icon

Dá sa vyžiť z 200 eur na mesiac?

poisons
10. jún 2012

samozrejme po zaplateni pozicky,najomneho telefonu,skolky...sama s 4,5roc.chlapcom...

katren
19. sep 2012

@lea1333 200€ ti po zaplateni vsetkeho nestaci???? 😕

@poisons da sa vyzit.....my nastastie nemame pozicku ani nic podobne, zijeme len z rodicovskeho...4-ria, takze cely nas prijem /necelych 240€/ ako pride, tak aj odide 😉
vyskakovat si nemozme, ale co nam treba mame 😉 a co netreba nekupujeme

lji
19. sep 2012

každý má iné nároky a iný pohlad na to čo si predstavuje pod pojmom "na život". ak len jedlo, drogeria-samozrejme že sa dá, ak aj iné veci, maličkosti, ošatenie, darčeky......dať sa dá ak sa velmi chce. len pozor na nečakané výdavky..... to sú svine ktoré nik nevidí, nečaká ich a každého odrovnajú kto sa snaží len prežívať, ako tu bolo napísané....

zuzanockamt
19. sep 2012

neda

ninarigova
19. sep 2012

Ako prvorodicka som bola tiez sama so syncekom na vsetko.A vsak bolo to pred 15 rokmi no doba sa velmi nepozmenila vsetko zostalo tak isto.Prezila som vdaka tomu ze som byvala na dedine a mala pristup k hydine,mlieku,zelenine a ovociu.Bolo to velmi veeeeelmi taske. ☹ Nezavidim vam.Prajem vam s celeho srdca aby sa vad darilo . 🙂

monikajaco
19. sep 2012

neviem si to ani predstavit !!

pingu1
19. sep 2012

neda

matulka82
19. sep 2012

po zaplateni vsetkych vydavkov,ano-pokial nema matka velke naroky...

evita1233
19. sep 2012

urcite nie , zaplatim byt a uz je po 200 eurach..a to byvam vo vlastnom nie v podnajme

zobaka
19. sep 2012

neda...my mame len hypoteku 250 eur, najom tiez...a placem zufalstvom kazdy den, bojim sa buducnosti, kebyze mi ostane 200 eur este tak sa da, my mame na troch necelych 100 eur na mesiac, ja uz ani nejedavam, aby bolo na veceru, na obed mam rozok s maslom, takze tak

inffinity
19. sep 2012

Da, my sme trojclenna rodina jidlo platili pouze z RP a to neni ani celych 200€ 😉

bambina1009
25. sep 2012

ahojte, nemyslím si o sebe že som náročná, ale mám problém vyžiť. Sama s dvomi deťmi, môj príjem je rodičovský príspevok, 2 x prídavky na deti, výživné 70€, a 18€ kompenzácie ZŤP na moju postihnutú dcérku. Na toto sme traja. Syn začal chodiť na gymnázium, dcérka má ťažké zdravotné postihnutie, tak Vám nemusím asi písať, čo ma stojí námahy prežiť. Ak má niekto návod, ako to zvládnuť a nezblázniť sa, prosím napíšte mi. Prípadne uvítam prácu na doma.

erikaka
Autor odpoveď zmazal
zuzkanik
25. sep 2012

Podľa mňa za z 200 eur vyžiť nedá a obdivujem všetkých, ktorí to dokážu. Dalo by sa to zvládnuť, ak by som doma chovala kravu, sliepky, ovce, všetko by som si vypestovala a piekla domáci chlieb. To by som ale tých 200 eur dala na krmivo. Len neviem, kde by som ich zobrala. Keby som totiž všetko menované mala stíhať, nemala by som kedy chodiť do práce a ani sa starať o deti. Takže vlastne platí prvá veta, ktorú som napísala. 😉

adeala
25. sep 2012

Jednoznačne dá. Ja na stravu miniem mesačne cca 100 eur (žijem sama, detičky zatiaľ nemám) a to si nikdy nič neodopieram. Nežijem v žiadnej dedinke, nenakupujem podľa akcií. Myslím, že to je len o zvyku, naučiť sa jesť tak, aby som nič nevyhadzovala a pod. Inak neviem, prečo iné by to tu nazývali živorením 😖

12321
27. sep 2012

ja si myslim že sa nedá mi žijeme na dedine a aj tak s materskou sa to neda mne len z učtu každy mesiac odchadza 100 eur na iné výdavky a to ešte tam nieje zahrnutá faktúra za mobil ....moj nazor je že na slovensku je materská velmo úboha nech si vyskušajú s toho žit tý čo maju mesačný plat 5000 eur ked v dnešnej dobe je si problém najst aj slušnu prácu

abbie
27. sep 2012

no my platime iba za najom bytu 200 € 😒 takze nie

evinag
27. sep 2012

Ja žijem s 2 ročnym chlapčekom s 200 eur na mesiac. Nemožem sa nejako stažovať. Samozrejme mam byt a uver zaplateny a tých 200 eur mam na stravu drogeriu oblečenie kredit a na darčeky ak ma niekto narodeniny a meniny. Kupujem v akcii samozrejme maly ma všetko čo potrebuje a ja sa trochu uskromnim to znamena že nejem každy den mesa ovocie a zeleniny od vymyslu sveta ale aj to si sem tam kupim nekupujem si drahe handry a podobne. Zaleži aky je kto naročny.

monkab
27. sep 2012

my za tych 200 e nezaplatime ani byt a spolu s s uctami si musim este pridat 200 takze mi este stale chyba

minimi2111
27. sep 2012

Mamicky obdivujem vas a sklaniam pred vami klobuk dole ak to dokazete v dnesnej dobe ja mam len seky tristo eur budte silne a verim ze to mate tazke ja ako dieta sme vyrastali bez otca a mama musela sa rozhodovat medzi najomnym a jedlo do dnes si vsetko pametam boli to hrozne casi a neprajem nikomu z vas aby ste sa museli raz tak rozhodovat drzim vam palceky a sucitim s vami

janaalzbeta
27. sep 2012

po pravde ani nie, lebo ak máš choré dieťa a potrebuje lieky, plienky, mlieko tak to minieš na drobca a to nemáš kúpené ortopedické topánky, a na benzín k lekárom(na rehabilitácie do MT či očné do BA). Veľmi ťažko..... mi máme nájomný byt mesačne platíme 305eur a to nemám zaplatené poistky, telefón....už si hľadám brigádu bo nám peniažky nestačia ☹ . Beriem to tak,že mohlo byť horšie, sú taký čo nemajú ani to málo čo mi.... ☹

mamkabeika
27. sep 2012

Dá sa, samozrejme. Ak sa chce!!! Len treba mať fantáziu, kalkulovať a pred nakupovaním rozmýšľať, čo idem variť a čo naozaj potrebujem 😉

Napríklad nám keď zaplatíme byt a úver, mobily, internet, benzín zostane okolo 400 €. Lenže sa chystáme predčasne splatiť úver, tak som sa rozhodla šetriť 200 € mesačne. Čiže na zvyšné výdavky vrátane UM, stravy, plienok máme 200€.

Niektorý mesiac sa mi to podarí a niektorý nie, zavisí to od toho, ako sa mi chce pri nakupovaní rozmýšľať 😎 a koľko vecí navyše nakúpim 😅 .

Na mesiac dopredu, hneď ako dorazí výplata a odrátajú sa nám povinné výdavky na byt a pod. si spravím jedálny lístok, kde sú raňajky, obedy i večere. Všetky suroviny, ktoré budem na varenie potrebovať si vypíšem pod seba a zrátam si sumy, ktoré na ne budem potrebovať. (Viem spamäti ceny v obchodných reťazcoch 😅 Samozrejme si nechávam nejakú rezervu na lieky. Ak ju nepoužijem, mám ušetrené 😉

Napr. mäso v obchodných reťazcoch je predražené, u mäsiara sa oplatí lepšie. Mám pochodené mäsiarstva v meste a viem, kde majú aké ceny a akú kvalitu a vyberám si, kupujem na mäsiac a dávam do mrazničky.

Zeleninu a ovocie kupujeme vo veľkoobchode alebo keď vidím nejakú akciu. Samozrejme vyberám len pekné kúsky 🙂 a nakúpim viac, väčšinou mávame polovicu chladničky naplnenú zeleninou a ovocím. Zjeme mesačne asi 15 kg jabĺk (2 dospelí a jeden drobec), 12 kg banánov, teraz7 kg hrozna, 8 kg nektáriniek, 5 kg broskýň, a to nerátam množstvo zeleniny a ďalšieho ovocia 😅

Chlieb a pečivo si pečieme doma. Chlieb robím nemiesený a strávim pri ňom 10-15 min. celkového času týždenne. Vydrží dlho čerstvý, nie ako ten kupovaný. Múky si kupujeme dopredu, ak je na ne akcia. Už si ani nepamätám, kedy som sa bežnú cenu kupovala múky. Keď je v akcii, kúpime aj 2 balenia z každej múky a máme zásoby na 2-3 mesiace. Za bežnú cenu kupujem len kvalitné celozrnné múky a obilniny na raňajky a večere.
Chlieb a pečivo tým pádom nekupujeme, by ste neverili, koľko na tom ušetríme 🙂

Mliečne výrobky a vajíčka sa oplatia v LIDLI. Len tam kupujeme kefír, EIDAM, encián, tvarohy a jogurty. Pôvodne som si chcela robiť jogurty doma, ale keďže nemám prístup do družstva, ani nebývame v dome a nemáme možnosť brať mliečko od kravy, neoplatí sa to.

Sladkosti už nekupujeme vôbec. Len to čo dostaneme zmizne kozmickou rýchlosťou 😀 Pečieme si raz do týždňa nejaký zákusok a buchty. To nám nad hlavu stačí.
A dennodenne namiesto sladkostí pojedáme ovocie 😀

Odporúčam robiť si ten jedálny lístok, hlavne kvôli vyváženej strave. Tam vidíte aj koľko zhruba potrebujete na stravu a viete si to lepšie rozvrhnúť 🙂

vinifred
27. sep 2012

..nedá sa.. 😒 keď ušetrím na jednom,zásadne miniem inde..

marcelasandrika
27. sep 2012

neda sa vyžiť jeto malinko,strašne malo jasom na materskej dovolenke a mam len 194 eur ako matersku a ked kdomu zaratam rodine pridavky na 4deti tak toje teda almuzna ked clovek musi platiti najomne a atd.nemame ani s čoho žiť!!!a to som pracovala cely život .

slavka034
27. sep 2012

no nie som si istá či sa dá...kedže suma 6,66 na deň sa mi zdá dosť nepostačujúca na to aby sa dalo "vyžiť" a pri tých dnešných cenách v obchodoch...no neviem...a pri 4 ľuďoch zasa suma 1,65 na deň je dosť nízka keď si zoberiete že len chlieb stojí 1 euro...a to dačo treba aj na neho... ja dávam na stravu priemerne 300 eur mesačne byt plus výdavky s tým spojené 400 eur dcéra škola cca 50 eur mesačne veď vždy im niečo treba...teraz pribudne miminko takže ďalšie výdavky...
a to nepočítam manželove výdavky na prácu ako benzín strava atď...atď...

adeleida31
27. sep 2012

Urcite NIE !

coni84
27. sep 2012

určite nie ☹

robinclaire
27. sep 2012

@mamkabeika Zahrnula si aj vydavky na vylety ci kruzky? Lebo dieta potrebuje aj toto. A ano, vyzit sa da, ale kolko casu stravis sledovanim akcii a nahananim sa po lacnejsich produktoch. Ako riesite nepredvidatelne vydavky? Zaujima ma to, pretoze mi to pripada ako na cent vypocitane, ale co ak potrebujes peniaze na nieco ine? Zivot nie je len o prestravovani sa

anelehka
27. sep 2012

nie,nedokazala by som to 😖

sendy182
27. sep 2012

ano len nesmieš byť priveľmi chorá ani tvoj synček..........a o zubárovi ani nevravím.......a ja by som sem-tam aj odložila 😀 😀 😀 ....samozrejme ak by mi netrebalo neaké nove veci kúpiť napr. na oblečenie 😉 ......ale ako vreckové fajn suma 😝 😝 😝

bubutko
27. sep 2012

ak bude viac takychto mamiciek co budu spokojne ticho suhlasit s tym co dostanu, t.j. z 200 Eur z ktorych sa neda dostojne vyzit, tak tak im treba ze dostanu iba tolko. keby bolo viac mamiciek co by protestovali a strajkovali, tak by sa mozno nieco aj vybojovalo. hold, to uz je slovenska natura, ze clovek si zvykne aj na sibenicu.