icon

Čistý príjem rodiny

ella2014
24. apr 2014

Zienky zaujima ma kolko by mal byt prijem rodiny v cistom podla vas a na kolko clenov. Napr. trojclenna rodina ( rodicia plus dieta) 800eur. A kolko by podla vas mal zarabat chlap. Zaujima ma hlavne vychod. Dakujem

nercia
2. jan 2015

my sme východ: tak k otázke:
príjem máme cca 2027 eur + manžel má auto a internet zadarmo... má ešte dostať prémie za uplynulý rok čo by malo zvýšiť mesačný príjem o 300 eur cca, takže super, ja zarobím cca 800 eur... som taká rada že sme z Anglicka prišli... nám sa tam neoplatilo byť
podľa mňa je príjem super ak: po vyplatení všetkých učtov zostane na dovolenku, na darčeky, na zábavu (koncerty, cirkus, zábavne centra, masáže), na dobré jedlo (aspon 3-4 x mesačne niekde si sadnuť) a niečo sa aj ušetrí a daruje...

radsej_knihu
10. jan 2015

Kedysi, ked som bola malicka (15-17r), hovorila som si, ze vtedajsich 80,000 SK mesacne by bolo pekne mat, a bola by som spokojna. Teraz (26r) mame s drahym 3000 EUR cisteho a hovorim si, ze 10,000 EUR by bolo tak akurat na pekny zivot. Nemame sa zle, no je strasne vela veci, ktore si clovek uvedomi ze by sebe a rodine chcel dopriat, ked su peniaze, a zrazu nestaci ani to. Ponaucenie: ziadny prijem nie je idealny, clovek je tvor od prirody nespokojny a chtivy.

cecilia68
10. jan 2015

@ellca123 a babičkin dôchodok prirátaj, či?

radoslava25
10. jan 2015

Ja bývam v PO a je tu ťažko nájsť prácu za viac ako 400 Eur aj pre chlapa (ak je to viac tak väčšinou na živnosť) a keď si odpočítaš odvody tak je na tom istom, alebo je v práci od rána do ráne čiže nie je čas na nejaké večere, kina a podobne .... u nás bol stav donedávna taký že ja rodičák a prídavky 225 eur a manžel na živnosť 700-1000 eur mesačne. čiže spolu 900-1200 eur. mínus odvody cca 250,poplatky 600, čo ostalo išlo na stravu a súrne veci co sme potrebovali ciže od výplaty do výplaty, momentálna situácia ja bez práce ,bez príjmu a manžel v zahraničí na zmluvu cca 1400-1600. zatial je to tak druhy mesiac...je to lepsie ale chceme stavat ale asi tak skoro nezacneme....u nás je problem ze splácame hypo za dom v ktorom nebyvame (komplikované, nebudem to rozoberat) a celkovo máme vela splácania ale keby to nebolo zijeme si jak králi...

ellca123
11. jan 2015

@cecilia68
ano aj dochodok,
babicka ma nad 80r .a trpi mnohymi chorobami,lieky ktore berie a ktore ju drzia pri zivote su vsak drahsie ako je jej prijem/ to ti tu nebudem dokladovat
neviem ci by to kazdy zvladol polohovat,prebalovat,kupat,triedit lieky celkovo za den 35ks roznych liekov....

trochu si ma rozculila, zavidis - vyskusaj pa
dalej nebudem na tuto temu reagovat

cecilia68
11. jan 2015

@ellca123 prepáč, nevedela som to, lebo si to nespomenula....a závidím? čo? starala som sa aj ja, nemaj obavy, viem, čo to je :(

mareksk
26. máj 2015

...podla statistik, ktore vychadzaju z roznych predpokladov a podkladov by mal byt v cistom prijem 4-clennej rodiny 3000 - 3500€. Pokial si niekto mysli ze je to nebodaj vela, tak sa skutocne myli. 🙂 Takyto prijem by mal postacovat na normalne - nie luxusne bezne vyzitie rodiny zo svetkym co k tomu patri..... 🙂 🙂

andreea2
20. jún 2015

ahojte mamicky..chcem vas poprosit o nazor,co by ste si vybrali ...moj manzel pracuje v zahranici 7 rokov ,pracuje na stavbe,za velmi dobre platenu pracu,vo firme ma uz velmi dobre meno,jeho sef mu natolko doveruje ,ze mu dava vyplaty pre chlapov,ked on nema cas,alebo ma jednanie,proste mu doveruje...manzel sa rozhoduje ,ze sa chce uz usadit doma,nakolko uz ma toho dost byt stale od rodiny,aj ja ze som stale bez neho,chceme byt spolu..hacik je ale v tom,ze prerabame rodicovsky dom,byvaju v nom aj svokrovci,lenze do toho domu nam este treba dost investovat..sme spolu uz skoro 18 rokov a za tie roky ,co tam pracuje sme si kupili 2 auta,teda prve aby mohol cestovat za pracou,druhe potreboval vacsie ,ktore ale mame na 1/4 ,v maji na buduci rok to bude posledna splatka ,(za 1rok to cini 4500 eur odlozit,)aby vozil aj chlapov ,ktorym poskytol pracu u sefa..pred polrokom sme si prerobili komplet cely byt,co nas stalo dost penazi...a k tomu prerabame pomali aj ten rodicovsky,tak tie financie ktore zarobi sa tak stale tocia ,kde co treba...za ten cas co robi vonku sme boli na dovolenke pri mori 1x v chorvatsku,co by sme mohli aj kazdy rok v lete ist ,ale stale sa v lete nieco naplanuje robit okolo domu ,kedy ma aj dovolenku...ked sme sa brali boli sme mlady ,mali sme obaja holu rit,rodicia aj keby chceli by pomohli,ale samy nemali,takze na vsetko sme boli samy,prezivali sme z vyplaty do vyplaty,bolo aj ,ze nebolo niekedy ani poriadne do ust,pocitali sme vtedy kazdy halier...ale manzel bol taky sikovny ,ako aj teraz ,ze sa vedel kazdej prace chytit,vie robit vsetko...ale idem k tomu co som chcela...chce sa usadit doma,ale neviem si predstavit ako to bude,ked nam este treba prerobit dom,cize nam este treba do toho investovat dost,mame 3 deti,ja som bez prace...chcem aby bol doma pri nas,ale ako to chce utiahnut ,ked si aj chce najst pracu nejaku tu doma,ked chce prerobit ten dom...urcite nezarobi tolko ako tam kde pracuje,nechcela by som byt na tom tak ako to bolo kedysi na zaciatku...vela krat padla otazka,debata,aby sme snim odilsi do nemecka nie natrvalo ale na urcity cas ,aby sme boli spolu,ma tam dobre platenu pracu..ale ze deti uz chodia do skoly,ze nevedia rec...starsieho syna mame na strednej skole uz ,tak este 2 roky pokial by skoncil ,by sme vydrzali..len manzel musi chciet..on nechce odist lebo ze rodicia a dom a tak...ja by som sa hned zbalila a odisla a hlavne ze sme spolu,vsetko sa da ked sa chce a verim,ze jeho sef by mu pomohol ,co sa tyka vybavovania byvania ,sam mu to navrhol...uz asi tyzden len rozmyslam a rozmyslam,ako to bude ked sa usadi doma,ci si najde dobre platenu pracu aby nam vyhovovalo a hlavne aby bolo na to co on este planuje a to dokoncit prace na dome ..je toho este vela..ale bojim sa ho vobec opytat ,aby si preratal dobre,premyslel,aby si nemyslel,ze nechcem aby bol doma ,co ja po inom ani netuzim,je to velka obeta byt odluceny od seba...co by ste zvolili vy?co by ste si vybrali?

jolinka
23. jún 2015

@andreea2 ja by som isla do toho Nemecka, decka sa rec naucia najrychlejsie aj si zvyknu. Viazat sa tu na svokrovcov dom, a potom po nastahovani zistit ze ste vrazili kopec penazi do toho a nevychadzate spolu 😝 😝 Preco vam nestaci ten byt? ja osobne by som k svokrovcom byvat nesla. tym ze bol muz stale prec, je vase spoluzitie tak trochu odvyknute od seba, keby sa muz lvratil a sli ste do domu k svokrovcom...ku zvykaniu si cela rodina na seba by pribudlo este zvykanie si na spoluzitie so starkymi a to by nemuselo robit dobrotu.

ja osobne bud by som ostala v byte sami rodina, alebo isla do Nemecka sami spolu rodina

jolinka
23. jún 2015

@andreea2 Ja inak toto nechapem...to asi len na Slovensku funguje 😝 😝 to vrazanie penazi do rodicovskych domov, a vzapati ked uz je clovek zaviazany tym co tam vlozil, plus uverami ...tak zistit ze to spoluzitie je problematicke, casto aj ludia s ktorymi dobre vychadzate ked ste kazdy osobitne, pri spolocnom byvani nastanu problemy, 😝 😝

cackaa
23. jún 2015

@mareksk ach tie štatistiky...neviem kto to počíta, ale rodinu s takýmto príjmom bohužiaľ nepoznám. Ale bodol by...

gabrielita1610
23. jún 2015

@mareksk neviem ci chces vyvolat nejaku burlivu debatu ,ale toto si poriadne pritiahol za vlasy.......dnes ludia idu z vyplaty do vyplaty , nakupju v bazaroch ,aby nieco usetrili, otocia kazde euro 2x kym ho minu a rodicia radsej sebe nekupia ,len aby mali deti...... moj muz zarobi celkom slusne ,ale 3000 eur na slusne vyzitie :D ,povedz to rodicom co mozu o tolkych eurach len snivat...si mimo reality , zrejme mas priemer niekde z hora manazerskej stolicky

natalym
23. jún 2015

@mareksk Neviem kto má taký príjem, ale veru s takýmto som v pohode. Súhlasím. Výborná štatistika.

alexanotbad
23. jún 2015

@lary777 tak to ste v mojich ociach kuzelnici 🙂

jolinka
23. jún 2015

nas cisty prijem 6clennej rodiny je po odcitani hypoteky a nakladov na rodinny dom je cca 1000 eur. ked odpocitame stravu a drobnu drogeriu, minus 400 eur, tak nam ostane "na zivot" cca 600 eur... z toho ide dost na dopravu okolo 120 /denne dochadzame 15 km/ a poplatky na 4 deti skolka, skola, kruzky... okolo 180 eur.

Cize ostane nam 300 eur,. ktore obcas cast usetrime..alebo vacsinou to zhltnu kazdomesacne "mimoriadne" vydavky, bud nejake vylety, vacsie veci co treba kupit, pre deti alebo okolo domu. Par x do roka pojdeme do restauracie, chodime na mensie vylety, termalne alebo obycajne kupaliska, ale zase nejaky luxus si nemozme dovolit.

Od jula budeme mat vacsi prijem asi o 250 eur...ale to bohuzial nepocitime, lebo sme sa zaviazali splacat sukromne bezurocne dlhy po 200 e mesacne.

lilimoni
23. jún 2015

U nas pracuje iba manzel a po odcitani trvalych prikazov nam ostane cca 1300€ a to nie je nic moc, kedze este benzin, skola, oblecenie a vsak to poznate. Som doma kvoli dcerke, vybavujem si opatrovak. Je ztp 😒

jolinka
23. jún 2015

@lilimoni to ma asi kazdy nastavenu tu hladinu vydavkov. 😉 Mne sa napr. tych 1300 po zaplateni sekov zda super, a to ste len 3 osoby. Zase ked mas choru dcerku nemozme vediet co zhltne jej opatera a lieky 😝 😝

lilimoni
23. jún 2015

@jolinka len benzin co s nou najazdim mesacne je 200€ priemerne 😖 ale da sa to zvladnut, aj ked na dovolenku setrime 2 roky 😒 nakupujem iba akciove potraviny. Nemozme si vyskakovat 🙂

jolinka
23. jún 2015

@lilimoni u nas dovolenka, myslim riadna pri mori...neviem, neviem neviem 😕

petulda333
23. jún 2015

@lilimoni nic moc??my mame prijem 800€ dokopy...a po zaplateni sekov a vsetkeho co treba nam na stravu,lieky,hyg.potreby ostane cca 150-200€ za tych 1300€ vby som aj skakala

jolinka
23. jún 2015

@lilimoni ale sme z vychodu, s tym co mame, sme vlastne este dobre, takze sa nestazujeme. 😉

biene
23. jún 2015

BA, 3clenna rodina. Nam po uhrade vsetkych povinnych platieb (najom, elektrika, skolka...) a uverov ostava na bezne vydavky (strava, drogeria, benzin...) 400.

cecilka123456
23. jún 2015

Ach baby baby, my z manželom máme cca 800€ na mesiac, keď zaplatíme pôžičku, nájom, poistky, telefón a energie ostane nám niečo okolo 180€ na vyžitie. A z toho sa musíme najesť, ošatiť, opkienkovať a tankovať. Takže toto dámy je umenie 😀. Smejem sa lebo za dva roky sme si zvykli 🙂.

biene
23. jún 2015

My sme boli pocas rodicovskej na tom rovnako, teraz uz robim, tak je to o kusok lepsie...
@cecilka123456

natalym
23. jún 2015

@cecilka123456 Človek si zvykne aj na šibenicu. 😀

lilimoni
23. jún 2015

@cecilka123456 neboj, ze aj my sme sa museli jeden mesiac prestravovat za 130€. A raz bol manzel dlho pn a ostalo nam na ucte 30€ a gastrace. Nastastie nam pomohli moji rodicia 🙂

natalym
23. jún 2015

Ako môj muž hovorí. Keď sú prachy tak to nie je umenie, ale keď nie sú.

jolinka
23. jún 2015

@cecilka123456 je to umenie, ale asi deti este nemate ? 😉 lebo prestravovat sa my siesti so 180 eur si neviem predstavit. 😒 Teda u nas by sa este dalo, lebo v lete mame zeleninu a ovocie zo zahrady, zemiaky atd..vtedy mame aj tie vydavky na stravu o daco mensie. 😉 Zase v lete je viac vyletov, taborov...takze sa to vyrovna 😅

jolinka
23. jún 2015

@natalym Moj muz zase hovori..."nie je dolezite kolko zarobis ale co ti zostane" 😉 😉

jolinka
23. jún 2015

niekde mozu mat aj prijem co ja viem 3000 v cistom, ale ked ma muz z byvaleho vztahu deti, kde plati velke alimenty, par stovak, do toho 500 eurova hypoteka na velky barak, velke energie na velky barak, 😉 velke naklady na udrzbu na velky barak 😅 😅 , 2 auta co vela zozeru, plus poistky a opravy...tak nakoniec moze im zostat menej ako menejobratkova rodina zijuca v zdedenom prerobenom malom domceku, ktora si dochova a dopestuje 😉