icon

Čistý príjem rodiny

ella2014
24. apr 2014

Zienky zaujima ma kolko by mal byt prijem rodiny v cistom podla vas a na kolko clenov. Napr. trojclenna rodina ( rodicia plus dieta) 800eur. A kolko by podla vas mal zarabat chlap. Zaujima ma hlavne vychod. Dakujem

Strana
z4
natalym
23. jún 2015

@jolinka Tiež je to aj potrebách. Niekto musí mať 6 kabeliek a niekto jednu. O zamestnaní napr. musí nosiť obleky a košele a nikto len tričko a rifle. Ja ale obdivujem ľudí, ktorý dokážu žiť z mála, ja si o sebe myslím, že to nedokážem furt tie peniaze sa kdesi podejú, ale keď si porovnávam výdaje s niekým iným tak som celkom dobrá. Tiež obdivujem ľudí čo nakupujú v sekáčoch a číňakoch. Ja to neviem, nikdy tam nič nevidím, nič sa nepáči.

jolinka
23. jún 2015

@natalym cinak ja teda neznasam, takt nechapem kto tie tisice umelinovych handier kupuje 😝 😝 minule som tam vynimocne zasla kupit chlapcom botasky na dvor, u nich je zivotnost tak max 2 mesiace, suchaju skrabu na odrazadle. ale zvycajne kupujem normalne z obchodu v akcii alebo tuto na bazariku od mamiciek, niektore su seriozne, s dobrymi cenami za kvalitne veci 😉 len treba hladat.

Ja som uz zila aj velmi z mala, ale ked cloveku klesne zivotna uroven do hladiny, ze pocita drobne pred pokladnou a potom ide z radu nieco vylozit z kosika, ☹ a pred kazdou vyplatou ocami posuva ucet aby uz tam nieco naskocilo.. 😝 😝 je to stres, ktory aj skodi rodine, vztahom. a to by som nechcela zazit, ked len vynimocne nie kazdy mesiac.

eeffka
23. jún 2015

@natalym vies co ja nakupujem v sekaci obcas, vcera som si tam nakupila tricko a sveter spolu za 4e..no nekup to 😀 , a tvarim sa ze aspon za 30kazde... do cinaku nechodim ved su drahsi ako obchody v hypacoch...
akurát ze ja tam nemusim nakupovat, obcas tam zajdem pre dobry pocit

cecilka123456
23. jún 2015

@jolinka mame 16 mesacnu slecnu 🙂

saimaa
23. jún 2015

tiez v sekáčoch ani c čínákoch nikdy nič neviem nájst..ked tak rozmýšlam, odkedy som na materskej, a prudko klesli moje príjmy, okrem toho, ze z rodičáku nič neodlozím, nakupujem (raz za 100rokov) veci v tescu :D nikam sa vacsinou nedostanem, a ked uz som v tescu, a nakupujem potraviny, niekedy aj kupim, co potrebujem.....

jolinka
23. jún 2015

@cecilka123456 tak ci tak mate co robit aj ked to male vela nezje hlavne ak kojis. este by sa dalo ze mate 180 e cisto na stravu, my to mame vlastne tiez tak ked 6ti minieme 400 eciek a mame aj vacsie deti , moji traja starsi maju bezne porciu ako dospeli, minule sme boli v restauracii a im sme objednali dospele porcie a vsetko zjedli 😉 😉

ale ostatne vydavky, plienky oblecenie...len z tych 180 e, je o drzku 😝 😝

natalym
23. jún 2015

Ja tam nikdy nič nevidím a keď aj vidím, tak hneď vidím tie chyby, príp. tá cena za to sa mi nezdá až taká dobrá. Neviem to. Ale za to krásne a drahé veci vidím hneď. Ja keď nemám peniaze tak si radšej nekúpim, alebo ani do obchodov nejdem, lebo na čo. V Tescu majú dobré veci, mne sa tam páči.

jolinka
23. jún 2015

@natalym mne sa toto pravidelne stava...vyberiem si v obchode vec ktora sa mi naramne paci a vyzera byt kvalitna...a bum, tam taka cena, ze dovidenia... muz hovori ze ovladam umenie najst tu najdrahsiu vec v obchode 😀 😀

natalym
23. jún 2015

@jolinka My toto ovládame obaja aj naše deti. My sa obaja venujeme dizajnu a tak máme oko. Ale niekedy sú aj lacné veci kvalitné a pekné. Ale ja milujem hlavne keď je INÉ ako majú všetci.

cecilka123456
23. jún 2015

@jolinka je to o drzku ale da sa zvladnut, a ako pisem za tie dva roky sa clovek nauci 🙂

sebkoalex
3. okt 2018

Ja som slobodna matka s dvomi detmi a vyzivne dostava na jedneho 100€ a na druheho 120+rodinne pridavky a zijem s toho co je na polovicu so 120€ s jeho strany a s mojej strany 120€+rodine= 263€...a to dietatu na mesiac staci.Ci!?

sebkoalex
3. okt 2018

@konecnefree tiez som sama na 2 deti a neviem sa nikde zaradit do prace kvoli pracovnej dobe a zijeme s vyzivneho s 100€ a s 120€ a + rodinne pridavky 47€ a dieta musi vyzit s oboch rodich s 120€ s jeho strany a smojej strany 120€ ci!?

sebkoalex
3. okt 2018

@andreea2 ja som mala taku istu situaciu priatel robi v zahranici v Nemecku BMW a tiez byvame u svokra,ale skoncilo to tak ze sa nam na koniec vztah rozpadol :(

Strana
z4