icon

Cítite zníženie životnej úrovne aj vy?

tilly
21. apr 2025

Pekný veľkonočný pondelok prajem všetkým a dávam jednu na zamyslenie.
Nechcem, aby to vyznelo ako vyplakavanie, skôr ma zaujíma, či sa tak tiež cítite.

Minule sme sa na prechádzke bavili s mužom, že ani nevieme ako, ani sme to nejak nepostrehli, kedy sa to stalo, lebo sme sa nejak prirodzene prispôsobili a teda aj chápem, že celý svet je v recesii, ale klesla nám životná úroveň.

Kedysi som nakupovala aj v yeme, teraz som tam minimálne rok nebola, autá sme menili po max troch rokoch, teraz mám staršie auto a nemienim sa ho vzdať, v zime sme chodili na tri týždňové lyžovačky plus pár víkendov, ok na toto už aj tak nie je čas, ale keď som si zrátala ceny skipasov a jedla, tak to už skrátka nedám, v lete sme chodili na tri týždne spoznavacky, karavan sme si prenajímali a chodili do kempov, potom sme už mali svoj a do kempov sme nepachli, teraz lietame lowcostami a aj ubytko berieme low cost. Do reštaurácií už ani nechodíme. Chcela by som po 12 rokoch rekonštrukciu domu, ale asi kašlem na to.
Príjmy máme vyššie (ok, minuly rok to bolo zlé, ale toto nie je záležitosť len minuleho roka), ale na účte je stále menej peňazí. Pritom jedno dieťa už neživíme.

Postrehla som to iba ja? Deje sa to aj vám?

katty123456
23. apr 2025
@romino

@katty123456 ale ved klud, ja nevravim ze vsetci rozhadzaju, ze neziju ludia aj skromne. Ale to "skromne" je naozaj relativne.
Benzin stal aj pred 10 rokmi 1.5-1.6 , miestami 1.3-1.4
Ale to v casoch, ked bola priemerna mzda do 1000eur. Dnes je 1500e.
Takze je dokonca lacnejsi ako v minulosti.
Viem, aj v takom Rusku je ovela lacnejsi ako u nas.
Verim ze aj v tom Egypte. Aj v mnozste inych africkych krajinach .. vyrazne lacnejsi isto.
No ale predsa len tam Slovaci zit nejdeme ...

Ja fakt len hovorim vseobecne, v priemere atd. : nemyslim ze dochadza k nejakemu *vyraznemu* upadku.
Priklad s kavou .. bol fakt len priklad. Cim nevravim ze take piju vsetci. Ale trend tam taky vidim.
Skusim iny priklad:
Preco by aj tolko pendlovali vsetci ti kurieri, donasky jedal .. nieco co tu predtym ani nebolo ?? V krajine kde by ludia dako plosne vyrazne schudobneli, ... ver mi ... toto by boli prve veci co by krachovali, a nie ze postupne expanduju do dalsich miest.
Cestovky 2 roky po sebe prekonavali svoje rekordy.

Teraz kvoli Ficovi zacnu cestovky krachovat ?
Uvidime. Zatial vela ludi okolo mna uz rychlo kupovali dovolenky v decembri / januari .. aby sa nevypredalo.
(a znova len, tym nevravim ze si kazdy objednava donasky domov, ze kazdy chodi na viac dovoleniek ....)

@romino to si nepochopil..aj my objednávame first momenty..v žiadnom prip nie aby sa nevypredal ale že za a lacnejšie za b plánujeme dovolenku...ak bol plat 1000€ a dnes 1500 a inflácia do 20% tak ešte stále myslis že je vs lacnejsie?

nekonecna_katastrofa
23. apr 2025
@rayla

@akbara77 No.. videla som návrh Odorových reforiem, tak si moc nefandite, že by to bolo iné.. Nechápem, že žijete v takej ilúzií, že by vás to pri inej vláde nebolelo..alebo ste už fakt zmagorene.. "lebo Fico" 😁🤦Toto sa deje v celej Európe, mám kolegov z Európy, napr. aj z toho Nemecka, sa spýtajte ľudí tam, aká je tam drahota, ako všetci nadávajú, koľko ide na sociálne dávky od pracujúcich nemcov na povalacov.. ale darmo, kto je len tu, na humne.. svet žije prevažne v chudobe, na SVK to ešte vôbec nie je taká katastrofa..tak to je..

@rayla a ty si tiež zmagorená, keď nevidíš, že nám berú a dávajú sebe. Z akého titulu má mať Fico doživotnú rentu? Konsolidujeme a už 2x si páni zdvihli platy. A prd robia, zas majú mesiac voľna. Za tie prachy tam majú sedieť vo dne, v noci.

katty123456
Odpoveď bola odstránená
f333
23. apr 2025
@romino

@f333 vsak samozrejme ze sa pytam vseobecne. Chcel som vediet, co su to tie tituly, do ktorych sa investuje, ked prichadza kriza. Ja som mal fakt za to, ze v krize predsa (ako 2008/09) , az na dake vynimky, predsa akcie podnikov idu radikalne dole .. tak ma to proste prekvapilo .. ze tu hlasas naopak, ze to je ochrana pred krizou.
Tak len pre zaujimavost .. daky 1 titul na ukazku ?? Aby som si spomenul, ked pride raz niekedy kriza .. ci sa mu bude naozaj darit.

@romino Ty asi nechapes system investovania.Investicie su na roky a desatrocia. A ked nakupis akcie ziskoveho podniku, tak vykyv trhu nemoze ovlyvnit tvoje dividendy.Prerto som pisla,ze my innvestujeme desatrocia. Zalezi na tom,aby si vedel kedy mas nakupit a kedyp odrzat a kedy akcie predat.Takze tie rizikove sme prdali ked boli na istej vyske ,aby sme boli v zisku.
Chapes to? A dane financie investovali do produktov,ktore nas ochranili v recesii.Niektore akcie maju svoju vysku stale. Takze nebolo treba prdavat,kedze stale mame z nich zisk -dividendy.
A vymenovala som ti produkty ,ktore sanakupuju v recesii. aj pred nou.Aby sa uchranili financie pred inflaciou. Cize drahe kovy., investicne sperky , umelecke iste diela ,apod.Tie samaju kupovat za dobrych ciasa uchovavat v nich iste financie .
Na konkrtny produkt s apytaj svojho bookmekera. za to ho platis . a aj ja. takze ti nebudem davat typ aradu. take rady su velmi finacne narocne.Takze chd na burzu, sleduj akcie an ajlepsie najdi si odbornika a zaplat ho . A on ti poskytne sluzbu na financovanie.Nic nie je zadarmo a taketo sluzby uz duplom nie.
Aak ches uchovat financie pred inflaciou, tak slduj burzu cennych kovov. Ale ty uz neskro sa zaujimas o investovanie. To si mal zacal v lepsich casoch,ked produkty este mali nizsiu cenu. V tejto dobe cena zlataaci platiny ci striebra je na hist. vyskach.Ale stale sa nakupuje.Napr.vcera rano poklesli .. takze bol cas na nakupovanie Staty nakupuju zlato vo velkom a akmozem poradit, ta nakupuj v ch ..A nechat si to uchvovat tam. Nie je to banka,ale ista finacna institucia .Dostanes potom aj kartu, s ktoru mozes nakupovat vo vyske svojhokonta v zlate.

katty123456
Odpoveď bola odstránená
lion777
23. apr 2025
@katty123456
Odpoveď bola zmazaná

@katty123456 no a co si teda urobila, okrem plackania, pre ostatnych? Ked si taka mudra? Ako si zmenila svoj zivotny styl a kolko novych moznosti si nasla v tejto dobe? Pretoze cim viac inteligentnejsi clovek, tym ma viac rieseni na jeden problem. Normalny clovek ma dve tri, clovek s vyssim iq 6-7. Ty si sprosta.

rayla
23. apr 2025
@nekonecna_katastrofa

@rayla a ty si tiež zmagorená, keď nevidíš, že nám berú a dávajú sebe. Z akého titulu má mať Fico doživotnú rentu? Konsolidujeme a už 2x si páni zdvihli platy. A prd robia, zas majú mesiac voľna. Za tie prachy tam majú sedieť vo dne, v noci.

@nekonecna_katastrofa To spravil aj Vallo u nás v BA🤷

lion777
23. apr 2025

Medzi riadkami som sa Vám snažila povedať, ze treba začať od seba, prevziať zodpovednost za svoj život a svoju životnú úroveň, že stale existuju možnosti a da sa najst strategia na zlepsenie svojej urovne, ale hranie na obet tam neplati medzi strategiu. Navrhla som vzdelavamie skupin 40-50 dospelych. Je to moj nahlad na zivot, overeny skusenostou , zdielanie mojho pohladu, ale je aj vidiet ze uroven tu diskutujucich je rôzna. Navrhla som, aby ste investovali do seba a navyšovali v niečom, čo bude prospešné aj o desať rokov. To uz bude o prioritach , o múdrosti, húzevnatosti. Bežte si radšej teda rozpravat s rybyčkami, aj tie Vám ukážu, že si dokázu vyvinut strategiu prezitia, ani usta netreba otvorit. Oči otvorene a premýšlať. 🙂 my sprostí si budeme zatial zvyšovať kvalifikácie a žit spokojne.

katty123456
23. apr 2025
@lion777

Medzi riadkami som sa Vám snažila povedať, ze treba začať od seba, prevziať zodpovednost za svoj život a svoju životnú úroveň, že stale existuju možnosti a da sa najst strategia na zlepsenie svojej urovne, ale hranie na obet tam neplati medzi strategiu. Navrhla som vzdelavamie skupin 40-50 dospelych. Je to moj nahlad na zivot, overeny skusenostou , zdielanie mojho pohladu, ale je aj vidiet ze uroven tu diskutujucich je rôzna. Navrhla som, aby ste investovali do seba a navyšovali v niečom, čo bude prospešné aj o desať rokov. To uz bude o prioritach , o múdrosti, húzevnatosti. Bežte si radšej teda rozpravat s rybyčkami, aj tie Vám ukážu, že si dokázu vyvinut strategiu prezitia, ani usta netreba otvorit. Oči otvorene a premýšlať. 🙂 my sprostí si budeme zatial zvyšovať kvalifikácie a žit spokojne.

@lion777 len tí ušla taka malickost..kým si ty zvýšis kvalifikáciu ubehnú min 3r a všetko drahé platíš uz včera./ono aj to štúdium zrejme nemáš vo svojom veku zadara.. .ale to my,podľa teba hlupucky vieme..ty sa uc a možno ti zvýšia základ o 100e..ale díky že že si nás poučila,bez teba by sme mali hole dlane a pili vodu z mlak😉

katty123456
23. apr 2025
@lion777

@katty123456 no a co si teda urobila, okrem plackania, pre ostatnych? Ked si taka mudra? Ako si zmenila svoj zivotny styl a kolko novych moznosti si nasla v tejto dobe? Pretoze cim viac inteligentnejsi clovek, tym ma viac rieseni na jeden problem. Normalny clovek ma dve tri, clovek s vyssim iq 6-7. Ty si sprosta.

@lion777 ha ha

katty123456
23. apr 2025
@subartic

@katty123456 no tak vidiet ako si mimo a veľmi . Práveže ja sa týmto živím . Takže presne viem ako ľudia podvádzajú a aké sú diery v zákone. Dane a odvody sú môj život.

@subartic no ak si mysliis že za pol roka pn sa niekto nabalil.milionmi tak si mala zlú skolu

f333
23. apr 2025
@rayla

@akbara77 No.. videla som návrh Odorových reforiem, tak si moc nefandite, že by to bolo iné.. Nechápem, že žijete v takej ilúzií, že by vás to pri inej vláde nebolelo..alebo ste už fakt zmagorene.. "lebo Fico" 😁🤦Toto sa deje v celej Európe, mám kolegov z Európy, napr. aj z toho Nemecka, sa spýtajte ľudí tam, aká je tam drahota, ako všetci nadávajú, koľko ide na sociálne dávky od pracujúcich nemcov na povalacov.. ale darmo, kto je len tu, na humne.. svet žije prevažne v chudobe, na SVK to ešte vôbec nie je taká katastrofa..tak to je..

@rayla Ja suhlasim s tebou co sa tyka Nemecka. Nemcom sauz prejedlo platit celemu svetu rozne dotacie pre tretis vet ci staty EU aj doma ano darmozracom.z mig. kruhov . DE plati do Eu najviac financii a uz aj vlani platilo este viac.na zidost EK. A z coho tie peniaze plynu?No zdani danovych poplatnikov v de.
.Pretoze peniaze idu do eurofondov a tie aj tecuaj na sk- Takze ja z mojch dani zivim aj cesty ci mosty ci ziv.uroven ludi na sk, aj migrantov na soc.davkach v De. Adane sa nam zvysili.
Podniky padaju tak,ze podla statistiky vlani padlo viac podnikov ako za niekolko rokov predtym.Pocas corony to tak nebolo vidiet,kedze dostali nejake dotacie. Ale potom to islo ako samospado,
Ked sa prejdem po meste,tak vidim kolko butikov skrachovalo,, budovy su u prazdne..kolko zivnostnikov.Pretoze najmy su vysoke v tej oblasti a zivnostnici to nemozu uz uhrdit majitelom. aja ostatne nakladysu uz neumerne vysoke
Preto zivnostnikom sa neoplati tiez otvarat prevadzky
. Ano,jeto globalisticka poltika ,co toto sposobila.Tonie je len na sk.
Ale taktiez je jasne,ze ktokolvek by na sk vladol,tak konsolidovat musi.Idel en o to,ako .Ale akokolvek, zdrzovanie by ludia citili tak ci tak. Co sa tyka Odora, tak ten nic nekonsolidoval,len nacrtol rozne moznosti konsolidacie.Co teraz dolieha nas ludi na sk,je len maly odvar z toh,co by sa malo konsolidovat a na co nema laviciar odvahu ,pretoze volic by to nepochopil.Ajejasne,ze sa ma konsolidovat innym sposbom tie ztak,zenie podnikatelia maju byt ti,co to odnesu najviac.
Co sa tyka tych zvysenych platov /cize pauslnych nahrad/ vladnych predstavitelov/ tak to naozaj si nevybrli vhodny cas, jemne napisane.
Co sa tyka renty, tak vseobecne,rentu v de ma aj de kancelar.cize obdoba premiera na sk. Ale opät, je to zle nacasove,takto zvysovat vydavky statu teraz.Je to hulvactvo voci ludom.!
Ale na sk ludia chcu mat lavicovu vladu väcsinovo.Zvycajne podnikatelia su fuj,co vykoristuju chudakov pracovnikov.Takze pokial sa toto vnimanie v mysliach aj robotnickej triedy,nezmeni, tak nenastane zmena na sk v podobe zyysenia urovne ekonomiky.A teda aj ziv urovne na zaklade dobreho stavu ekonomiky.len dotacie z eu tu ziv uroven drzali na sk a tie zah. automobilkya prilashle podniky .A hlavne rozne dotacie na ukor danovych poplatnikov.Ale s tym uz je koniec.
Kazdy mormalne uvazujuci clovek musel vediet, ze po tych opatreniach corony bude treba extremne utiahnut opasky.Ale to,co na sk je przentovane ako konsolidacia,. je len maly odvar toho,co este v nasled.rokoch pride.
Ale ludia zili asi v iluzii,ze sa nic nemeni a minali nad mieru svojich moznosti na ukor buducnosti. Tak tu je teraz dosledok.

simca06022011
23. apr 2025
@romino

@simca06022011 vtedy tie spravy boli denne v mediach, zaroven aj s cislami nezamestanosti .. doteraz pamatam, .. ako boli cisla 10% .. 12% .. atd. .. a aj preto vela ludi odskakovalo od kupy byvania - totalne objektivne, lebo by nemali z coho platit.

Dnes pokial viem sme stale na 5-6%, stale je vela oblasti kde spolocnosti marne hladaju ludi . SAmozrejme s konkretnymi znalostami, nie tak hocikoho. Sice restauracie a take podniky, obchody ... tie beru aj "hocikoho" .. a ludia sa im dako aj tak nehlasia.
Ceny nehnutelosti cca pred rokom znova zacali rast, a nadalej rastu. To tiez nevyzera byt prejav neistoty medzi ludmi, prepustani, krizy ...

Tak ja neviem, ci zijeme kazdy v inej krajine Slovensko, ked to ty vidis opacne ako ja.

@romino neviem o tom, ze by ľudia v 2008 mali problém vyjsť s peniazmi

simca06022011
23. apr 2025
@lion777

@simca06022011 aj my sme vtedy mali firmu, zatial to bolo v norme. Mozno sa to dotklo inych v inych castiach sveta. Korona to bolo horsie. Tam som menila strategiu. A vlastne aj posledne roky su o strategii, stale sa da vykluckovat a zabezpecit.

@lion777 dá sa ale ja nechcem kľúčová a vymýšľať... 😂 A za to ze robíme 24/7 aj ohodnotenie by som rada také a nie rátať ci budem mat 2tisicky na výlet v lete 😂 a dosť podstatná vec je segment v ktorom robíš. My mame aktuálne najhorší stav od začiatku keďže ecommerce na tom dobre nie je celkovo tento rok... nás drží to ze mame veľkú základnú napr aj zákazníkov ktorí chodia osobne. Ale aj tak je ten výpadok veľký, keď máš aj záväzky nejaké dlhodobobe. A už aj trochu to otravuje... ak vieš čo myslím, že heeej dalo by sa, rozšíriť, prenajať.. ale to sú zase starosti ďalšie a hlavne komu napr prenajať, keď podnikatelia ru nerastu ako huby po daždi a veľa podniká štýlom narobiť dlhy a dovi.

lion777
23. apr 2025
@katty123456

@lion777 len tí ušla taka malickost..kým si ty zvýšis kvalifikáciu ubehnú min 3r a všetko drahé platíš uz včera./ono aj to štúdium zrejme nemáš vo svojom veku zadara.. .ale to my,podľa teba hlupucky vieme..ty sa uc a možno ti zvýšia základ o 100e..ale díky že že si nás poučila,bez teba by sme mali hole dlane a pili vodu z mlak😉

@katty123456 si predstav, vzdelavala som sa aj predtym, teraz len navysujem. Aj vseobecny prehlad je fajn. Napr pozriet sa do minulosti, ako riesili nasi prastary rodicia situaciu po vojne, bez dochodkov a akychkolvek davok. Potom si mozes pozriet, co sa deje v Europe z ekonomickeho hladiska a pozriet si aj cinnost Usa, pripadne popremyslat nad modelmi ako by sa to mohlo vyvijat, mat take svoje male varianty. Ku koncu este popremyslat, ako by si mohla este vylepsit svoje prijmy , kde sa zdokonalit, alebo ako prispiet k svojej sebestacnosti. Kurzy si spravis, aj ked si zamestnana cez upsvar. Len treba sledovat celkovu situaciu a vediet, ako by si to mala dosiahnut. To by malo patrit k tvojej mudrosti. Odpoved Ha ha je relevantna pre rocne dieta. O desat rokov ti pracu vezme umela inteligencia, ak nebudes dostatocne kvalifikovana v oblasti, kde sa ona neda pouzit. 10 rokov je optimistickejsi nshlad, dajme 5 az 7.

nekonecna_katastrofa
23. apr 2025

@rayla a čo teraz? Treba sa k tomu postaviť a nie šúchať nohami. Či zo Sniny majú prísť k vám Bratislavčanom robiť poriadky? Mám zo svojej dediny, kde som spokojná so starostom, prísť skandovať pod Vallove okná? Zvýšil si plat, tak pekne treba mu dať najavo napr protestami, že tudy cesta nevede. A pri najbližších komunálnych voľbách voliť inak. Fico tu nie je prvýkrát, ale 4. Kradne sa, korupcia je, dobre sa majú len jeho ľudia, rozhadzuje NAŠE prachy na somariny. Tak keď ty chceš doma spokojne prdieť do gauča, nech sa páči, ja nie. Ako som písala, mne nevadí, keby mi aj 75% zoberú, ale nech vidím výsledky. Zatiaľ vidím len zlaté vane, zatajené vily, papalášizmus, uťahovanie opaskov obyčajných ľudí. Kde je sľubovaná diaľnica? Covid bol 2019, diaľnica mala byť do roku 2010, potom 2014 a môžme pokračovať donekonečna.

slniecko5
23. apr 2025
@lion777

@katty123456 si predstav, vzdelavala som sa aj predtym, teraz len navysujem. Aj vseobecny prehlad je fajn. Napr pozriet sa do minulosti, ako riesili nasi prastary rodicia situaciu po vojne, bez dochodkov a akychkolvek davok. Potom si mozes pozriet, co sa deje v Europe z ekonomickeho hladiska a pozriet si aj cinnost Usa, pripadne popremyslat nad modelmi ako by sa to mohlo vyvijat, mat take svoje male varianty. Ku koncu este popremyslat, ako by si mohla este vylepsit svoje prijmy , kde sa zdokonalit, alebo ako prispiet k svojej sebestacnosti. Kurzy si spravis, aj ked si zamestnana cez upsvar. Len treba sledovat celkovu situaciu a vediet, ako by si to mala dosiahnut. To by malo patrit k tvojej mudrosti. Odpoved Ha ha je relevantna pre rocne dieta. O desat rokov ti pracu vezme umela inteligencia, ak nebudes dostatocne kvalifikovana v oblasti, kde sa ona neda pouzit. 10 rokov je optimistickejsi nshlad, dajme 5 az 7.

@lion777 konik je všeobecne vyplakavaci, riešenia nie sú na stole🙂

rayla
23. apr 2025
@nekonecna_katastrofa

@rayla a čo teraz? Treba sa k tomu postaviť a nie šúchať nohami. Či zo Sniny majú prísť k vám Bratislavčanom robiť poriadky? Mám zo svojej dediny, kde som spokojná so starostom, prísť skandovať pod Vallove okná? Zvýšil si plat, tak pekne treba mu dať najavo napr protestami, že tudy cesta nevede. A pri najbližších komunálnych voľbách voliť inak. Fico tu nie je prvýkrát, ale 4. Kradne sa, korupcia je, dobre sa majú len jeho ľudia, rozhadzuje NAŠE prachy na somariny. Tak keď ty chceš doma spokojne prdieť do gauča, nech sa páči, ja nie. Ako som písala, mne nevadí, keby mi aj 75% zoberú, ale nech vidím výsledky. Zatiaľ vidím len zlaté vane, zatajené vily, papalášizmus, uťahovanie opaskov obyčajných ľudí. Kde je sľubovaná diaľnica? Covid bol 2019, diaľnica mala byť do roku 2010, potom 2014 a môžme pokračovať donekonečna.

@nekonecna_katastrofa Nie. Tým som chcela poukázať na to, že "lebo Fico" nestačí... Fico je tu preto, lebo opozícia je u nás len banda neschopakov. Tot vsjo. Každý jeden z nich len sa nazrat z valova, o to ide predovšetkým. Len ste to nepochopili..

rayla
23. apr 2025
@slniecko5

@lion777 konik je všeobecne vyplakavaci, riešenia nie sú na stole🙂

@slniecko5 😁 Tvoj komentár ma úprimne pobavil👍

amel
23. apr 2025
@tilly

@lindous tak ja dúfam, že si urdžíme aspoň túto.

@tilly ťažko na toto reagovať,keďže tie veci,o ktorých píšeš,nikdy pre mňa moju rodinu dôležité neboli.
Pociťujem,ze na život dávame oveľa viac financií,no životná úroveň sa nám neznížila.

katty123456
23. apr 2025
@rayla

@nekonecna_katastrofa Nie. Tým som chcela poukázať na to, že "lebo Fico" nestačí... Fico je tu preto, lebo opozícia je u nás len banda neschopakov. Tot vsjo. Každý jeden z nich len sa nazrat z valova, o to ide predovšetkým. Len ste to nepochopili..

@lion777 po prvej vete som tie tv výlevy prestala čítať..je to dlhé a nudné..ale mám ťa rada ..však si tu už ako inventár..dokonca som sí spomenula D na to tvoje nekonečné vzdelávanie..len sa ťa chcem opýtať keď si taká prevzdelana či to o učení ablabla odkážeš aj pekárom kaderníckam smetiarom,babám za pokladňou v kaufe,sanitarom atď .?lebo niekto musí aj makať vieš?

katty123456
23. apr 2025
@nekonecna_katastrofa

@nekonecna_katastrofa sama by som to lepšie nenapísala👍

lion777
23. apr 2025
@katty123456

@lion777 po prvej vete som tie tv výlevy prestala čítať..je to dlhé a nudné..ale mám ťa rada ..však si tu už ako inventár..dokonca som sí spomenula D na to tvoje nekonečné vzdelávanie..len sa ťa chcem opýtať keď si taká prevzdelana či to o učení ablabla odkážeš aj pekárom kaderníckam smetiarom,babám za pokladňou v kaufe,sanitarom atď .?lebo niekto musí aj makať vieš?

@katty123456 ved si ma ani necitala, tych nahradi umela inteligencia, zalezi od obtiaznosti povolania. Samoobsluzne pokladne, digitalizacia, chlieb ti upecie tiez ona. Ak patris medzi tychto ludi, pohni si. Znova je tvoja odpoved slabsia, necitat a reagovat.

vler
23. apr 2025

Peniaze nie su lebo smeracke vlady ich rozkradli a aj nezmyselne rozdali ako "socialne balicky". Matovicova vlada ich rozhadzala na nezmysly ako plosne testovanie a ruske vakciny.
Na Slovensku je tiez prilis vela sviatkov.

katty123456
23. apr 2025
@lion777

@katty123456 ved si ma ani necitala, tych nahradi umela inteligencia, zalezi od obtiaznosti povolania. Samoobsluzne pokladne, digitalizacia, chlieb ti upecie tiez ona. Ak patris medzi tychto ludi, pohni si. Znova je tvoja odpoved slabsia, necitat a reagovat.

@lion777 nie nepatrím..ale keď si myslus že na sk kým ty dožijes sa sami zrno zaseje pozne samo cez Pc a ai samo upečie tak si asi študovala zbytočne..si neskutočne naivná ani len ezdravie ti na komplet nefunguje a to už prešlo pár rokov😉

subartic
23. apr 2025
@katty123456

@subartic no ak si mysliis že za pol roka pn sa niekto nabalil.milionmi tak si mala zlú skolu

@katty123456 už len to že sa nabalil za neoprávnenú PN . Ale každý asi podľa seba.

lion777
23. apr 2025
@katty123456

@lion777 nie nepatrím..ale keď si myslus že na sk kým ty dožijes sa sami zrno zaseje pozne samo cez Pc a ai samo upečie tak si asi študovala zbytočne..si neskutočne naivná ani len ezdravie ti na komplet nefunguje a to už prešlo pár rokov😉

@katty123456 tak plackaj dalej. Ako sa hovori, len vyhovorky, styl obet s rukami naopak.

katty123456
23. apr 2025
@lion777

@katty123456 tak plackaj dalej. Ako sa hovori, len vyhovorky, styl obet s rukami naopak.

@lion777 na to aká si prevzdelana by si mohla čítať s porozumením..ja nikde netvrdím že hladujeme..ja konštatujem že sa doba zhoršila a že to cítim..a aj iní ludia...prečítaj si ešte raz otázku autorky/ako to vnímate?ja to vnímam tak/sorry že to nevnímam ako si ty želáš..

katty123456
23. apr 2025
@subartic

@katty123456 už len to že sa nabalil za neoprávnenú PN . Ale každý asi podľa seba.

@subartic jeskové voci nezavid niekomu pn..asi ju nemá keď by bol zdravý .sýty hladnému neverí že?dobre vieš že je tam strop tak nemôže brať miliardy..povedz rovno že ti ľudia maroduju a teba to sere..no vieš,aj stroje sa seru..aj ľudia môžu ochorieť..spomen si keď ochories ty..mám pocit že závidíš aj rakovinu komusi..sorry ale presne tak vyzeráš. Ako nenazraty podnikateľ čo sa nevie preniesť cez to keď podriadený ochorie...a naňho zvalis ešte aj konsolidáciu a neprospievanie sk ekonomiky😭

lion777
23. apr 2025
@katty123456

@lion777 na to aká si prevzdelana by si mohla čítať s porozumením..ja nikde netvrdím že hladujeme..ja konštatujem že sa doba zhoršila a že to cítim..a aj iní ludia...prečítaj si ešte raz otázku autorky/ako to vnímate?ja to vnímam tak/sorry že to nevnímam ako si ty želáš..

@katty123456 mojim cielom bolo nieco ine, zapojila som sa do debaty a snazila som sa ju pozdvihnut perspektivou, ako riesit pripadne znizenie urovne a kde hladat. No vidis, ze su tu rozne prispevky, kde mini vzorka nepocituje znizenie urovne, dalsia mini vzorka ano, moja uroven sa priklad zvysila. Takze som reagovala z tohto hladiska. To ze ty to mas inak respektujem, to nebolo cielom mojich prispevkov, menit tvoje pocity. Ved tebe je to jedno, aj tak.