Dá sa prestravovať zo 40 eur na týždeň?
Ľudia, dá sa výjsť zo 40€ na týždeň už čiste len na stravu??? Sme 4-členná rodina a tento mesiac bol jednoducho pre nás tak finančne náročný, že po vyplatení všetkého mi ostalo 160€ :( z toho dcéra a manžel obedujú v škole/v práci, ja som na RD s drobcom. Moji nie sú nároční, nepotrebujú vkuse mäso ani varené...ale aj tak :( ďalšia výplata bude až 10.6. :(
@libawet neviem z coho vychadzas, ja z faktov a dokazov. Pripajam jeden clanok, ktory sa o ne opiera. Taktiez vela info najdes v databaze vedeckych prac pubmed, skus si svoje tvrdenie overit tam a nie reprodukovat bludy od sarlatanskych autorov.
Hellou.
My sme dvaja dospeli a mesacne dame za jedlo 150e. jedlom myslim jedlo - neratam tam kolacik v cukrarni, praci prasok a podobne..
hned sa priznam k mojmu prehresku, od porodu kojenim sa mi zmenili chute a vyslovene mi nejde ovocie a zelenina dolu krkom, musim sa velmi premahat a naopak nikdy predtym som nejedla klasicke mukou hustene omacky a teraz ich milujeeem :D :D cize tak.
jeme 4x denne, vsetko chystam ja, muz dostava tasticku do prace 🙂
ranajky: lepaky ci ako sa to vola. proste chlebik. salamovy/sunkovy/syrovy. dnu dam salatovy list, ci redkvicku. alebo ovsene vlocky (vodou zaliate, orechy, ovocie, dzem)
desiate peciem kolac (bublanina, babovka, kysnyty - to su najcastesie, proste lowcost) ak neni, tak jablko (ja si dam vyzivku <3)
no a potom su obed a vecera - bud mame to iste, alebo ak je obed syty, tak vecera slabsia.
maso kupujem v akcii. bravcove, kuracie, morcacie. sem tam hovadzie kazdu sobotu ryba. raz za mesiac chceme nieco fajne. telacie, kralika, jahnacinu, zverinu... maso na stave robim so zeleninou (mrkva,paprika), maso z rury mam s pecenou zeleninou, spenatom. stejky z panvicky mam so zeleninou na pare. cize sa snazim aj o prilohovu zeleninku, ale salaty studene teraz vobec nejeme - to bude v lete.
nemasove mame cestoviny, rizoto, orechove sulance, ryzovy nakyp, chlieb/zemiaky s bryndzou, zeleninova lahka polievka.
MILUJEM spagety s kecupom a eidamom. milujem ich. bodka. 3x za mesiac musia byt. minimalne.
znie to zle?
kvoli kojeniu nejem strukoviny, huby :( preto mi zopar oblubenych jedal chyba
v niektorom prispevku bola spominana spargla za 3e. akoze... nie, dakujem. len preto ze chcem zit zdravo a rozmanito nekupim sparglu za kazdu cenu - za 3 e. minule som ju nasla za 1e 🙂 tak bola sparglova polievka so safranom.
kuracie z polievky robim do natierky na ranajky. hovadzie z polievky (budem robit na viked) ide do hlavneho jedla - spravim chrenovu omacku a karlovarske knedle (z chlebovych odrezkov ktore stale produkujem a zbieram).
viete... ja nemusim jest zo 150e. ale chcem. neviem, tak nejak mam pocit ze keby som davala za jedlo viac bola by to zbytocna vydumovacnost a urcite by sa vyhadzovalo.
ale hovorim, sme dva ja dospely (ja sice zerem jak kyselina), a kalkulujem co kupit/varit a planujem... tazsie je uzivit 2 dospievajuce deti z toho :( ale urcite sa da. som si ista, len treba sledovat akcie a holt - nepapa sa kedy chce co kto chce :( ale musia mamky snazit planovat. a bohuzial, nekupit sparglu vtedy ked na nu mam chut, ale vtedy ked je v akcii..
A este mi velmi udrelo do oci 100g balenie cucoriedok. nikdy, naozaj nikdy by som to nekupila. a na to nemusim mat ani 4 mrazaky plne domaceho ovocia ani nemusim byt asketicky fanatik. proste si ich dam ked si pojdem nazbierat v juni :/
asi preto to mam tak v hlave nastavene, pretoze moja mama je cisty opak - ide do obchodu, co sa jej paci to bere, a polka potom konci v kosi. neznasam ked mi donesie 10 jogurtikov malych co maju spotrebu 5 dnovu :D grrr
ináč, viete ako super ušetriť? mať doma dieťa s kiahňami 😀 s mužom sa striedame, on príde z práce, ja hneď idem, čiže na obchod mám 5 minút, teraz sa 2 dni do obchodu nedostanem a piatok ešte neviem, ako vyriešim 😀 to sa míňajú zásoby, zatiaľ som minula za tento týždeň 6 eur v obchode na stravu
@dkethe 150 eur mesacne na stravu sa mi zda nerealne ... aj ak kupujes dost zgrlossky podla pisania... je to strasne malo pre dve dospele osoby. To maso z akcie si velmi nechcem predstavovat...
K tej spargli, my ju mam dvakrat do tyzdna, robime z nej plnohodnotny obed a veceru a teda zda sa mi vyzivnejsia ako mozno kilo masa v akcii za 4 eura (bohvie ake a odkial)
Cucoriedky moj muz kupuje kazdy druhy den a nikdy z nich neostane nic, zje sa to vsetko... neviem kam by som ich isla v juni zbierat, asi do maroka ....
ináč baby, mňa stál obed, na dva dni, pre 2 osoby 1,7 😀
@moni244 chapem tomu ze ludia setria na strave a kupuju smejdy v akcii ale to neznamena ze sa da dobre prestravovat za 150 euracov ... ja by som sa hanbila a nie chvalila ze len tak mali miniem na stravu...clovek by na jedle nemal setrit ale je to kazdeho vec ... necudujem sa ze EU na slovensko dovaza najhorsie potraviny, je to sposobene prave takymito ludmi, oni by si v zivote nepriplatili za kvalitne jedlo ... lebo nevidia rozdiel v kvalite
@mariapuskasova viacere sme sa ta po tvojom prvom prispevku o chrumkach, sladkych vodach a cokoladach + strave a ovoci za 150€ pytali co varis. mnohe pisali, ze ok 150€ v lete ak maju vlastnu zahradu a urodu, ze to je realne (vtedy to vieme aj my, vajcia, maso kuracie kralicie, ovocie zelenina, bylinky... a sladke vody a chrumky nekupujeme)...
vtedy si nic o zamrazenej strave z vlastnej urody nic nepisala, len ze jete 2-3 dni rovnake jedlo na obed aj veceru... preto sa baby na teba vrhli... nikomu nic vysvetlovat nemusis, ale ked napises A, tak potom je treba dopisat aj B (ak je pravdive) - mnohe by sme sa tu chceli poucit ako usetrit a vyjst ze menej paniazmi na stravu...
@momoqui a ad tie smejdy - ano, sme odpad europy, co sa tyka potravin, aj odevneho priemyslu. ale ver, ze smejdy nekupujem.
@moni244 nech sa obuva, resp. moze klast aj doplnujuce otazky - prispela som do diskusie s vedomim ze mnohi budu moje stravovanie hanit, a som pripravena si ho s najlepsim vedomim obhajit a aj priznat chyby o ktorych viem 🙂
@momoqui no tak mmnt... ja som nevedela ze zijes mimo sk a to trosku meni situaciu ;) kedze sa uplne meni vyznam slova lokalnost. tiez som pochodila cudzinu a je to o inom. jedla som avokado 20 centov kus, ktore sa chutovo s nasim za 1,20 euro nedalo porovnat. to ano, to by som avokado jedla denne 3 kusy 🙂 alebo krajina kde boli fazolove lusky za par centov kilo, nie ako tu - bud mrazene 1e sacok alebo cerstve v plastovej krabicke kde je zopar luskov... treba sa prisposobit tomu, co mame.
a takym co sa prestahovali tam kde ryby z mora skacu same na tanier mozme zavidiet, alebo sa prestahovat tiez 🙂
Každý si skače do výšky svojho platu🙂
Ale v aprili by nemohli byt domace ani zo sklenika ci,nemam o tom vedomosti,ale asi nie,ale kazdopadne sikovna podnikatelka....
@tranquillo viem si predstaviť, moja svokra je podobná :D

@katrin21 aj ja som počula, že mimozemšťania existujú.