icon

Dá sa prestravovať zo 40 eur na týždeň?

22ke
13. máj 2015

Ľudia, dá sa výjsť zo 40€ na týždeň už čiste len na stravu??? Sme 4-členná rodina a tento mesiac bol jednoducho pre nás tak finančne náročný, že po vyplatení všetkého mi ostalo 160€ :( z toho dcéra a manžel obedujú v škole/v práci, ja som na RD s drobcom. Moji nie sú nároční, nepotrebujú vkuse mäso ani varené...ale aj tak :( ďalšia výplata bude až 10.6. :(

katrin21
25. apr 2017

@bonnie1 ty si si strasne, ale strasne prisposobila to, co pisem tak, aby sa ti to hodilo do noty 🙂 Prepac, ale neda sa neoznacit ta a nereagovat...
Nepisala som o slizoch s tvarohom ( tie som jakziv nevarila), ale s makom ( ktore jem max. tak u mamy, ja to doma nerobim) , ked uz a to len ako priklad, ze co by som uz radsej jedla v pripade, ze by som musela jest ako HLAVNY CHOD maso z polievky... Haloooooo... nikde , naozaj nikde som nepisala, ze maso z polievky vyhadzujeme, iba ze ho nikdy nejeme ako hlavny chod... Lebo je naozaj suche... v polievke, nakrajane na male kococky, je to normalna vec, tam sa to hodi, tam to patri. V restike ti neplava v polievke maso? vy doma jete cisty vyvar bez masa?
NO a co sa tyka vyvaru samotneho. zas si nieco vytrhla z kontextu.... pisala som, ze ak by som nemala peniaze, tak kupim kura, vykostim, z koraby a kridel spravim vyvar so zeleninou ( pre tvoju info, polievka existuje aj cisto zeleninoiva, takze ta koraba z kurata a kridla to len vylepsia).... Neznamena, ze u nas sa taky vyvar robi , nie sme na to momentalne chvalabohu odkazaní.
Bola som nejaky cas na GAPS strave, kde su hlavne a dolezite vyvary, silne, kazdy den sa jedia a vela... .... bez umelin, s maskom a zeleninou, lyzicka jablcneho octu ide, bobkovy list.... mozes si pozriet , o com to je...
Kralika - ano, obcas - ked ho dostaneme, alebo kupim od jednej baby tu .... pre mna je to obcas, lebo to nie je niekolkokrat do tyzdna.. ale na druhej strane je to u nas bežna vec, ze kralika mavame.. aj ked nie prehnane casto....co je na tom nepochopitelne a protirecive????
Rovnako mavame bezne divinu, ale nie casto... ides ma chytat za slovicka?
a ano, povazujem sa za gurmana, co sa tyka toho, ze mam rada dobre ochutene a vysperkovane jedlo, viem ho ocenit... ale napisala som aj to, ze doma varim viac menej bežne, pocas beznych dni...... obcas ale spravime nieco ine, zaujimavejsie, ako napr. suši robievam dost casto, alebo hocico ine, zaujimave ... niekedy skusam recept, ktory som nikdy nerobila , lebo proste mam rada zmenu v jedle...
Tak prosim ta, neprekrucaj slova niekoho, ani ich nevytrhavaj z kontextu tak ako sa to hodi tebe.... dik

katrin21
25. apr 2017

ale tiez uz sa k vam dvom nebudem asi vyjadrovat, naco, dookola by sme tocili to iste 🙂 a zase hadat sa tu nechcem...Kazda mame svoj styl ,ktory nam vyhovuje a tak je to normalne.

bonnie1
25. apr 2017

@katrin21 ja neviem chces mat posledne slovo ? Zacala si ma oznacovat ako prva, prejdi si prispevky poriadne.. chytanie za slovicka ? Ked uz na tom trvas tak na oboch stranach.. kde ja som pisala ze vyhadzujes maso z polievky ??? Kde pisem ze v nasom vyvare nie je maso ? Nechcem to tak netaktne napisat ale mne radit ist kupovat lacne maso do hypaca nemusis.. 🙂 nie som na to odkazana a snad nebudem. Pre mna je prvorade zdravie

moni244
25. apr 2017

@katrin21 specialne pre teba

katrin21
25. apr 2017

a vy co ste sa teraz vrhli tu na mna :D ... nikto iny nenapisal, tak som ja na rade, ci ako?
Dievcata, ukludnite sa hlavne.... toto su take talafatky, zivot je o inom 🙂 .

bonnie1
25. apr 2017

@katrin21 ja osobne som kludna , az sa bavim 😉 nabuduce si rozmysli ci budes oznacovat cloveka co o to nestoji..

kapurka270
25. apr 2017

Mam pocit ze takato diskusia uz nevedie nikam.Ak by sa to dalo,dala by som ju uzamknut adminom.Ked sa davaju rady a tipy,tak je to fajn.Ale obvinovanie,osocovanie,vycitky.?!To takto idete prikladom svojim detom.Kazdy vari a pripravuje jedlo podla svojich zvyklosti,tak ako sa tp naucil doma od rodiny,v ramci stravovania svojej rodiny a aj dostupnosti a financnych moznosti.Nehnevajte sa,ale niektore ste tu asi omylom a ucta a ohladuplnost jednej voci druhej vam nic nehovori a nehovoriac uz o akceptovani,prijati resp.vypocuti nazorov druhej strany.

katrin21
25. apr 2017

@bonnie1 co sa tyka zdravia... uplne kdesi na zaciatku diskusie som prave ja pisala to iste... ze za 40E tyzdenne sa stravovat zdravo neda...ale ked niekto docasne musi, co ine mu zostava? zime v reate, kopec ludi na SK ma momentalne financne problemy....

a lacne maso z hypermarketu bol prikladl. .. len preto , ze som uviedla priklad, ze som teraz nahodou aj ja kupila balenie mleteho v akcii teraz v lidli ( kde ma inak maso podla mna aspon aku taku kvalitu, ako aj ine ich vyrobky, v testoch vacsinou obstali zatial vzdy ) , tak to neznamena, ze to jem casto. to maso som kupila pre seba do mraznicky, ked budem mat chut na gulky v rajcinovej omacke, dcera ani muz mi to nezjedia, nelubia to, spravim si pre seba a nemusim kvoli pol kilu masa vytahovat velky mlyncek , navyse pri malej je to uspora casu pre mna... takze tak...
Inak varim aj ja skor zo zdravsich surovin, bezne jedla, ale zdravsie sa snazime. vela vela mame doma zeleniny .... stale...."od muky " nevarim takmer nic.. max. pecivo sa je s mukou. ani omacky nezahustujem mukou ..
a o mase si pisala, ze ho nejem , lebo je suche - ale potom ze pisem, ze ho jeme v polievke a ze si tym protirecim.... ak niekto napise, ze to maso nejem, tak mi z toho vychadza, ze si mysli, ze ho vyhodim... pricom ja som pisala ze ho nejem ako samostatne jedlo.. ( a ani fotka, ktoru sem moni dala mi chut na neho nespravi. Lebo mne ma je to suche maso, do toho bachnute co spajza dala ( hrach a kukurica, mrkva ) bez nejakeho extra dokorenenia a dochutenia podla fotky sudiac a so suchou tarhonou... ja toto volam " suche so suchym".. mne by to neslo dole krkom... som uz raz taka..)
Nuž a ani moja rodina by to asi nejedla s vervou, ak vobec...... to pre mna nie je varenie, ktore sa u nas doma prevadzuje... Ale v podstate obdivujem, ked niekomu toto staci a vie to zjest, fakt, lebo naozaj potom usetria a neriesia nejake recepty a ako jedlo chuti a vyzera.... Asi sme fakt narocnejsi, priznavam.

a uz vazne to nechajme tak. Dohadovat sa , kto koho oznacil je nanajvys detinske podla mna...

katrin21
25. apr 2017

@kapurka270 pravdu mas. suhlasim.

kapurka270
25. apr 2017

@katrin21 zo zaciatku som tuto diskusiu citala ale potom som prestala lebo som v tom uz nevidela ziaden zmysel a ani vyznam

bonnie1
25. apr 2017

@katrin21 tak naco mi th vypisujes siahodlhe prispevky ako varis ked ja o to nestojim a proste ma to nezaujima ? Nie si ty uz trosku posadnuta ? Mimochodom keby tu moni dala hocico by si jej to zhodila.. vyplyva to z tvojej osobnosti ktoru si tu odprezentovala.. a ano nechajme to tak . Chod radsej von.. krasne svieti slnko

moni244
25. apr 2017

@kapurka270 vies, naco tu uz ma clovek davat napady, ked sa najdu zaryte vyznavacky zdravej stravy a vsetko zhodia, sa necuduj, ze to zeny prestalo bavit

bonnie1
25. apr 2017

@kapurka270 ja som tu dosla vcera, dala otazku na kt mi par bab normalne odpovedalo az jedna zacala hustit svoje, klapky na ociach.. a uz ma to otravuje

kamtocumis
25. apr 2017

mne to vychádza 50eur na týždeň na stravu, väčšinou to skončí tak, že posledný týždeň jeme špagety a palacinky 🙂

katrin21
25. apr 2017

@bonnie1 zas sudis nieco, co nie je pravda? vobec nie, podla mna sa daju aj spravit fajn jedla za par eur .. nema to nic s moni, ked sem da fotku niecoho ineho, kludne jej to pochvalim.. prosim ta, ja proti jej osobe nic nemam... boli tu ine , co do nej rypali, nie ja...... ide len o to maso z polievky a ako je pripravene.. kedze mi dala fotku, kde ma oznacila, vyjadrila som sa k nej....
skor ty uz nevies, co ako si do mna rypnut uz ti vadi aj dlzka mojich prispevkov.. fakt to nema vyznam.... nechaj tak. mna fakt nebavi sa tu natahovat uplne o nicom.. sa nad tym zamysli, co tu riesime. uplne kraviny. sorry, ale je to tak.

bonnie1
25. apr 2017

@katrin21 ale tak naco mi vypisujes ? Ach jaj..

ema234
25. apr 2017

Ja sa viem vystravovat za 60 eur, ale to je navarene len na vikend, deti maju stravu v skole, manzel v praci. Ako da sa prezit , ale velmi skromne za 40 eur. Su vselijake lacne jedla, ale takto by ma to nebavilo stale. Ja mavam tak na stravu 100 tyzdenne a je to akurat. Kupime si vsetko.

katrin21
25. apr 2017

@bonnie1 a naco vypisujes ty mne?
dala som si tu namahu a presla si prispevky ... a odkedy si tu ty a moni , tak sa nalada v tejto teme rapidne zmenila.... nebudem sa k tomu viac vyjadrovat.
jedine jedlo, ktore som tu riesila, ze nezjem je maso z polievky podavane ako hlavny chod a to sa vam strasne nepacilo..... a tam to cele zacalo. a pokracuje dodnes ako neverending story.. predtym sa tu obuvali do mircally a inych, uz radsej vsetci odisli, lebo naco tu byt.
Riesite, ze vraj nevieme prijat nazor inych,ci co... ale pritom cele to je preto, lebo vy dve neviete prijat nazor inych a fakt, ze niekomu nechuti to , co vam... a do krvi sa idete bit za varene maso z polievky uz 3 strany ci kolko... pritom ja som niekolkokrat napisala, ze kazdy nech je to, co mi vyhovuje, inemu to nemusi... dookola to iste riesite...
Odchazím, svuj širak odhazuji v dál....

bonnie1
25. apr 2017

@katrin21 ja som ti nezacala pisat ako prva . Nebijem sa.. ty mne stale vypisujes.. uz som ti rovno napisala nechaj ma a ty stale stale ma otravujes ..

ajana1
25. apr 2017

@moni244 nerob chute! Tarhonu som nemala ani nepamatam.

bonnie1
25. apr 2017

@katrin21 a ,, riesite ze nevieme prijat nazor inych ,, .. to vazne ? ja niekoho riesim ? som v tejto teme den a jedina ktora ma obtazuje si ty..

moni244
25. apr 2017

@katrin21 ide hlavne o to, ze teba sa nik nepytal, dala som tu napad, co uvarit a hned si sa musela ozvat, to iste bolo aj s autorkou, co obnovila tuto temu, ste ju tam zjazdili na 5 stranach, ze to nema nic spolocne zo zdravou a vyvazenou stravou. A nalada sa nezmenila, len sa im prestalo pacit, ze im niekto odpoveda rovnakou mincou, preto viac nepisu.

alaguema
25. apr 2017

@moni244 a ešte je aj taká možnosť, že niektorí ľudia tu nemôžu, alebo nechcú vysedávať celé dni a noci...to ti nenapadlo? 😉 Nakukla som po dvoch dňoch a vidím, že osoby a obsadenie to isté, dokopy sa nikto nič nedozvedel...tak načo drieť klávesnicu.

mariapuskasova
25. apr 2017

nikdy by som neverila že niekoho môže tak nasrať že niekto na strave minie len 150 eur ... Čisto v obchodoch pritom zacali útočiť že je to nezdravé a neviem čo a z nich niktora sa neunúvalspýtať spýtať čo všetko mám všetko doma len z to je len múčne a neviem čo ja zeleninu ovocie v obchodoch kupujem minimálne no strašne veľa mám toho zavaraneho mrazeného z domácej záhrady to nikoho nezaujímalo len mi tu vykrikovali ako je to nemožné a ak je nezdravé ja som sa na Tom naozaj pousmiala lebo tie ich príspevky mi prišli také ako keby nadomnou stali a vydelí že varím len z múky a cestovín áno varím ale na striedačku aj také aj také nikoho nepresvecim že sa má stravovať tak alebo onak každá z nás je tu dospelá a sama by mala vedieť čo má a čo vari a áno isté každá si myslí že robí všetko len to najlepšie ale to neznamená že tu začnem urážať niekoho len pre to že má inú stravu ako mi a dávať vety že je niekto tlstý a podobne každý si je strojcom vlastného šťastia a mňa poteší tak isto kvalitné jedlo ako aj špagety s kečupom ktoré tu boli opovrhnute neviem koľkými a ani neviem aký kto kečup používa ja osobne mám domáci z vlastných paradajok čiže naozaj keby som vedela ako sa tu budú niektore správať by som si to rozmyslela na 3 krát či dačo pridám alebo nie už viac krát som si povedala že tu na modrom to zmysel nemá niečo pridať lebo sú tu naozaj zákerné ženské ktoré tu nemajú ani čo robiť podľa mňa 🙂 a ďalšia vec je keď mám alebo chcem na trávu míňať 500 eur na stravu nepridam sa do diskusie de sa rozoberá téma či sa dá využiť zo 160 eur podľa mňa zbytočne pre mňa či a vyhodnocovať že sa niečo nedá v živote sa sa všetko len treba chcieť a ako som začala tému dnes tu končím majte sa krásne 😉

alaguema
25. apr 2017

@mariapuskasova toto je môj posledný príspevok k tejto téme a osobitne k tebe. Meníš tie verzie ako nohavičky. Na začiatku si tvrdila, že toto je suma, z ktorej sa stravujete a punktum. Spomínala si sladkosti, sladené vody a chrumky, ktoré si doprajete. Väčšina žien, ktoré sa tu vraj tak kruto do teba navážala, reagovala na to. Ak máš v mrazáku ovocie a zeleninu a v špajze zásoby zaváranín, tak si to mala pre kompletnosť informácií uviesť, lebo je to dosť podstatný detail a myslím, že by reakcie na teba vyzerali inak. Mňa osobne si nenaštvala...prečo by si mala? Tak sa už prestaň ľutovať a robiť zo seba obeť a vysvetľovať a obhajovať to tvoje varenie. Ver, že v podstate to má každý v paži. Pekný deň a peace 🙏

mandala77
25. apr 2017

@alaguema no to by si nebola Ty, keby si to neuviedla na správnu (Tvoju) mieru. Tie dni čo si tu nebola, bol pokoj.
Ani do maminušky si sa nenávažala. Do nikoho tu. Aby som zostala verná svojej povesti, tak viacerým z vás tu chýba sebareflexia. Ty vkuse niekoho rozoberáš na častice. Do márie si sa obúvala hlavne Ty s mircalou, to isté ste robili do maminušky. Tak neviem, čo si zas prišla víriť vody. Radšej si dať chrumky, sladké vody ako byť taká uštipačná, rozoberajúca a povýšenecká. Už jej daj pokoj. Nechápem, čo sa musíš vyjadrovať stále k nej. Ži a nechaj druhých žiť ako chcú. Možno by Ti pri rannej hodine jogy prospelo viac obrátených pozícií.

alaguema
25. apr 2017

@mandala77 na teba reagujem len v krajnom prípade. Ty tu dostávaš nastavené zrkadlo x krát denne...Všetko, čo vidíš na iných, si ty. Asi to tu pre teba aj má nejaký prínos. Ale ja ťa ako pozitívnu osobu vôbec nevníam...Ty si len taký teoretik. Aj keď nevytváraš fyzický odpad, na mňa pôsobíš ako jeden toxický jedinec, moralista a vychovávateľka. Sedíš tu v jednom kuse a čakáš, kto bude "potrebovať" tvoje usmernenie. Ja som medzitým posadila pol záhrady, áno - aj som si zacvičila 🙂 Tvoj komentár na mňa som ani nedočítala, tak sa zbytočne už neunúvaj. Mier aj tebe...aj keď to asi bude ťažké...

mariapuskasova
25. apr 2017

@alaguema ty si nedáš pokoja ešte koľko krát sa vratis? Choď dosadiť radšej druhú polku záhrady lebo tvoje vyjadrenia nemajú žiadny význam ... V jednom kuse musis rýpať do dakoho ako osipana niekde v poli ako už by naozaj stačilo ...

marcah
25. apr 2017

vzdy ked citam tieto debaty tak si vravim, ze ktovie ako by sa tieto maminy k sebe spravali keby sa zajtra stretli niekde v obchode alebo na ulici ....

mandala77
25. apr 2017

@alaguema som vedela, že to nebude Tvoj posledný komentár, a že si neodpustíš sa ku mne nevyjadriť. Ak by si komentár nedočítala, nespomenieš svoje ranné cvičenie.

Píšeš: "Všetko, čo vidíš na iných, si ty".
V tom prípade potom tiež musí platiť, že všetko, čo Ty vidíš na mne, si tiež Ty. Či týmto smerom voči Tebe to už nefunguje? Ja Ti nič nezrkadlím? To iba mne ostatní zrkadlia mňa samotnú a iba ja dostávam nastavené zrkadlo? Ty si z toho zrkadlenia, ak tomu dobre rozumiem, vylúčená a Teba sa netýka? (odpovedz si sama)

Napriek tomu, za akú toxickú moralizátorku ma považuješ, moje komentáre čítaš, lebo jedine v tejto diskusii som spomenula ten odpad.

Mier si mi nepriala. Bola to fráza plus irónia medzi trojbodkami.
Nerozumiem, prečo mi píšeš, čo si dnes urobila. A s akou istotou vieš, čo robím ja.
O čo Ti ide? Chceš si niečo dokazovať, porovnávať, zhadzovať, zosmiešňovať, rýpať? (odpovedz si sama)

Nemám záujem na takejto úrovni komunikovať. Mne Tvoj štýl komunikácie jednoducho nesedí a necítim sa dobre, keď do neho skĺzavam. Ale po prvý krát som dnes pocítila voči Tebe súcit.