icon

Dá sa prestravovať zo 40 eur na týždeň?

22ke
13. máj 2015

Ľudia, dá sa výjsť zo 40€ na týždeň už čiste len na stravu??? Sme 4-členná rodina a tento mesiac bol jednoducho pre nás tak finančne náročný, že po vyplatení všetkého mi ostalo 160€ :( z toho dcéra a manžel obedujú v škole/v práci, ja som na RD s drobcom. Moji nie sú nároční, nepotrebujú vkuse mäso ani varené...ale aj tak :( ďalšia výplata bude až 10.6. :(

iguaza
24. apr 2017

@alaguema presne ti to vystihla. pre mna je tiez rozdiel, ci sem niekto da alternativu nieco lacne a aspon trochu zdrave, ako ked niekto hodi do placu langos a halusky v prasku a polovica mu zatlieska. vcera som robila koprovu omacku za cca 1 euro

mariapuskasova
24. apr 2017

@alaguema ja som k téme napísala že za 160 euro sa dá vyžiť a k tým spagetam som sa vyjadrila že áno spravím aj tie a nikomu som s nimi neinspirovala a ani nemám záujem inšpirovať... Mojim jedálničkom jednoducho som napísala že sa dá a neumru od hladu to čo sa tu začalo rozoberat potom nepatrí do tejto témy

moni244
24. apr 2017

Ja nechapem, preco tie, co tu vylucia vsetky sacharidy, idu mudrovat o strave 😀 ak ste hladne, najedzte sa a ano, da sa stravovat za 40 eur tyzdenne a nie,nemusia to byt len mucne jedla 😀 treba varit na 2 dni, vytvorit si jedalnicek, urobit tyzdenny velky nakup, potom ist dokupit, co treba len s urcitou hotovostou, nekupovat, lebo je akcia, netreba mat potrebu mat plnu chladnicku 😀 a ja si davam na stravu 200 eur na mesiac, pre 2 dospelych a jedno dieta, co mi vychadza cca 50 na tyzden a aj tak mi ostanu peniaze. A mucne jedla nevarim, sladke tak isto, nevyprazam. Dam priklad,urobila som vcera na obed hovadziu polievku, maso z nej dnes nakrajam, podusim este trocha na cibuli, dam mrazeny hrasok, trochu vody a mam obed hotovy, k tomu napr.tarhona (hej, viem, aj tarhona, cestoviny, su smrt)

katrin21
24. apr 2017

@balsamea pozri, ked budem vypražať raz za cas rezne, co u nas je fakt malokedy, tak urcite ich proste budem vyprazať skor na bravcovej masti, nez na repkovom oleji, takze tak.

katrin21
24. apr 2017

@moni244 no vidis, ja by som take maso nezjdla , mne by to nechutilo, pre mna to nie je varenie... hovadzie z polievky je pre mna suche, aj keby som ho dala na cibulku a bachla k nemu hrasok, tak stale je to to suche hovadzie z polievky.. ale viem, ze vela ludi to v pohode zje.... ale ja som asi gurman, ja proste take nezjem... to je pre mna len zuzitkovanie zbytkov, ale recept to nie je ziadny.. to uz radsej makove sliže zjem potom...
Nam 200E na mesiac na stravu nestacilo, ani ked som chodila do prace a cez tyzden sa vela nevarilo.. teraz ked som doma a varim, ano varim aj na 2-3 dni.... ale aj tak to nestaci..
vsetci tu pisete len o obedoch..
ale kde su ranajky, vecere, nieco medzitym? tam idu prachy.... to sa nezda... obed je to najmenej...

balsamea
24. apr 2017

@katrin21 ved ja som nijak nespochybnila, z mast je na vyprazanie lepsia. Ale netreba sirit dezinformacie, ze je aj zdrava.

katrin21
24. apr 2017

@balsamea v mojom ponimani je zdravsia, ako repkovy olej... alebo slnecnicovy, na take veci, na ktore by som ho pouzila.. samozrejme, do salatov a pod. si dam olivovy, ten je Ok, mame doma aj kokosovy stale.... ale aj tu mast.. nenatieram si ju na chleba, ale proste ju mam a dlhsie varenie je vhoda a preto ju aj pouzivam a vravim ze je zdravsia ( lebo vacsina ludi na co pouzije olej? no na varenie) ..
rovnako ako maslo, nechapem, ako niekto moze kupovat tie umele margariny a este to aj davat detom.... Raz jeden patolog rozpraval v TV, to je uz velmi davno, ze ako reklamy hovoria, ake su Rama a pod. zdrave, na cievy.. a ze on pri pitve vidi pravy opak. ludia co sa stravovali margarinami , tak maju ovela zanesenejsie cievy, aterosklerozu, nez ti, co jedli maslo.... maslo sa topi pri teplote tela.. margarin nie... a tam je podla neho pes zakopany... usadza sa... ale keby aj nie to, tak jednoducho je to umelina, maslo je maslo, alebo teda zdravsie ghee, prepustene maslo.

moni244
24. apr 2017

@katrin21 no vidis, ty si rozmaznana a pre teba to su zbytky, pre mna to je zuzitkovanie masa a neplitvanie a nevyhadzovat len preto, ze to nie je gurmanske. A o tom hovorim, hocico sa tu napise, ako napad, co uvarit, tak sa najdu zeny, co maju potrebu presviedcat o opaku

libawet
24. apr 2017

@katrin21 a vieš že repkový olej je zdravší ako olivový, čo sa napr. vyprážania týka? Vydrží totiž vyššiu teplotu a neprepaľuje sa a teda nevznikajú tam karcinogénne látky a vôbec najlepšie, keď už teda vyprážať, použiť bravčovú masť.

katrin21
24. apr 2017

@libawet a kde ja tvrdim, ze sa ma vyprazať na olivovom oleji? ja porovnavam na vyprazanie replovy/slnecnicovy s mastou.. a hovorim, ze ta je najstabilnejsia a najlepsia na vyprazanie. takze nechapem tvoj komentar, preco mi to pises :D

katrin21
24. apr 2017

@moni244 nevyhodi sa to,neplytva sa.... zje to muz + si to dame do polievky do vyvaru na kusky, ale nerobiim z toho " hlavne jedlo"... to som myslela 🙂 pre mna by to ako hlavne jedlo proste nepreslo.
Ak by som nemala na druhe, dam si radsej teda uz tie cestoviny.. alebo si proste dam len tu polievku a maso v nej bude.

moni244
24. apr 2017

@katrin21 a ty tu urcujes, co tu maju byt za recepty? Ved ked sa ti nepaci, nemusis to varit, navari niekto iny

libawet
24. apr 2017

@katrin21 ja som reagovala len na tie oleje a že olivový nemôže byť na všetko.

robin_claire
24. apr 2017

@moni244 opat jedna s problemami s nadvahou, co pise, jedze to chcete
fotky si uz dala prec, ale ze mas riadnu nadvahu hadam nezapries, videla som ich, ked si ich mala v albume, nie tak davno
takze ano - budem but zrat alebo nebudem - jednoduche

moni244
24. apr 2017

@robin_claire ty sa chod uz najest 😀 ja som tu album nemala 😀 cize neviem, ake ocne klamy mas, ale mala by si s nimi nieco robit

robin_claire
24. apr 2017

@moni244 ale no - nadvahu mas brutalnu - dobre to vies, tak sa netvar - fotky si tu mala takze si nevymyslaj - ze ty ides dakoho poucovat co ma jest. ono zeny s nadvahou neradi citaju o chudnuti a zdravej strave, to je fakt

tranquillo
24. apr 2017

@robin_claire počuj, ty si nejaká hustá. Veď je asi každého vec, čo bude jesť. Kvôli tomu ešte nemusíš nikoho urážať.

moni244
24. apr 2017

@robin_claire ja mam brutalnu nadvahu? Si fakt dobra 😀 nie je ti to trapne? Takto sa zhadzovat? 😉

robin_claire
24. apr 2017

@robin_claire sama si to tu priznala v inych diskusiach. tak nech ta neirituje, ked niekto nechce vypadat jak slon

balsamea
24. apr 2017

@katrin21 reagovala som len na tvoju poznamku, ze bravcova mast je zdrava, nic viac. V tvojom ponimani zdravsia moze byt, ale nevydavaj to za fakt. A ked sa uz o tom bavime, tak repkovy olej ma vyssi bod dymivosti ako bravcova mast. Na rozdiel od bravcovej masti, rastlinne olej (aj slnecnicovy a repkovy) obsahuju kyselinu linolovu, ktora je naopak zdrojom protizapalovych zlucenin.

@libawet praveze olivovy olej vdaka vysokemu obsahu antioxidacnych latok je ovela lepsie chraneny pred ucinkami vysokych teplot ako repkovy olej takze na teplu kuchynu je rozhodne lepsi

moni244
24. apr 2017

@robin_claire 😀 no fajne si ma pleties s niekym inym, v sivote som mala raz nad 60 kil a to ked som bola tehotna, tak ak pre teba je 60 kil brutalna nadvaha, tak mas sara problem a mala by si ho riesit s odbornikom 😉

robin_claire
24. apr 2017

@moni244 fajne si ta na milion percent nepletiem, si tu znama firma nastrcena v kazdej diskusii. len fotky si dala prec. takze nepoucuj ludi, co si dovoluju jest zdravo a nesedia im spagety s volskym okom a tatarkou ako tebe.

moni244
24. apr 2017

@robin_claire ja poucujem? A co robis ty? Si smiesna, ale aspon vidi., co dokaze urobit "zdrava" strava s niekym, kto s nou nie je stotozneny

robin_claire
24. apr 2017

@moni244 Mne je len smiesne, ze niekto kto ma daleko k stihlosti a este to aj zapiera - foto tu bolo, takze smola.... tu riesi inych.....porucam sa. skus trochu sebareflexie najskor. a mozno zrkadlo, potom ries inych

moni244
24. apr 2017

@robin_claire nemoze mat kazda 40 kil 😀 a foto tu mam a fotky som tu mala malej, nie seba 😉 cize si najprv over fakty, az potom sa tu snaz urazat

ajana1
24. apr 2017

@robin_claire aj keby bola obezna nik ti nedava pravo sa s nou takto bavit. Trosku respektu a sebareflexie by nezaskodilo

mandala77
24. apr 2017

@robin_claire Ty trošku skľudni hormón, chodíš to tu pravidelne rozvíriť svojimi "empatickými" poznámkami voči váhe druhým. Očividne Ty máš problém s každým:
1. kto je múku
2. jedáva špagety s kečupom a tatárkou
3. má nadváhu alebo skôr je obézny u Teba to už budú všetci 55 a viac kíl (takže kľudne si poslúž, radím sa aj ja tam)
4. nestravuje sa podľa Tvojich presvedčení
A tých bodov bude istote viac.

@moni244 zdravá strava sa automaticky nerovná zdravá hlava, často to je práve naopak .-)

katrin21
24. apr 2017

@moni244 ja nic neurcujem, ja len diskutujem 🙂 som aj napisala len tolko, ze to u nas by neslo, ale ini to jedia. to je vsetko. 🙂

katrin21
24. apr 2017

@libawet taliani robia 90% veci na olivovom oleji, aj tepelne upravy 🙂
dokonca som raz v TV pocula, ze oliv olej vydrzi tak dlho v rovnakej kvalite , co sa tyka rokov, ze on ma prakticky neobmedzenu dobu spotreby.. Tykalo sa to nejakeho dokumentu o starych anforach, kde skladovali kedysi v starovekom Rime olej , aj v Grecku. co je na tom pravdy, neviem,ale teda je to jeden z najkvalitnejsich olejov po vsetkych strankach urcite.

katrin21
24. apr 2017

@balsamea Ok, beriem, mas pravdu a suhlasim.