icon

Čo robiť so zbytočnými centovkami doma?

8. aug 2026

Máme doma nádobu plnú 1, 2 a 5-centoviek a stále pribúdajú. Kde sa ich dá rozumne zbaviť? Berú vám ich normálne v obchode alebo ich niekam nosíte?

anonym_b58e61
8. aug 2026

Ako vam mozu pribudat, ked uz ich davno nevydavaju? Zadarmo ti ich vymenia v Narodnej banke, alebo ich nasyp do samoobsluznej pokladne v Tescu

domkakvet
8. aug 2026

@anonym_autor 1 a 2 sa uz nevydavaju, tak ako sa ti mozu hromadit. Odnes do samoobsluznej pokladne.

anonym_351da7
8. aug 2026

Tiež my je to divné, celé roky mi nikde na SVK nedali 1 a2centovky,ale kľudne sa tým sa platiť má pošte S4?5centovkou úplne všade

anonym_e66f7c
8. aug 2026

Ako sa mozu hromadit mince, ktore uz takmer rok nevydavaju? 5 centove a zvysne mince minam pri nakupe.

anonym_42c9bd
8. aug 2026

@anonym_autor Normálne sa nimi dá zaplatiť pri pokladni. 1,2 centové mince sú stále platné platidlo, len sa už v obchodoch zvyčajne nevydávajú. Stalo sa mi, že nemala 5 centovku, tak som dostala 2,2,1
Ale napríklad na pošte, keď vyplácajú šek dajú presnú sumu, aj 1,2 centovky

autor
8. aug 2026
@anonym_b58e61

Ako vam mozu pribudat, ked uz ich davno nevydavaju? Zadarmo ti ich vymenia v Narodnej banke, alebo ich nasyp do samoobsluznej pokladne v Tescu

@anonym_b58e61 Sú to hlavne staršie mince, ktoré sa nám doma roky hromadili, plus niečo zo zahraničia. Preto ich mám stále kopu.

pinkgirl
8. aug 2026

@anonym_autor môžeš ich minúť v zahraničí kde ich stále používajú. V rakúsku sa ich zbavujem.

vevesh
8. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_b58e61 Sú to hlavne staršie mince, ktoré sa nám doma roky hromadili, plus niečo zo zahraničia. Preto ich mám stále kopu.

@anonym_autor skoc za hranice, zisti si kde su Kleingeld-automat a nahadz to tam. U nas su jedny potraviny, tie ti daju blocik, za ktory vies nakupit. Alevo v inej banke mi to pripisu a konto...

ekira1
8. aug 2026

Normálne zaplať v samoobslužnej pokladni. Hodnota musí byť rovných 5 centov ( 2+2+1 napríklad).

anonym_a62793
9. aug 2026

Skús nimi platiť na pošte, alebo si ich vlož na účet ak budeš mať cestu okolo banky, pozri v cenníku koľko kusov mincí máš na bezplatný vklad.