Dá sa prestravovať zo 40 eur na týždeň?
Ľudia, dá sa výjsť zo 40€ na týždeň už čiste len na stravu??? Sme 4-členná rodina a tento mesiac bol jednoducho pre nás tak finančne náročný, že po vyplatení všetkého mi ostalo 160€ :( z toho dcéra a manžel obedujú v škole/v práci, ja som na RD s drobcom. Moji nie sú nároční, nepotrebujú vkuse mäso ani varené...ale aj tak :( ďalšia výplata bude až 10.6. :(
@mandala77 je mi to naozaj srdečne jedno či im ležím alebo nie ja nikomu nič dokazovať nemusím a ani nemám za potrebu momentálne riešim iné veci čo sú mi presnejšie ako to za koľko a čo nakupim 😁
@mariapuskasova ja jednoducho žasnem. Najskôr pred pár dňami začali do Teba, potom si ukončila debatu, pustili sa do maminušky a teraz zas pokračujú. Mne už rozum zastáva. To snáď nie je pravda toto. Nechápem, čo Ti chcú dokazovať. A aký dôvod to majú stále riešiť a dokázať Tebe aj jej, že sa mýlite či čo. A každý deň sa niekto nájde kto si tu rypne.
@mircalla tak ja som pozerala WHO statistiku. Len je asi aj dost rozdiel ci si v turistickej oblasti alebo ruralnej. To mas to iste aj na Slovensku. V Bratislave mas tiez viac stihlejsich ludi ako c nejake just horned dolnej. http://gamapserver.who.int/gho/interactive_char...
Bola som sa ešte pozrieť čo mám zavárané tak ešte černice, rybezle červené a čierne broskyne marhule,uhorky asi 150 vyziv (jablkove, jablkove jahodové, broskynove všetko pocitom robené doma mám plno orechov domácich džemov a atď ...
@ajana1 pozri, nechcem sa tu hadat. ja neviem nakolko doverovat statistikam, vychadzam z toho co vidim a bola som aj v hornej - dolnej v taliansku
tiez tu pisalo viac bab, ze malo ten isty dojem, ze tam tucneho cloveka snad nevideli
samozrejme mozes mat iny nazor. pre mna su stihli - aspon podla toho, co som videla.
okrem toho milujem taliansko a taliansku kuchynu, talianske zeny povazujem za vzor elegancie a stylu, ale to je uz ina tema
@mariapuskasova mali by si zobrať z Teba príklad a nie každú chvíľu sa tu navážať do Teba alebo iných, kto to má inak ako ony. Nechápem. Veď tu sa dá od druhých toľko inšpirovať, len treba byť otvorený aj iným názorom ako tomu svojmu presvedčeniu a pravde. Mne je smutno z toho už. A tak by to mohla byť podnetná diskusia. Som veľmi rada za Teba, určite keď nebudem niečo vedieť zavariť, Ti napíšem.
@mandala77 mne stačí že som si ja zobrala niečo z normálnych príspevkov 😉
@mandala77 zavarat je to najmenej u nás je problém to pojest 🙂
@mircalla tak ja som videla aj tucne talianky ale skor na juhu Talianska ako na severe. Mne ich kuchyna tiez chuti a casto sa nou inspirujem ale nie je vsetko cierno biele 😉 Tak ako mas ma Slovensku tucnych ludi mas aj chudych. Ja skor vidim problem v tom ze sa detom nedavaju dobre stravovacie navyky uz od malicka a preto si to nesu aj do dospelosti. Ved si vsimni ze obezitou povacsine trpia deti objemnejsich rodicov a tak to ide po generaciach. A genetikou to nie je 😉
@mariapuskasova posli aj k nam 😉 Tento rok som to akosi neodhadla a uz sme vsetko pojedli ale nastastie sezona Znova zacina. Akurat dnes som bola nazbierat rebarboru tak som robila crumble a tento rok sme uz konecne mohli prvy krat aj sparglu zbierat tak sme si ju hned aj na veceru dali aj ked som musela este trochu dokupit
@ajana1 tak ano, ono kazdy ma ten ten svoj limit niekde inde - niekomu je v pohode aj c. 42 ini sa neciti dobre uz v c. 36. ja som to posunula, je mi jasne, ze do urcitych cm sa uz nikdy nedostanem, takze berem to k mojmu veku, ze nemusim mat postavu ako 20-rocna, ale nechcem byt ani s nadvahou
@nikolka1986 hmm.. a ty s tymi nadavkami uz si jej akoze teraz poradila, ano? 🙂 lebo teda tvoj komentar je samy vykricnik , ergo krik... a my sa tu normalne bavime 🙂
Nie, 4 členná rodina sa nemôže prestravovať kvalitne a zdravo za 40 eur na týždeň.
Hovoríme však o kvalitnej a zdravej strave, nie odpadu a múčnych jedál s nulovou pridanou hodnotou pre zdravie.
Na západe je typické, že chudobné vrstvy sa zásadne stravujú hlavne vo fastfoodoch ako burgerking, mekáč a podone... nekvalitná vysokokalirocká strava za pár šupov....
@nikolka1986 Asi si sa prejedla mucnych sacharidovych jedal ked si taka nas..rata. 🙂 Inak par bab tu kludne a vecne diskutuje, klud a nohy v teple . 🙂
@nikolka1986 ja milujem tie, co si precitaju poslednu stranu diskusie, nemaju sajn ako sa diskusia vyvijala ani o com bola a potom pridu ako velka voda a zacnu riesit druhych.
samozrejme k teme nenapisu okrem par vulgarizmov a toho ako ich tie ostatne irituju nic
@mima4 typické ... typické ...... všetko je typické ........... :(

@mircalla špargľu mam zmrazení a čučoriedky u nás našťastie rastú tie mám zavárané aj zmrazené to nekupujte vôbec hrušky jeme čerstvé z maminej záhrady a od januára papáme zavárané jablká mám ešte domáce jahody tiež v mrazáku a zavárané taktiež doma dopestované máme aj hrozno vlastne toho sa na jeseň prezereme tak že do ďalšej sa na neho ani nepozeráme egreše máme tie svoje ako aj slivky a maliny a už ani neviem čo mám