Cítite zníženie životnej úrovne aj vy?
Pekný veľkonočný pondelok prajem všetkým a dávam jednu na zamyslenie.
Nechcem, aby to vyznelo ako vyplakavanie, skôr ma zaujíma, či sa tak tiež cítite.
Minule sme sa na prechádzke bavili s mužom, že ani nevieme ako, ani sme to nejak nepostrehli, kedy sa to stalo, lebo sme sa nejak prirodzene prispôsobili a teda aj chápem, že celý svet je v recesii, ale klesla nám životná úroveň.
Kedysi som nakupovala aj v yeme, teraz som tam minimálne rok nebola, autá sme menili po max troch rokoch, teraz mám staršie auto a nemienim sa ho vzdať, v zime sme chodili na tri týždňové lyžovačky plus pár víkendov, ok na toto už aj tak nie je čas, ale keď som si zrátala ceny skipasov a jedla, tak to už skrátka nedám, v lete sme chodili na tri týždne spoznavacky, karavan sme si prenajímali a chodili do kempov, potom sme už mali svoj a do kempov sme nepachli, teraz lietame lowcostami a aj ubytko berieme low cost. Do reštaurácií už ani nechodíme. Chcela by som po 12 rokoch rekonštrukciu domu, ale asi kašlem na to.
Príjmy máme vyššie (ok, minuly rok to bolo zlé, ale toto nie je záležitosť len minuleho roka), ale na účte je stále menej peňazí. Pritom jedno dieťa už neživíme.
Postrehla som to iba ja? Deje sa to aj vám?
@tilly ako som písala nepoznám nikoho koho sa u nás dotkla😂 vtedy išlo podľa mňa skôr o reality, banky... za to teraz úplne o inom to je... my sme vtedy byt kupovali... firma ficala... ani u podnikateľov som také nič nepostrehla, v účtovnej firme som robila od 2002 až do 2011...
@simca06022011 aj my sme vtedy mali firmu, zatial to bolo v norme. Mozno sa to dotklo inych v inych castiach sveta. Korona to bolo horsie. Tam som menila strategiu. A vlastne aj posledne roky su o strategii, stale sa da vykluckovat a zabezpecit.
@katty123456 suplovala prácu štátu? Haló .. ty si zodpovedná sama za seba, nie sused, nie primátor ani nie štát . Ty sama za seba. Štát za teba nezodpovedá .
@subartic prosim ta a naco teda platis dane, odvody, socialnu a zdravotnu poistku, ked sa podla tvojich prispevkov zda, ze sa na stat nespoliehas? To len tak do vetra davas kazdy mesiac cast vyplaty statu a necakas od toho vobec nic? Proste adios tretina prijmu, see you never?
To sa potom niekomu klohni v zlatej vani a stavia domy v chorvatsku pre syna astmatika, ked normalny clovek nedostane ani toaletak v nemocnici alebo sa musi bat, ci mu na neonatalnom ne*seru dieta holuby.
@simca06022011 moment, ved v 2008-2009 kazdy den v spravach kde sa prepusta, alebo kde idu zamestnanci na 60% doma sediet.
Ako banky skrtaju nove uverovania.
Sme vtedy byt prerabali, este sa nam podkladali niektori majstri, aby sme si ich vybrali.
(dnes sa treba doprosovat, a to robia za vysokanske ceny)
Lacneli materialy, lacneli byty. Zavadzalo sa srotovne, len aby ludia zase kupovali auta, len aby sa zase priemysel roztocil.
Objektivne prejavy toho, ze bola naozaj kriza a ludom sa objektivne vyrazne pohorsila situacia.
@romino nič som nepostrehla ako som písala. Veľké firmy = každú chvíľu "prepustaju" a dotácie vydrankaju... 😂 ja si pamätám tak Grécko, a nejaké drobnosti. Nič vážne. Teraz reálne jedna firma ( aj mala, aj živnostníci...) za druhou koncia
@katty123456 to patri k teme, osoba co je tri tyzdne na lyzovacke a tri tyzdne v lete kdesi po vyletoch, si mysli, ze schudobnela 🤣. Ludia v inych castiach sveta, nemaju co do ust, ani kde spat a tie spinave deti bez vzdelania. To je chudoba. Tu vidim len pychu.
@lion777 uvediem tá do obrazu..to nie je že to cíti len ona..to cítia aj bežný ľudia..čo na lyžovačky nechodia a sú,,pracujúca chudoba,..
@lion777 uvediem tá do obrazu..to nie je že to cíti len ona..to cítia aj bežný ľudia..čo na lyžovačky nechodia a sú,,pracujúca chudoba,..
@katty123456 uvediem ta do obrazu, precestuj svet, pozoruj ako je inde, urob si nadhlad a potom dojdi sem.
@katty123456 .. čo ja by som dala za to pracovať bez nutnosti pracovného povolenia a víz v Nemecku keď som bola mladá😁! V Európe je toľko pracovných možností, že nechápem, keď je niekto zdravý, že sa može mať zle. Európa je stále bohatá, no vyzerá, že to končí, tak kým sa dá, je potrebné si maknut.. potom sa uvidí.. iné je, keď je niekto naozaj chorý, to je prúser..
@tilly chcela si sa pochváliť?🙂 prečo by nam klesala životná úroveň? Véd sme si zvolili sociálnu stranu, tak sa mame super. A kto sa nemá, tak mu treba! Nech viac rozmysla, komu dá svoj hlas vo voľbách.
@carolynka áno..ona je asi potešená..my ostatný sme za to..rozpustíme vládu parlament,veď aj tak nič pre ľudí nerobia .politika ma slúžiť ľuďom..to nie je skrinka na balenie sa jednotlivcov!už som.si myslela že je tu dnes znozka zhulenych ci tak..vďaka že si normálna...
@akbara77 áno..ale uvedom si ho volili sprosté babky..nie my...
@subartic prosim ta a naco teda platis dane, odvody, socialnu a zdravotnu poistku, ked sa podla tvojich prispevkov zda, ze sa na stat nespoliehas? To len tak do vetra davas kazdy mesiac cast vyplaty statu a necakas od toho vobec nic? Proste adios tretina prijmu, see you never?
To sa potom niekomu klohni v zlatej vani a stavia domy v chorvatsku pre syna astmatika, ked normalny clovek nedostane ani toaletak v nemocnici alebo sa musi bat, ci mu na neonatalnom ne*seru dieta holuby.
@carolynka vieš na čo to platím ? Presne do gágora tým vychcancom čo zneužívajú PN , tým čo poberajú max . materské , max. otcovské , max. podporu , hoci predtým tomuto štátu odviedli veľké nič, len boli zamestnaní na dohodu a odvádzaju minimum . Platím to matkám čo sa snažia diskvalifikovať dieťa a našiť mu diagnozu aby s ním mohli byť ďalšie tri roky doma na platenej predĺženej materskej , a skutočne choré deti nemajú potom adekvátnu zdravotnú starostlivosť. Všetkým tým vymysleným invalidom z hocijakého etnika. Tam končia hlavne moje dane , ktoré vôbec nie sú malé , moje odvody.
Tam treba začať a náš rozpočet bude úplne v inej kondícii , rovnako tak poškrtať všetky nezmyselné príspevky ako napr. tehotenské , obedy zadarmo , lebo aj tak zadarmo nie sú .
Pomáhať treba, ale pomáhať hlavne takým čo to naozaj potrebujú, chorým , starým , bezvládnym a ľuďom čo sa ocitli v ťažkej životnej situácii nie vlastným pričinením . Ostatní si musia pomôcť sami .
Ale u nás je národným športom klamať ,podvádzať , dane neodvádzať , odvody škrtiť a za to očakávať kvalitnú zdravotnú starostlivosť , super cesty, skvelé školstvo. Zaplatiť čo najnižšie odvody najnižšie dane ale chcieť sa mať ako prasa v žite.
@katty123456 .. čo ja by som dala za to pracovať bez nutnosti pracovného povolenia a víz v Nemecku keď som bola mladá😁! V Európe je toľko pracovných možností, že nechápem, keď je niekto zdravý, že sa može mať zle. Európa je stále bohatá, no vyzerá, že to končí, tak kým sa dá, je potrebné si maknut.. potom sa uvidí.. iné je, keď je niekto naozaj chorý, to je prúser..
@rayla nie každý je schopný zbaliť rodinu a ísť vonku .a keby aj..taký štát z ktorého ľudia utekajú ti príde ok?to je hanba vlády!
@carolynka vieš na čo to platím ? Presne do gágora tým vychcancom čo zneužívajú PN , tým čo poberajú max . materské , max. otcovské , max. podporu , hoci predtým tomuto štátu odviedli veľké nič, len boli zamestnaní na dohodu a odvádzaju minimum . Platím to matkám čo sa snažia diskvalifikovať dieťa a našiť mu diagnozu aby s ním mohli byť ďalšie tri roky doma na platenej predĺženej materskej , a skutočne choré deti nemajú potom adekvátnu zdravotnú starostlivosť. Všetkým tým vymysleným invalidom z hocijakého etnika. Tam končia hlavne moje dane , ktoré vôbec nie sú malé , moje odvody.
Tam treba začať a náš rozpočet bude úplne v inej kondícii , rovnako tak poškrtať všetky nezmyselné príspevky ako napr. tehotenské , obedy zadarmo , lebo aj tak zadarmo nie sú .
Pomáhať treba, ale pomáhať hlavne takým čo to naozaj potrebujú, chorým , starým , bezvládnym a ľuďom čo sa ocitli v ťažkej životnej situácii nie vlastným pričinením . Ostatní si musia pomôcť sami .
Ale u nás je národným športom klamať ,podvádzať , dane neodvádzať , odvody škrtiť a za to očakávať kvalitnú zdravotnú starostlivosť , super cesty, skvelé školstvo. Zaplatiť čo najnižšie odvody najnižšie dane ale chcieť sa mať ako prasa v žite.
@subartic na to že si podnikateľka by si mala ovládať aspoň základy daní..ak platíš z min vymeriavacích,nemôžeš dostať Max pn ocr, materske dávky.. a pod bludy čo pises
@tilly chcela si sa pochváliť?🙂 prečo by nam klesala životná úroveň? Véd sme si zvolili sociálnu stranu, tak sa mame super. A kto sa nemá, tak mu treba! Nech viac rozmysla, komu dá svoj hlas vo voľbách.
@akbara77 No.. videla som návrh Odorových reforiem, tak si moc nefandite, že by to bolo iné.. Nechápem, že žijete v takej ilúzií, že by vás to pri inej vláde nebolelo..alebo ste už fakt zmagorene.. "lebo Fico" 😁🤦Toto sa deje v celej Európe, mám kolegov z Európy, napr. aj z toho Nemecka, sa spýtajte ľudí tam, aká je tam drahota, ako všetci nadávajú, koľko ide na sociálne dávky od pracujúcich nemcov na povalacov.. ale darmo, kto je len tu, na humne.. svet žije prevažne v chudobe, na SVK to ešte vôbec nie je taká katastrofa..tak to je..
@rayla nie každý je schopný zbaliť rodinu a ísť vonku .a keby aj..taký štát z ktorého ľudia utekajú ti príde ok?to je hanba vlády!
@katty123456 To nie je útek, to sú možnosti!
@subartic na to že si podnikateľka by si mala ovládať aspoň základy daní..ak platíš z min vymeriavacích,nemôžeš dostať Max pn ocr, materske dávky.. a pod bludy čo pises
@katty123456 no tak vidiet ako si mimo a veľmi . Práveže ja sa týmto živím . Takže presne viem ako ľudia podvádzajú a aké sú diery v zákone. Dane a odvody sú môj život.
@romino služby vrs zneužívanie..no takto..keď musia platit dráhy benzín..este2r dozadu bol cca1.3..v Egypte stoji0,5e mimochodom,novg výmysel transakcnu,zvýšený nájom,energie,príplatky zamestnancom atď atď myslíš že keď zdražejú tak je to zneužívanie?vieš ako stúpajú odvody do zdr aj SP vždy v januári?20perc..len tak..tebe len tak zdvihnú plat o 20perc?
@katty123456 ale ved klud, ja nevravim ze vsetci rozhadzaju, ze neziju ludia aj skromne. Ale to "skromne" je naozaj relativne.
Benzin stal aj pred 10 rokmi 1.5-1.6 , miestami 1.3-1.4
Ale to v casoch, ked bola priemerna mzda do 1000eur. Dnes je 1500e.
Takze je dokonca lacnejsi ako v minulosti.
Viem, aj v takom Rusku je ovela lacnejsi ako u nas.
Verim ze aj v tom Egypte. Aj v mnozste inych africkych krajinach .. vyrazne lacnejsi isto.
No ale predsa len tam Slovaci zit nejdeme ...
Ja fakt len hovorim vseobecne, v priemere atd. : nemyslim ze dochadza k nejakemu *vyraznemu* upadku.
Priklad s kavou .. bol fakt len priklad. Cim nevravim ze take piju vsetci. Ale trend tam taky vidim.
Skusim iny priklad:
Preco by aj tolko pendlovali vsetci ti kurieri, donasky jedal .. nieco co tu predtym ani nebolo ?? V krajine kde by ludia dako plosne vyrazne schudobneli, ... ver mi ... toto by boli prve veci co by krachovali, a nie ze postupne expanduju do dalsich miest.
Cestovky 2 roky po sebe prekonavali svoje rekordy.
Teraz kvoli Ficovi zacnu cestovky krachovat ?
Uvidime. Zatial vela ludi okolo mna uz rychlo kupovali dovolenky v decembri / januari .. aby sa nevypredalo.
(a znova len, tym nevravim ze si kazdy objednava donasky domov, ze kazdy chodi na viac dovoleniek ....)
@katty123456 uvediem ta do obrazu, precestuj svet, pozoruj ako je inde, urob si nadhlad a potom dojdi sem.
@lion777 mám pobehanu celú eú+severnú AfrikuyTurecko atď..poradis mi ešte kam?ozaj dcéra robí každé leto v USA počíta sa aj to či?
@subartic vdovam s detmi, osamelym rodicom bez vyzivneho, starym a chorym. Uz teraz je to dost na hrane, pani co je celozivotne postihnuta, ma dmo ale hlava jej funguje, no telo je nefukcne, sa boji ze jej zoberu hodiny. Prave kvoli aj celoplosnym zmenam, aj v tomto je okresavanie a neboj sa, kolko razy som sa vytocila s uradnikmi, aby som nieco dosiahla pre choreho . Nechceli mu dat, ze mu nic neni, tazka dg , na ktoru aj zomrel. Mate vacsina hodne skreslene informacie a zenie Vas aj nenavist. Tento system sa zruti, je nefukcny a bude nieco ine. Ale pomoct treba, ak niekto spadne. Ja som za vzdelavanie aj ludi po 40 a 50. Budu riadne zmeny za desat rokov, aj na pracovnom trhu, vplyvu al. Uz teraz majte " strategie" certifikaty, dorobte si skoly, alebo v niecom navysujte. To este len bude prekvapko, peniaze nemaju cenu, zlato je vysoko, naj je investovat do seba, svojich zrucnosti a vztahov a hlavne sa upokojit.
@lion777 mám pobehanu celú eú+severnú AfrikuyTurecko atď..poradis mi ešte kam?ozaj dcéra robí každé leto v USA počíta sa aj to či?
@katty123456 no a co teda, preco si chudobna? Lebo rozhlad ani potencial, zatial nevidim v tvojich prispevkoch.
@romino ja sic neviem,naco tebe je info mojich investiciach . Ale ked sa pytas vseobecne, tak investovali a investujeme do roznych akcii konkr. podni, ulozene financie v drahych kovoch v ch pod. financie v zvereneckom fonde atd. umeleckych dielach , v old timeroch a pod..
@april171 ano suhlasim, zial na biologicke rodicovstvo nie je pravne treba ziadna kvalifikacia.A moho rodicov sa ani stat rodicmi nemalo. Ale to je o inom.
Ja suhlasim,ze skola ma naucit poznatky spajat do suvislosti a vediet vyhodnocovat fakty .
Atot pokils anezmeni v sk skolstve, tak vzdelanostna uroven nemmoze stupat
Ale na taketo vyucovanie treba mat aj materialne podmienky
Toto saneda ucit deti v triedach v pocte 3o ziakov,:ked mas deti nie ucit memorovat,ale debatovat snimi anecha tich vyjadrovat nazor na to,co ssa ucia. Ana to trba aj kvalitnych pedagogov, ktori tietometody ucenia ovladaju a vedia s nimi pracovat.Ato na sk este potrva,ked sa znenia aj podmienky tohoto druhu. A havne nevnasat do skol politiku .
A tam treba tu reformu skolstva na sk. To suhlasim. Ale ta primarna vychova ma vzist z rodiny. A akomodel fungovania rodiny ale aj jednotlivca v nej. Cize aj tu zakladnu fiunancnu sposobilost a gramotnost by mali deti sa naucit od rodicov a to primarne.
Ale zial,problemom je,ze vela rodicov tuto zrucnost nema.Ako je generacna chudoba dedicna,v drvivej väcsine pripadov, tak mohokrat aj ta chudoba finacnej gramotnosti.Mnoho dospelych ma aj VS a predsa su finacne negramotni .A to uz by mali vzhladom na svoje vzdelanie a vseobecny rouzhlad sami sa naucit tej gramotnosti, Aj ked v rodine a skole im chybala ako zaklad dobreho fungovania v dospelosti.
Ano, bolo by treba na sk uz do prveho stupna ZS vyucovat ako finacnu aj prvnu sposobilost.
@f333 vsak samozrejme ze sa pytam vseobecne. Chcel som vediet, co su to tie tituly, do ktorych sa investuje, ked prichadza kriza. Ja som mal fakt za to, ze v krize predsa (ako 2008/09) , az na dake vynimky, predsa akcie podnikov idu radikalne dole .. tak ma to proste prekvapilo .. ze tu hlasas naopak, ze to je ochrana pred krizou.
Tak len pre zaujimavost .. daky 1 titul na ukazku ?? Aby som si spomenul, ked pride raz niekedy kriza .. ci sa mu bude naozaj darit.
@romino nič som nepostrehla ako som písala. Veľké firmy = každú chvíľu "prepustaju" a dotácie vydrankaju... 😂 ja si pamätám tak Grécko, a nejaké drobnosti. Nič vážne. Teraz reálne jedna firma ( aj mala, aj živnostníci...) za druhou koncia
@simca06022011 vtedy tie spravy boli denne v mediach, zaroven aj s cislami nezamestanosti .. doteraz pamatam, .. ako boli cisla 10% .. 12% .. atd. .. a aj preto vela ludi odskakovalo od kupy byvania - totalne objektivne, lebo by nemali z coho platit.
Dnes pokial viem sme stale na 5-6%, stale je vela oblasti kde spolocnosti marne hladaju ludi . SAmozrejme s konkretnymi znalostami, nie tak hocikoho. Sice restauracie a take podniky, obchody ... tie beru aj "hocikoho" .. a ludia sa im dako aj tak nehlasia.
Ceny nehnutelosti cca pred rokom znova zacali rast, a nadalej rastu. To tiez nevyzera byt prejav neistoty medzi ludmi, prepustani, krizy ...
Tak ja neviem, ci zijeme kazdy v inej krajine Slovensko, ked to ty vidis opacne ako ja.
Mala si nadštandardnú úroveň. A aj teraz nie si na tom zle . Viacerí co by dali aspoň za jednu obyč dovolenku za rok
@katty123456 ale ved klud, ja nevravim ze vsetci rozhadzaju, ze neziju ludia aj skromne. Ale to "skromne" je naozaj relativne.
Benzin stal aj pred 10 rokmi 1.5-1.6 , miestami 1.3-1.4
Ale to v casoch, ked bola priemerna mzda do 1000eur. Dnes je 1500e.
Takze je dokonca lacnejsi ako v minulosti.
Viem, aj v takom Rusku je ovela lacnejsi ako u nas.
Verim ze aj v tom Egypte. Aj v mnozste inych africkych krajinach .. vyrazne lacnejsi isto.
No ale predsa len tam Slovaci zit nejdeme ...
Ja fakt len hovorim vseobecne, v priemere atd. : nemyslim ze dochadza k nejakemu *vyraznemu* upadku.
Priklad s kavou .. bol fakt len priklad. Cim nevravim ze take piju vsetci. Ale trend tam taky vidim.
Skusim iny priklad:
Preco by aj tolko pendlovali vsetci ti kurieri, donasky jedal .. nieco co tu predtym ani nebolo ?? V krajine kde by ludia dako plosne vyrazne schudobneli, ... ver mi ... toto by boli prve veci co by krachovali, a nie ze postupne expanduju do dalsich miest.
Cestovky 2 roky po sebe prekonavali svoje rekordy.
Teraz kvoli Ficovi zacnu cestovky krachovat ?
Uvidime. Zatial vela ludi okolo mna uz rychlo kupovali dovolenky v decembri / januari .. aby sa nevypredalo.
(a znova len, tym nevravim ze si kazdy objednava donasky domov, ze kazdy chodi na viac dovoleniek ....)
@romino
@romino ok..aby som to ešte raz uviedla na správnu mieru..áno donášky sú..ale zo 100ludi si ich objedna20/niektorý opakovane..to je vyššia Max stredna vrstva..nižšia stredná môže snívať..keby si sledoval prieskumy videl by si že stredná spadá k nižšej..najmä posl 2_3r..káva je euroval záležitosť..čo teda povieš na horibilny skok.nehmutelnosti?mama hotel nie je že fajn ale stáva sa nevyhnutnosťou!dnešný mladý hypo alebo nedostanu/alebo splatia ako dôchodci!klesá nám pôrodnosť..myslíš že preto že štát podporuje mladých?migrantov nechceme tak sa nám rúti dôchodkový pilier!čítaš sem tam noviny?!?!zdravotníctvo túto vládu nikdy nezaujímali ale nám starne populácia!chorlavie a nemáme ju kde upratať lebo máme systém starostlivosti a na DSS/domov dôchodcov sa čaká roky a niekto sa anj nedožije a keď áno skladá s mu rodina!toto vs ti príde ok?denne na donio prosia ľudia o zbierky na operácie kt sa na sk alebo nerobia alebo stoja milióny!len keď sa nemocnice ročne oddlzuju a lejú prachy do čiernej diery!
@subartic vdovam s detmi, osamelym rodicom bez vyzivneho, starym a chorym. Uz teraz je to dost na hrane, pani co je celozivotne postihnuta, ma dmo ale hlava jej funguje, no telo je nefukcne, sa boji ze jej zoberu hodiny. Prave kvoli aj celoplosnym zmenam, aj v tomto je okresavanie a neboj sa, kolko razy som sa vytocila s uradnikmi, aby som nieco dosiahla pre choreho . Nechceli mu dat, ze mu nic neni, tazka dg , na ktoru aj zomrel. Mate vacsina hodne skreslene informacie a zenie Vas aj nenavist. Tento system sa zruti, je nefukcny a bude nieco ine. Ale pomoct treba, ak niekto spadne. Ja som za vzdelavanie aj ludi po 40 a 50. Budu riadne zmeny za desat rokov, aj na pracovnom trhu, vplyvu al. Uz teraz majte " strategie" certifikaty, dorobte si skoly, alebo v niecom navysujte. To este len bude prekvapko, peniaze nemaju cenu, zlato je vysoko, naj je investovat do seba, svojich zrucnosti a vztahov a hlavne sa upokojit.
@lion777 ja verím že tento príspevok nepatril mne . Lebo ak ano, tak si si poriadne neprečítala čo som napísala.
@romino
@romino ok..aby som to ešte raz uviedla na správnu mieru..áno donášky sú..ale zo 100ludi si ich objedna20/niektorý opakovane..to je vyššia Max stredna vrstva..nižšia stredná môže snívať..keby si sledoval prieskumy videl by si že stredná spadá k nižšej..najmä posl 2_3r..káva je euroval záležitosť..čo teda povieš na horibilny skok.nehmutelnosti?mama hotel nie je že fajn ale stáva sa nevyhnutnosťou!dnešný mladý hypo alebo nedostanu/alebo splatia ako dôchodci!klesá nám pôrodnosť..myslíš že preto že štát podporuje mladých?migrantov nechceme tak sa nám rúti dôchodkový pilier!čítaš sem tam noviny?!?!zdravotníctvo túto vládu nikdy nezaujímali ale nám starne populácia!chorlavie a nemáme ju kde upratať lebo máme systém starostlivosti a na DSS/domov dôchodcov sa čaká roky a niekto sa anj nedožije a keď áno skladá s mu rodina!toto vs ti príde ok?denne na donio prosia ľudia o zbierky na operácie kt sa na sk alebo nerobia alebo stoja milióny!len keď sa nemocnice ročne oddlzuju a lejú prachy do čiernej diery!
@katty123456 tak nehnutelnosti samotne su kapitola sama o sebe. Ano, to je dost rozhodujuce, .. ci niekto stihol kupit vcas (alebo dedil) .. alebo mnohi aj dokona 2..3 a viac nehnutelnosti ..
alebo smola pre tych co prisli neskor. Ti objektivne prepadavaju v ziv. urovni nizsie, .. ak maju platit drahe komercne najomne, to uznam .. s vyrazne slabsimi sancami sa dako prehupnut.
@katty123456 no a co teda, preco si chudobna? Lebo rozhlad ani potencial, zatial nevidim v tvojich prispevkoch.
@lion777 ako vieš či som chudobná?že nemám ružové okuliare ako ty?tak ty musíš byť teda milionár..ja len vidím a na rozdiel.od teba vnímam blbu náladu v spolocnosti...páči sa mi ako relativizujes..mám ti ukázať svoj titul alebo zarecitovat voltaira vo francúzštine?aby som ti ukázala svoj rozhľad?či čo by ťa oslnilo? A prečo by som to asi tak robila?pre nejaku nulu na MK?
@katty123456 tak nehnutelnosti samotne su kapitola sama o sebe. Ano, to je dost rozhodujuce, .. ci niekto stihol kupit vcas (alebo dedil) .. alebo mnohi aj dokona 2..3 a viac nehnutelnosti ..
alebo smola pre tych co prisli neskor. Ti objektivne prepadavaju v ziv. urovni nizsie, .. ak maju platit drahe komercne najomne, to uznam .. s vyrazne slabsimi sancami sa dako prehupnut.
@romino no..už obraciame.ale od dostupného bývania sa predsa odrážajú mladý..čiže rodiny pôrodnosť atď..to sú zakl istoty..vieš napr ako nám od prevratu stúplo bezdomovectvo?
Vdaka SK konsolidácia.
Vdaka teba som zistila, že Lidl káva nie je úplne odveci, resp dosť dobra a Vdaka tebe si donesiem komplet celú drogériu a doplnky výživy na celý rok z talianska za tretinové ceny 🙂
@lion777 ako vieš či som chudobná?že nemám ružové okuliare ako ty?tak ty musíš byť teda milionár..ja len vidím a na rozdiel.od teba vnímam blbu náladu v spolocnosti...páči sa mi ako relativizujes..mám ti ukázať svoj titul alebo zarecitovat voltaira vo francúzštine?aby som ti ukázala svoj rozhľad?či čo by ťa oslnilo? A prečo by som to asi tak robila?pre nejaku nulu na MK?
@katty123456 fuu nevazis si inych, nevazis si seba. Veru si chudobna. Chcela som ti poukazat na to, ze chudoba vyzera inak. Plackanie, ze nepojde na tri tyzdne na dovolenku neni chudoba. Ani tvoje plackanie nadtym , co tu zijes. Od plackajucich obeti, ziadna zmena nikdy nepride, mas typicku slovensku vlastnost vyplakavat.

@simca06022011 spomínaš krízu 2008. Ta sa mňa napríklad vôbec nedotkla. 2008 a 2009 som mala asi najlepšie roky. 2010 už horšie, to som bola na materskej, čiže som toho moc neurobila aj tak
@tilly ako som písala nepoznám nikoho koho sa u nás dotkla😂 vtedy išlo podľa mňa skôr o reality, banky... za to teraz úplne o inom to je... my sme vtedy byt kupovali... firma ficala... ani u podnikateľov som také nič nepostrehla, v účtovnej firme som robila od 2002 až do 2011...