nakoľko jeho manželka má minimálnu mzdu a on zarobí v hrubom cca 1200e.....? Či ako bude banka postupovať, keďže majú z čoho to platiť len proste on nechce lebo v dome nebýva... ďakujem 🎀??

majkeel
30. okt 2020

@carrot_apple Bez zaväzkov nebude, bude predsa platit na deti a stretavat sa s nimi. A musi sa rovnako postarat o svoje byvanie. Pripadne sa da riesit aj striedava opatera a vtedy by ta opatera v at bola idealna. 2 tyzdne deti u neho, ona v at, 2 tyzdne u nej.
A kamaratka si rovnako moze najst niekoho s byvanim ako on u novej priatelky, ale byvanie v cudzom u niekoho nezaruci byvanie do smrti.

carrot_apple
autor
30. okt 2020

Všetkým : napíšem sem, že keď podá jej muž o rozvod, ide všetko riešiť tak ako som písala, dom jej a výživné 400 cez pravnicku a dá to na súd,on na LV tiež, stále dlžník, že sa balí akurát k frajerke..sama som zvedavá ako dopadnú... už sa rozhodla, keďže jej nejdem ručiť aby si vzala dom na seba...

carrot_apple
autor
30. okt 2020

@majkeel nechce deti, vôbec sa nebude s nimi stýkať.. vraj ani náhodou...ťažko si niekoho ONAnájde keď bude furt v robote aby to utiahla...

diewcatqoo
Autor odpoveď zmazal
acrobaleno
30. okt 2020

Veď nech si ráta a prepočítava a nech sa spolieha na sľuby. Priznám sa, že ma trochu naštartovala diskusia, ale potom som si povedala...načo? Skúsi a uvidí. Realita je najlepší učiteľ.

carrot_apple
autor
30. okt 2020

@acrobaleno sama som zvedavá, že či súd zoberie do úvahy ich dohodu u právničky, že on bude platiť výživné 400 , však napíšem potom, ešte nepodal o rozvod...

noami12
30. okt 2020

@carrot_apple to je bezpredmetné u právnický podpisovať, u banky to nemá žiadnu váhu. Lebo u banky bude dlžník aj on aj ona - im bude jedno kto to platí. A keď príde iste k istému že dom by sa vyplatil ( do budúcna po niekoľkých rokoch) , mohol by robiť problémy aj on a nárokovať si na polovicu domu lebo ma naňho právo. Banka dala na dom úver obydvom je jedno ci to platí on alebo ona, banku to nezaujíma. Iné by bolo keby môže ona ručiť bud nejakou nehnuteľnosťou alebo by jej robil ručiteľa niekdo napr. Z rodiny, že by sa na ten úver spravil refinanc a zmenil by sa ručiteľ aby on nebol na LV Ale žiadny papier nemá od právnický žiadnu váhu v banke.

misinka26
30. okt 2020

@carrot_apple Blázniš, môj ex zarába 2500 € v čistom a ledva som 300 € výživné dostala, aj to bol boj ... pri plate 1200 € čakaj max 200 €...

carrot_apple
autor
30. okt 2020

@noami12 ale však banka o tom papieri ani nebude vedieť..a ona bude platiť hypotéku ak nebude zvládať, predá dom

carrot_apple
autor
30. okt 2020

@misinka26 a čo si si dala do nákladov na deti?, ona býva na dedine, žiadny bus, benzín na krúžky,hore dole, drevo na kúrenie, škola,strava, teplá a studená voda, oblečenie no všetko má na položky rozratane a samozrejme bývanie- hypotéku...

misana84
30. okt 2020

@carrot_apple bože Ty stale nerozumies?????že ona bude platit(aj ked neviem z coho) a dom bude aj tak aj jeho????a ked bude chciet predat, bez jeho podpisu ani nepreda...a aj z predaja ma narok na polovicu aj ked ona plati hypo

carrot_apple
autor
30. okt 2020

@misana84 a čo, ona to nerieši, keď nebude mať na to tak predá a možno pod cenu, byva v " diere" aj on si je vedomý toho

carrot_apple
autor
30. okt 2020

@misinka26 a mala si minimálnu mzdu? Aj to je podstatné

misana84
30. okt 2020

@carrot_apple ved ona na to nema...matika nepusti...z vyživneho akože vyplati hypo...a co da detom jest?ako ich oblecie?pomocky do skoly, skolske vylety, lyžiarak?

carrot_apple
autor
30. okt 2020

@misana84 bude mať na to svoj plat 550 + čo načierno vymaka a z toho bude musieť vyjsť a o tri roky vraj bude mať menšie splátky o 150e

misana84
30. okt 2020

@carrot_apple ale ved v tych 550 este musi pocitat energie, voda, plyn, TV, internet, telefon...ved len to vychadza okolo 300€ ciže realne ma 250...a kto jej povedal, že sa jej znižia splatky v banke? ja co viem tak nizšie splatky su na zaciatku ked je urok minimalny a potom sa to praveže može navysit...vacsinou ludia prefinanciu...

carrot_apple
autor
30. okt 2020

@misana84 áno,o tých 150 si zisťovala, bude platiť menej a energie,vodu,tv nemá,internet, telefón má zadarmo...bude iba sebe platiť však bude mať výživné a tam to zaratala, takže povedzme, že o jedno dieťa sa finančne postará ona a o druhé muž...

carrot_apple
autor
30. okt 2020

@misana84 myslím,že nejaký spotrebak už nebude platiť asi tak to myslela

misana84
30. okt 2020

@carrot_apple aha..že spotrebaj už splati....a ako to, že ma telefon a internet zadarmo?ako nema energie, vodu,tv?

carrot_apple
autor
30. okt 2020

@misana84 neviem ako to presne majú, viem, že brali hypotéku,stavebko a spotrebak, po rozvode chce proste ostať na tom istom o nič viac,tak si to tak vyrátala, že 400 jej treba... detaily som neriešila,pre mňa je to aj tak des!

carrot_apple
autor
30. okt 2020

@misana84 internet v dedine nejde...je to diera...su možnosti keď ti niekto zo známych pracuje pre 02... elektrickú energiu má,TV nepozerá, nemá čas, vodu má, vlastnú studňu...

marianeta
30. okt 2020

@carrot_apple veď vyššie píšeš , že zarátal poplatky za teplú a studenú vodu a zrazu ma studňu? 🤷..

carrot_apple
autor
30. okt 2020

@marianeta má studňu, tak som zle napísala v rýchlosti a čo?čo ja viem ako je to keď má niekto studňu, tak čo má bojler? tak platí len elektrickú energiu na ohrev vody?nie je to jedno? proste všetko si zarátala ako mala...

misinka26
30. okt 2020

@carrot_apple Ty mas skreslenu predstavu, po prve kazdy z rodicov ma mat pomerne naklady na deti, to zn ze ma prispievat a to preukazatelne, ja som predkladala blocky, vypisy a co vsetko dieta potrebuje... Plus hypoteka nie je nakladova pilozka, najom ano, voda, el, plyn, strava, oblecenie, cestovanie, skolske pomocky... A za dalsie s tou hypotekou to tiez vidis moc ruzovo, v banke pri podpisr sa zadaval ucet, z ktoreho sa ma hypo platit a ak sa zmeni treba to banke nahlasit, za dalsie kto je hlavny dlznik? A po dalsie po rozvode sa to musi urobit oficialne, tzv vysporiadanie majetku, nie ze on jej podpise nejaky papier o nicom ona bude platit cele roky a myslis, ze on si nenarokovat? A co ak si pocas rozvodu on zmysli, ze tolko platit nebude?? Pozri predstavujete si to velmi jednoducho... Ja som napr zacinala po 10 r od 0 a vies co ovela lepsie, dom sa predal, hypo vyplatila, majetky rozdelili a isli sme kazdy svojou cestou...

noami12
30. okt 2020

@carrot_apple no áno lenže keď to aj budú mať na papieri aby sa nestalo ze ona bude platiť dom a potom on bude si aj tak nárokovať na polovicu

carrot_apple
autor
30. okt 2020

@noami12 vraj nebude,je to diera,ani to nepredajú,nik tam nechce

carrot_apple
autor
30. okt 2020

@misinka26 no hádam to vie, tieto veci neviem, že či číslo účtu je podstatné, skôr variabilný symbol...by som povedala...a je to len na určite obdobie,nie na furt.

amelie2017
3. nov 2020

Necitam komentare, je ich vela. Ale aj pred rozvodom moze podat o vyzivne na deti a na manzelku a nie sediet doma a cakat, kym jej banka nevezme dom.

marca12
3. nov 2020

@carrot_apple tak dom predajte,rozdelte sa a chodte kazdy svojou cestou. Banku nezaujima,ze muz ma na splatku. Omeskas sa par krat a ide dom do drazby. Moze sa predat pod cenu a este ri ostane dlh,ktory budes musiet splacat

carrot_apple
autor
4. nov 2020

@amelie2017 to jej prečo neporadila právnička? už býva s frajerkou v podnájme, takže teraz by mohla dať na súd, že sa odstahoval a nech platí na deti, toľko čo potrebujú?