Čo prinášajú nové konsolidačné opatrenia?
Tak čo poviete na nové konsolidačné opatrenia? Hlavne 23% DPH a pravdepodobne aj zrušenie daňového bonusu na deti pre ľudí s vyšším príjmom?
https://www.topky.sk/cl/10/2854943/NAZIVO-Zasad...
@dominikamacakova ved presne taký názor mam aj ja. Aj takéto povolania sú dôležité, tak ako napr. Lekár, vodič z povolania a mnoho iných. Keď budeme mať všetci vysokú školu a sedieť v kancelária, tak kto urobí tu prácu?
@cmarzarafom Ako vieš? Máš tie navrhované Odorove opatrenia prečítané? Vieš že to bol len balík, kde sa dá šetriť a nie komplet, ktorý by bol uvedený do prevádzky? Ale tie hypotetické kecy, že čo by mohlo keby keby, to len takí používajú čo ich pobolieva hlava z premyslania.
@cmarzarafom Presne! Konecne to tu niekto povedal!
Ten hrozný pravičiar Ľudovít Odor predsa navrhoval zvýšiť cenu za 365 dňovú diaľničnú znamku na 70€, a ľavičiar Fico ju zvyši na 90€!
Radujte sa a teste sa! Raz prejdete po diaľnici možno aj do Košíc. Teda cez Maďarsko. 😉
@dominikamacakova su extremne potrebne.. ok a taky lekar, pravnik, architekt, iteckar, manazer je uplne jedno kto z nich zarabajuci nad 3500 eur, studujuci dlhe roky, prax, atestacie, dlhy za vlastne ambulancie, kancelarie taky nie su extremne potrebny? Ako upratovacka v nemocnici nikoho nezoperuje, ani robotnik nepostavi stavbu bez projektu a statiky. Je velmi diskutabilne ktore z tychto povolani je extremne potrebne. A teda ked taky lekar operuje 4 hodiny ma zodpovednost, stres a mozno aj strach taky si nezasluzi danovy bonus ale upratovacka co pozmyva vynesie kose kedy chce a medzi tym pokeca a vypije kavu a vyfajci cigaretu taka si zasluzi? Ako robim v nemocnici. Keby aspon upratovali dosledne.. to iste architekt vypocty, program na kreslenie presne vsetko na mm, ziaden omyl v pouzitych materiach lebo budova spadne.. upratovacka zoberie do ruku handru aka pride...je smutne porovnavat kto si zasluzi kto nie danovy bonus.
@jajanka31 povedala som také niečo, že nie sú potrebné? Ja som vymyslela, že jedna skupina to dostane a druhá nie??
Na tomto je zaujímavé, že jedna skupina ľudí je za adresnú pomoc a ďalšia za plošnú.
Ľudia nikdy nebudú spokojní všetci.
@dominikamacakova tak ja neviem vy viete co ste pisali tak si pozrite
@jajanka31 ja som si iba zastávala povolania, ktoré zarábajú minimálnu mzdu, takže nechápem ten srdcervúci komentár
@dominikamacakova a ja si zastavam tie co zarabaju viac lebo cudujme sa svete museli pre to viac spravit.. ocela viac
@jajanka31 šak v poriadku, ale nepíš to mne ako keby som im to ja zobrala
@dominikamacakova reagovala som na tvoj prispevok
@jajanka31 dobre, ale ja som nikde nenapísala, že jedno povolanie má mať daňový bonus a druhé nie. Ja som absolútne nikde nenapísala žiadne porovnávanie profesií ani nič podobné, takže tá reakcia bola dosť odveci.
@petronelag daňový bonus je forma daňovej úľavy. Nie je to sociálna dávka.
@larinka552 ja dúfam že toto bolo písané ako sarkazmus 🙈
@cmarzarafom nemas pravdu, Odor predstavil “lego kocky” roznych konsolidacnych opatreni, medzi nimi bol aj rast DPH ale o 1 az 2 percentualne body, nie o 3 ako navrhuje Ficova vlada. Oblasti kde je mozne setrit identifikoval cca 100vku a z nich sa nasledne mali vybrat len niektore. Fico zatial rad za radom zvysuje uplne vsetko a ovela viac ako navrhoval Odor.
@dominikamacakova "Žiadne povolanie nie je zbytočné"
Ale je. Tak ako v boli a zanikli zbytocne povolania v minulosti tak zanikaju aj teraz a aj v buducnosti zaniknu. Tak to je. Casto su platene menej ci minimalne ale mozu to byt aj velmi dobre platene pozicie.
@hiro tak nech všetky predavačky ostanú od zajtra doma 🤷 Vybavené

@kristiii ja som nepovedala, že to majú dostávať iba s minimálnou mzdou, takže mne to vysvetľovať nemusíš