icon

Dá sa pripraviť na ekonomickú krízu?

Dnes o 18:03

Čoraz častejšie sa hovorí o tom, že nás čaká ekonomická kríza. Dá sa na takúto situáciu nejako pripraviť? Zaviesť nejaké opatrenia?

Strana
z2
minenkaa
Dnes o 19:34
@anonym_ab6aeb

@minenkaa prepac ale ty si uplne mimo. Ty si predstavujes apokalypsu a nie krizu. Ty si urcite volila smer hlas alebo sns ze 😀

@anonym_ab6aeb nepredstavujem si apokalypsu ,pozerám na to reálne
O politike sa ja nebavím s nikým a nikdy

minenkaa
Dnes o 19:36
@anonym_ab6aeb

@minenkaa no velku, lebo bude vysoky dopyt a nizka ponuka, takze kto bude mat peniaze bude mat vyhodu. Ci neviem co si predstavujes ze sa stane pocas krizy. Banka nebude pozerat na to ze ci budu mat hodnotu peniaze, ale ci si schopny splacat svoje zavazky aj v case krizy ked uroky raketovo porastu.

@anonym_ab6aeb veď presne ,to už aká rezerva by musela byt ,aby v čase krízy vydržala aspoň na pol roka
Normálne zarábajúci človek ,nemá šancu si našetriť takú sumu

anonym_ab6aeb
Dnes o 19:38
@minenkaa

@anonym_ab6aeb veď presne ,to už aká rezerva by musela byt ,aby v čase krízy vydržala aspoň na pol roka
Normálne zarábajúci človek ,nemá šancu si našetriť takú sumu

@minenkaa ked si sporite pravidelne niekolko rokov hoc po 20-50€ mesacne tak za par rokov si viete vytvorit rezervu. Ak nemate ziadnu rezervu, tak uz vcera bolo neskoro zacat

anonym_223d77
Dnes o 19:44
@anonym_ab6aeb

@minenkaa prepac ale ty si uplne mimo. Ty si predstavujes apokalypsu a nie krizu. Ty si urcite volila smer hlas alebo sns ze 😀

@anonym_ab6aeb teba sa kríza netýka neboj ...so Šimečkom a spol. sa vám vyhne

ekira1
@anonym_e9bc59

@anonym_948eef základné zásoby potravín, ak nebude fungovať zásobovanie alebo bude násilné rabovanie v obchodoch

@anonym_e9bc59 čo? 🫣

minenkaa
@anonym_ab6aeb

@minenkaa ked si sporite pravidelne niekolko rokov hoc po 20-50€ mesacne tak za par rokov si viete vytvorit rezervu. Ak nemate ziadnu rezervu, tak uz vcera bolo neskoro zacat

@anonym_ab6aeb píšem o kríze nie o normálnom fungovaní
Ak by som odkladala 20. € 20 rokov ,tak by mi to stačilo na dva mesiace terajšieho života a to by sme mali veľmi utiahnuté opasky
A normálneho života jeden mesiac

anonym_4c14e1
Dnes o 19:51

@anonym_autor
V Irane uz zacal kolaps miestnej meny pred par dnami vydali nove 10 millione bankovky = 6.5 € nieco podobne bolo v Nemecku cez vojnu ked tlacili milionove marky.

ekira1
Dnes o 19:52

Ekonomická kríza praje pripraveným. Je dobré investovať, akcie pôjdu dole. Kedže nebude dopyt, ceny klesnú, hlavne služby. Akože zásoby potravín na pol roka, pretože vypadne zásobovanie? Prečo by malo? Rabovanie? Kde? Pri osadách alkoholu a mäsa? Mať brožúrky v prípade živelnej pohromy alebo útoku je dobré, zabráni sa panike, ľudia budú vedieť čo robiť. Teda ak to prečítajú a nebude ich robiť naša vláda, doteraz čo vymysleli je chaos nad chaos.. Ekonomika funguje v krivkách, raz je hore, teraz je dole, zas pôjde hore. A na krízu sa pripravuje, keď nie je, teraz keď je a ľudia prídu o prácu, ťažko si našetria.

ekira1
Dnes o 19:54
@anonym_4c14e1

@anonym_autor
V Irane uz zacal kolaps miestnej meny pred par dnami vydali nove 10 millione bankovky = 6.5 € nieco podobne bolo v Nemecku cez vojnu ked tlacili milionove marky.

@anonym_4c14e1 a už začala vojna i u nás či k čomu je tvoj komentár?

anonym_ab6aeb
Dnes o 20:07
@minenkaa

@anonym_ab6aeb píšem o kríze nie o normálnom fungovaní
Ak by som odkladala 20. € 20 rokov ,tak by mi to stačilo na dva mesiace terajšieho života a to by sme mali veľmi utiahnuté opasky
A normálneho života jeden mesiac

@minenkaa minies 4800€ na mesiac? Lebo 20€x12mes x20 rokov je 4800€. Ak minies 4800€ na mesiac a nemas ziadnu rezervu, si financne nezodpovedna

minenkaa
Dnes o 20:18
@anonym_ab6aeb

@minenkaa minies 4800€ na mesiac? Lebo 20€x12mes x20 rokov je 4800€. Ak minies 4800€ na mesiac a nemas ziadnu rezervu, si financne nezodpovedna

@anonym_ab6aeb sorry ,ja som počítala tridsať a napísala som dvadsať

anonym_811577
Dnes o 20:23

Zase katastrofické scénare? Ste tu niektoré riadne psychicky labilné. Veď sa opýtajte veštíc 🙈

anonym_ab6aeb
Dnes o 20:24
@minenkaa

@anonym_ab6aeb sorry ,ja som počítala tridsať a napísala som dvadsať

@minenkaa jasne to je este horsie nez 20🤣 este povedz ze zijes v humennom a mesacne minies 7200€

minenkaa
Dnes o 20:25
@anonym_ab6aeb

@minenkaa jasne to je este horsie nez 20🤣 este povedz ze zijes v humennom a mesacne minies 7200€

@anonym_ab6aeb zijem v Humennom a mesačne miniem 7200€

anonym_46d6cf
Dnes o 20:25
@anonym_604758

@anonym_e9bc59 A kde príde taká kríza? Písali na Zem a Vek? Alebo rovno na infovojne? 😀

@anonym_604758 píše a hovorí sa o tom úplne všade, rieši sa to v médiách, riešia to vlády krajín, analytici, ekonómovia atď. ... Ja nepozerám TV, správy aj tak to minimálne na sieťach vyskakuje všade...

anonym_46d6cf
Dnes o 20:29
@ekira1

Ekonomická kríza praje pripraveným. Je dobré investovať, akcie pôjdu dole. Kedže nebude dopyt, ceny klesnú, hlavne služby. Akože zásoby potravín na pol roka, pretože vypadne zásobovanie? Prečo by malo? Rabovanie? Kde? Pri osadách alkoholu a mäsa? Mať brožúrky v prípade živelnej pohromy alebo útoku je dobré, zabráni sa panike, ľudia budú vedieť čo robiť. Teda ak to prečítajú a nebude ich robiť naša vláda, doteraz čo vymysleli je chaos nad chaos.. Ekonomika funguje v krivkách, raz je hore, teraz je dole, zas pôjde hore. A na krízu sa pripravuje, keď nie je, teraz keď je a ľudia prídu o prácu, ťažko si našetria.

@ekira1 súhlasím, že treba byť pripravený. Ale ak sa nedá čo najskôr do poriadku situácia okolo Iránu atď., tak ekonomiky aj poľnohospodárstvo budú mať problémy. A keďže nie sme potravinovo sebestačný štát, tak aj to zásobovanie môže byť problém.

anonym_4c14e1
Dnes o 20:43
@ekira1

@anonym_4c14e1 a už začala vojna i u nás či k čomu je tvoj komentár?

@ekira1
K nicomu, len tak ze Iran ma 90 millionov obyvatelov a cakaj ako v 2015 prislo zo Syrie 1 million tak bude na ceste tak 2 mil. z Iranu a uvidis zase budu vitani 😀

Strana
z2