icon

Čo prinášajú nové konsolidačné opatrenia?

jaroslav81
17. sep 2024

Tak čo poviete na nové konsolidačné opatrenia? Hlavne 23% DPH a pravdepodobne aj zrušenie daňového bonusu na deti pre ľudí s vyšším príjmom?
https://www.topky.sk/cl/10/2854943/NAZIVO-Zasad...

dominikamacakova
18. sep 2024

@kristiii ja som nepovedala, že to majú dostávať iba s minimálnou mzdou, takže mne to vysvetľovať nemusíš

dada2610
18. sep 2024

@dominikamacakova ved presne taký názor mam aj ja. Aj takéto povolania sú dôležité, tak ako napr. Lekár, vodič z povolania a mnoho iných. Keď budeme mať všetci vysokú školu a sedieť v kancelária, tak kto urobí tu prácu?

dada2610
18. sep 2024

@hiro a s pred domu ti kto odvezie smeti? Alebo z firmy? Ci sam si ich zavezieš na smetisko? 🤦‍♀️

fido69
18. sep 2024

@dada2610 autonómny smetiar 😉

cmarzarafom
Odpoveď bola odstránená
gribka1
18. sep 2024

@cmarzarafom Ako vieš? Máš tie navrhované Odorove opatrenia prečítané? Vieš že to bol len balík, kde sa dá šetriť a nie komplet, ktorý by bol uvedený do prevádzky? Ale tie hypotetické kecy, že čo by mohlo keby keby, to len takí používajú čo ich pobolieva hlava z premyslania.

fido69
18. sep 2024

@cmarzarafom Presne! Konecne to tu niekto povedal!
Ten hrozný pravičiar Ľudovít Odor predsa navrhoval zvýšiť cenu za 365 dňovú diaľničnú znamku na 70€, a ľavičiar Fico ju zvyši na 90€!
Radujte sa a teste sa! Raz prejdete po diaľnici možno aj do Košíc. Teda cez Maďarsko. 😉

jajanka31
18. sep 2024

@dominikamacakova su extremne potrebne.. ok a taky lekar, pravnik, architekt, iteckar, manazer je uplne jedno kto z nich zarabajuci nad 3500 eur, studujuci dlhe roky, prax, atestacie, dlhy za vlastne ambulancie, kancelarie taky nie su extremne potrebny? Ako upratovacka v nemocnici nikoho nezoperuje, ani robotnik nepostavi stavbu bez projektu a statiky. Je velmi diskutabilne ktore z tychto povolani je extremne potrebne. A teda ked taky lekar operuje 4 hodiny ma zodpovednost, stres a mozno aj strach taky si nezasluzi danovy bonus ale upratovacka co pozmyva vynesie kose kedy chce a medzi tym pokeca a vypije kavu a vyfajci cigaretu taka si zasluzi? Ako robim v nemocnici. Keby aspon upratovali dosledne.. to iste architekt vypocty, program na kreslenie presne vsetko na mm, ziaden omyl v pouzitych materiach lebo budova spadne.. upratovacka zoberie do ruku handru aka pride...je smutne porovnavat kto si zasluzi kto nie danovy bonus.

gribka1
18. sep 2024

@jajanka31 Ono to bola odmena pre šikovných ľudí a to nie je prípustné.

dominikamacakova
18. sep 2024

@jajanka31 povedala som také niečo, že nie sú potrebné? Ja som vymyslela, že jedna skupina to dostane a druhá nie??

mayami
18. sep 2024

@jajanka31 to už je ale o prístupe k práci, aj doktor môže mať svoju prácu na saláme tak isto ako aj tá upratovačka

jajanka31
18. sep 2024

@gribka1 ale vlastne taku odmenu mali aj menej sikovny.. teraz fakt rozdelili spolocnost..

petronelag
18. sep 2024

Na tomto je zaujímavé, že jedna skupina ľudí je za adresnú pomoc a ďalšia za plošnú.
Ľudia nikdy nebudú spokojní všetci.

jajanka31
18. sep 2024

@dominikamacakova tak ja neviem vy viete co ste pisali tak si pozrite

dominikamacakova
18. sep 2024

@jajanka31 ja som si iba zastávala povolania, ktoré zarábajú minimálnu mzdu, takže nechápem ten srdcervúci komentár

jajanka31
18. sep 2024

@mayami to fakt? No ak upratovacka zle umyje tak max ju zdrbu aj to to pred tym musi niekto nahlasit. Ak lekar zle zoperuje tak moze ist sediet. Stratit atestaciu, platit odskodne.. atd

jajanka31
18. sep 2024

@dominikamacakova a ja si zastavam tie co zarabaju viac lebo cudujme sa svete museli pre to viac spravit.. ocela viac

dominikamacakova
18. sep 2024

@jajanka31 šak v poriadku, ale nepíš to mne ako keby som im to ja zobrala

gribka1
18. sep 2024

@jajanka31 Asi menšiu nie? Podľa príjmu.

jajanka31
18. sep 2024

@dominikamacakova reagovala som na tvoj prispevok

mayami
18. sep 2024

@jajanka31 ja hovorím o tom , že na figu môže odrobiť aj jeden aj druhý, nie o tom, že sú rovnaké škody, keď niečo dovŕzajú. Ako keby sa tie upratovačky nenarobili

dominikamacakova
18. sep 2024

@jajanka31 dobre, ale ja som nikde nenapísala, že jedno povolanie má mať daňový bonus a druhé nie. Ja som absolútne nikde nenapísala žiadne porovnávanie profesií ani nič podobné, takže tá reakcia bola dosť odveci.

nelka93
Autor odpoveď zmazal
nyusika
18. sep 2024

@jajanka31 a hlavne - platia vyššie dane, čiže v podstate zarábajú na tých, či vôbec nerobia

jajanka31
18. sep 2024

@mayami no nie nemoze na figu odrobit aj jeden aj druhy.. lekar nemoze na figu odrobit ani architekt ani statik ani manazer..

kristiii
18. sep 2024

@petronelag daňový bonus je forma daňovej úľavy. Nie je to sociálna dávka.

hubka51
18. sep 2024

@larinka552 ja dúfam že toto bolo písané ako sarkazmus 🙈

paradajkova
18. sep 2024

@cmarzarafom nemas pravdu, Odor predstavil “lego kocky” roznych konsolidacnych opatreni, medzi nimi bol aj rast DPH ale o 1 az 2 percentualne body, nie o 3 ako navrhuje Ficova vlada. Oblasti kde je mozne setrit identifikoval cca 100vku a z nich sa nasledne mali vybrat len niektore. Fico zatial rad za radom zvysuje uplne vsetko a ovela viac ako navrhoval Odor.

hiro
18. sep 2024

@dominikamacakova "Žiadne povolanie nie je zbytočné"
Ale je. Tak ako v boli a zanikli zbytocne povolania v minulosti tak zanikaju aj teraz a aj v buducnosti zaniknu. Tak to je. Casto su platene menej ci minimalne ale mozu to byt aj velmi dobre platene pozicie.

dominikamacakova
19. sep 2024

@hiro tak nech všetky predavačky ostanú od zajtra doma 🤷 Vybavené