Dá sa prestravovať zo 40 eur na týždeň?
Ľudia, dá sa výjsť zo 40€ na týždeň už čiste len na stravu??? Sme 4-členná rodina a tento mesiac bol jednoducho pre nás tak finančne náročný, že po vyplatení všetkého mi ostalo 160€ :( z toho dcéra a manžel obedujú v škole/v práci, ja som na RD s drobcom. Moji nie sú nároční, nepotrebujú vkuse mäso ani varené...ale aj tak :( ďalšia výplata bude až 10.6. :(
@mariapuskasova ale uz sa prestan urazat, za to, ze nie kazdemu sa paci tvoj jedalnicek. utocenie? niekto ti napise nazor - utocenie. cokolvek sem napises musis ratat s pozitivnymi aj negativnymi reakciami. si dospela, nie?
@robin_claire a poviem ti že keď ideme do BA o tretej ráno z domu kde musím stat o jednej kým nachystam všetko čo mi treba a idem spať večer o 10 a prídem z BA o pol 7 večer som rada že aspoň tie špagety z kecupom urobím a nezaspím rovno nad hrncom
@mata71 moja stará mama tak veru nevarila. Múčne jedlá boli tak max. raz do týždňa, a ani to nie pravidelne. Buchty len raz za čas. Slaninu sme ako deti v jedle nemali radi, tak to tiež nie. Polievky samozrejme áno a zemiaky na milión spôsobov. Ale moja babka bola invenčná kuchárka a veľa v kuchyni experimentovala so zeleninou aj bylinkami. A aj s tými zemiakmi a vedela vyčarovať chutné jedlo. Nevarila dookola halušky, perky, buchty. Mimochodom, pri sedavom zamestnaní je to jedálniček, ktorým sa dopracuješ k peknej pneumatike. Ak to teda nevybeháš 😉
@robin_claire vydis urážanie keby som bola urazená asi neodpisem ale neva v pohode tak sa idem uraziť teda awojte
Ešte som zabudla 🙂 ryby kupujeme cca 13 ks pstruhov na štvrť roka a celého veľkého lososa, ktorého si naporciujem a zamrazím 🙂 ja ryby milujem a dajú sa aj z konzervovaných rýb urobiť skvelé pomazánky, vhodné aj na raňajky.
@mariapuskasova jako tu uz bolo spomenute - na slovensku tolko popularne mucne jedla su najhrosie na priberanie, co moze byt
slovaci su pomerne dost obezni, takze asi to ma daco spolocne
@mariapuskasova presne neminaj energiu, tu skutocne clovek sa nevyhada, este jak husi sa zacnu zgrupovat a gagat potebe 🙂
@mariapuskasova nereaguj na ňu, lebo to sú brzdy, ktoré nie sú ani schopné vidieť, že útočia, kritizujú a ešte to obrátia voči Tebe, aby si sa neurážala. Keď vidia, že môžu, rady si pichnú.
@alaguema nevybeha. teda pokial niekto nema zrovna super metabolizmus (su taki stastlivci, vacsina z nas bohuzial nie), tak mucne jedla a chleba su ista cesta k obezite. sama za seba mozem povedat, ze po 2. dietati som bola pekne vyzrata, ficala som na chlebe, vela mucnych jedal a sladke - jednak som nemala ziadnu energiu a velkost 40 dokonca 42, co je teda dost. po vyluceni tejto stravy mam zazracne o 9 kilo menej a ovela viac energie. beham tiez, ale to samo o sebe by nestacilo, mozem si zabehnut aj 10 km, ked to zajem 5 buchtami, tak mi je to nanic
ženy, ďakujem za konštruktívne odpovede! tak to má vyzerať! idem sa hneď inšpirovať
@robin_claire až na to keď varím tak ako varím mám dve deti a mám váhu 56 kg ktorú si viem udržať aj napriek moju jedálničku nie všetko je o strave ale aj o inom 😘
@robin_claire také články môžeš študovať ty ja ich k životu nepotrebujem netrpim obezitou a ani nik v mojej rodine ale ty asi vieš prečo si sa k takému článku vôbec dostala 😂
@mariapuskasova podla foto by som povedala pravy opak. ci dvojita brada je znakom stihlosti?
@robin_claire Ty si dobrá brzda! Daj jej pokoj! Na rozdiel od Teba sa celý čas ako je tu správa slušne a nerýpe!
@mandala77 jasne, lebo posledny komentar nebol rypanie, ze? takze aky pozicaj, taky vrat - to je cele. clanok som jej neposlala preto, ze som tym chcela nieco povedat, ale preto, ze taka je realita na slovensku. je to vysledok toho, ako sa stravujeme.....
@robin_claire Tvoj prvý komentár, ktorý si jej adresovala bol arogantný. Celá Tvoja komunikácia voči nej je povýšenecká, takže aký požičaj, taký vráť, platí v tomto prípade obrátene. Máš to pomýlené.
Nikomu svoje presvedčenie nevnucuje. Ty múku vyraď z jedálnička, ale čo Ťa do toho ak ju niekto nevyradí? A ešte tak pod úroveň ísť...
Niektoré sa môžu múke vyhýbať na kilometre, zatracovať špagety s kečupom, stravovať sa zdravo a kvalitne, kupovať všetko, na čo si zmyslia počas celého roka, ale nikde nekúpia toleranciu, rešpekt a úctu k životu druhému.
To buď človek v sebe má, alebo nie.
Ak to má, nechá druhému slobodu v tom ako žije/stravuje sa/zmýšľa/očkuje-neočkuje/kojí-nekojí.
Ak nie, bude si dokazovať svoju pravdu, rýpať, kritizovať a nadovšetko to nebude schopný ani vidieť.
😂 ty si evidentne tú toleranciu a rešpekt tiež nikde nezohnala. V každej druhej diskusii tu moralizuješ a mentoruješ ako stará panna, ktorá sa vzápätí premieňa na fúriu a označuje ľudí brzdami a vydáva povely končiace výkričníkom. Už sa konečne preber a pozri sa do zrkadla.
@alaguema ked su neni peniaze su rodiny čo maju menej ako 40e na tyždeň.. prichadza jedine to ako vyšit a nebyt hladny ale nasyteny,, je rozdiel mat viac penazi na stravu,, tu sa jedna ako ma vyžit a či sa dá,,, hej da, ine sa už tak nespomina,,že to a hento a toto,,, 🙂😉 písala som že ta sa to tak 2/3 mesiace a potom už na zvaženie...... pred 2rokmi sme si niečim podobnym prešli a ver že urobili sme všetko vratane dalšej prace /teda to mučne sme obaja vybehali / aby sme šli s prijmom hore,,, takže ako dočasne riešenie je lepšie vyžit z toho čo maju ako sa nedajboh niekde zadlžovať....
Určite ako prechodne obdobie sa da vyžit veru.
@mircalla tak moja svokra ma uz davno po 60 a postavicku by jej mnohe 20 mohli zavidiet a to jedava fakt vsetko. V Holandsku sa napriklad nejedava teple na obed ale na veceru takze mas rano a na obed chlieb a na veceru zvacsa maso, zeleninu a zemiaky. Lenze sa tu ludia neprejedaju. Aj ked prides na navstevu dostanes ku kave jeden keksik alebo jeden kus kolaca a dost. Nehovoriac o tom ze tie buddies rocniky su velmi aktivne. A nie je vynimka lebo tu je velka cast "babiciek" chuda
@ajana1 inymi slovami momentalne si ani nie rovnaku, ale vyssiu vahu ako som mala predtym udrzujem len vdaka tomu, ze nejem, co nemozem a beham 25 km tyzdenne, to, co slo predtym bez problemov, to uz v tomto veku nejde.
Ako som povedala, su stastlivci co mozu jest co chcu a maju postavicku aj tak.
Ked sa pozries na Slovakov ci Rakusanov, velka cast ludi v strednu veku je dost tucna. Rakusania extremne. Taliani zase naopak, su stihli....aj na obleceni to je u nas M je pre nich L
@mircalla Dobre vravis mlade holky tomu neveria ,ale aj na nich pride,Ja som bola tiez jednou z tych co som si naivne myslela ze budem mat stale postavu ako lanka.Pas som mala 58cm ,nohy dlhe a tenke a pozrala som toho ako drevorubac,Rano 3 chleby vo vajci,obed polievka kapusta maso a 6 knedli , a vecera cela velka pizza ale len do 30-tky.Potom prislo dieta a po nom diety lebo som v tehu strasne pribrala a stale mam problem s vahou lebo som mlsna.Jem ovela zdravsie ako ked som bola mlada,ale pod 38 konfekciu sa uz nedostanem predtým zo mna letela aj 34. Ale cholesterol som mala 4,8 na strednej a teraz vdaka strave mam 4.1.No ale sral to pes, muzovi sa pacim uz 20 rokov stale rovnako aj po 20 rokoch hadze komplimenty a balia ma aj 25 rocny chlapci a nemusim byt ani Twiggy a ani nechcem,chlapom sa to nepaci a ani mne.
@ajana1 nemyslim, ze je to az tak porciami - je to tym, co jes. Celozrenny chleba, obcas ano, tak raz za tyzden, ked uz nemozem vydrzat. Prilohy vobec nie, cestoviny nie, kolace,pecivo tabu
Proste minimum karbohydratov. Dost som sa tejto teme venovala, karbohydratmi to proste cele zabijes.
kludne aj tucny jogurt ci cottage cheese, ale nie karbohydraty a cukry, najma to prve. Samozrejme su aj v zelenine a ovoci, ale velmi to zavisi od druhu.
@ja som mlsna tiez, takze dost trpim)

@robin_claire veď na to to je aby si baby poradili a o ohatili si iné svoje jedalnicky o to čo majú alebo vyhodili z neho niečo čo je podobne alr dá sa to aj lacnejšie nie o Tom ako skritizovať niekoho ako vari nezdravo a neviem čo ešte k tomu ja som napisala k téme len jedlá ktoré sú lacné a nikde som nepísala že varím len tie išlo o to že či s tej sumy VYZIJE a či sa a to dá a veľa nových nápadov mám ktoré určite využijem a sú lacné a samozrejme mi uľahčia pri spisovani môjho jed. liska ale nebudem komentovať špagety z kecupom s lacným syrom ake to je nezdravé a presadzovať že to by som nejedla áno jedla som ich a keď prídem utahana od niekial a mám čas na večeru cca 15 min urobím aj tie hlavne aby sme nešli späť z prázdnym bruchom a komu sa nepáči nech si to nechá pre seba nie útočiť na ženy ako to môžu jesť aké to je nezdravé s podobne