icon

Dá sa vyžiť z príjmu 800 eur?

tslobik
16. feb 2015

Ahojte, dá sa vyžiť z celkového mesačného príjmu do 4-člennej rodiny 800€ mesačne? Dvaja dospelý a jedno malé dieťa, druhé na internáte v BA. Obidvaja sme zamestnaní, ale zúfavam z tejto situácie, možno aj preto, že beriem antidepresíva. Proste nech robím, čo robím je to len horšie ☹

tutky
6. mar 2015

@tslobik vieš čo radšej si dobre prečitaj čo pišem a na čo konkretne reagujem lebo tvoje odpovede su niekedy od veci,a naozaj sa nechcem už viac k tomu vyjadrovať,

tslobik
autor
6. mar 2015

@tutky Ani ja, a svoje dotazy nepovažujem za "od veci".

tslobik
autor
6. mar 2015

@tutky Všetky sa tu vyjadrili normálnym spôsobom, iba ty jediná ......neviem z akého dôvodu ......do mňa stále rýpeš....Ale ok, svoj názor máš.....

natalym
6. mar 2015

@tslobik A čo nezlepšilo sa to kúsok? Našla si nejaké riešenie?

tslobik
autor
6. mar 2015

@natalym Možno sa málinko črtá práca bližšie.....nechce zakríknuť. Zatiaľ len pracujem, cestujem a spím, lebo padám od únavy 😒

tslobik
autor
6. mar 2015

Ale stále hľadám niečo výhodnejšie, hlavne časovo.....a tak aby som "pol dňa" neprecestovala a mohla byť aj s malým, čo najviac 🙂

natalym
6. mar 2015

@tslobik Treba stále hľadať. Držím palce.
No tak Ti poviem, jasné, že treba hľadať, ale keď potrebuješ peniaze....... Neboj dieťa to pochopí, ľúbiť sa budete tak či tak, nie to o tom, že či si doma alebo nie, ono musí cítiť starostlivosť, že Ti na ňom záleží, že to robíš pre neho. Neboj, deti sú veľmi vnímavé.

adela232
6. mar 2015

Moj manžel zarobí 450 v čistom a ja mám rodičák, ktorý ide na sporenie a poistky. Akurát súkromne chodí masírovať ale tiež to nie je majland. Máme rok aj 5 mesačného chlapčeka a čakáme druhé. Nemáme vlastný byt a zatial neplatíme hypoteku. Na byt ide 140 eur mesačne.... Vyžijeme ale nemozeme si dovolit všetko. Aj tak si myslím že sa to dá. V dnešnej dobe človek musí mať všetko pomyslite si ako kedysi žili ludia a čo im stačilo k životu. Nemyslím že by malemu niečo chybalo. Ma všetko čo potrebuje a verim ze aj druhe zvladneme a potom planujem ist uz do roboty a kupit vlastny byt na hypoteku... Nie je to lahke vzdy ale da sa a sme stastny pokial sme zdravi 🙂

natalym
6. mar 2015

@adela232 Tak to ste dobrí ak z toho vyžijete, klobúk dolu. A môžem sa spýtať, prečo ste mali tak hneď druhé, nemali ste sa najprv zabezpečiť? Nehnevaj sa, nechcem rýpať, len som zvedavá.

adela232
6. mar 2015

@natalym Vies ked potrebujeme viac vie si manzel zabezpecit aby sme mali viac. Chodi sukromne masirovat, A ked nam velmi chyba mame nasporene. Pre mna je podstatne to ze maly bude mat surodenca. Chcela som aby boli po sebe. Veci mam kojit planujem a bude mi treba akurat na plienky a maly uz plienky nepotrebuje pribudne mi materska na pol roka a potom planujem ist do roboty. A nie sme uplne nezabezpeceny manzel zdedil dom po starom otcovi takze nie sme uplne v biede... len je pre nas dolezitejsie to aby boli drobci aspon dvaja a maly nebol sam.

sklenka1
6. mar 2015

@lucka1987 A mozem sa opytat kde je manzel poisteny.Dakujem

natalym
6. mar 2015

@adela232 Tak máte to premyslené. Super.

lubicamackanicova
29. mar 2015

ja takto žijem už 6. rok, som na MD s dvoma chlapcami a mám ešte dcéru, manžel pracuje v nemocnici, sme teda 5-členná rodina....

minutka
10. máj 2015

Zrusi poistky, obmedzit kredit a hl.stravou sa da setrit

operaphantom
12. máj 2015

Z takej almuzny by som mal problem vyzit ja sam 😀 Nieto cela rodina 😀

tslobik
autor
12. máj 2015

@operaphantom hm...... 😒

tslobik
autor
12. máj 2015

@operaphantom verzia od nightwishu je najkrajšia (tvoj nick)

libka1
12. máj 2015

@operaphantom super hodnotna rada pre zakladatelku a este aj vtipna pozeram 😀

tslobik
autor
12. máj 2015

@libka1 však? Teraz neviem, či to mám chápať ako iróniu, podpichnutie.....alebo čo..... 😉

natalym
12. máj 2015

@operaphantom Ná a keby si musel tak by si vyžil. 😀
Inak ja som bola celý život zvyknutá, že nemám problém s peniazmi a keď problém nastal tak aké netušené možnosti sa objavili a čo všetko som zistila, že nepotrebujem. 😀

libka1
12. máj 2015

@tslobik hlavne tie usmevceky su tam take milene... akoze vtipek storocia...

natalym
12. máj 2015

@libka1 My keď nemáme prachy tak sa veru na tom aj zasmejeme. No čo už s humorom to ide ľahšie.

libka1
12. máj 2015

@natalym ano, to beriem, len toto sa panko nesmial na sebe ale na niekom inom zial... ja napriklad na rozdiel od neho v pohode z tych 800 vyzijem, a to mame niekolkonasobne viac, len mame proste stastie a dobre podmienky na lacny zivot...

natalym
12. máj 2015

@libka1 A ja si myslím, že to tak nemyslel, že sa na tom smeje. my sme štyria a žijeme možno s ešte menej ako 800 eur, ale preto, že musíme.

libka1
12. máj 2015

@natalym mozno.. ten prispevok je urazlivy a primitivny

natalym
12. máj 2015

@libka1 Vieš čo? A kašľať naň, na chleba mi to nezarobí. 😉
Ja som som veľký pesimista a neviem žiť bez prachov a sú také dni, že k hodeniu sa pod vlak mi veľa nechýba. Lenže potom si predstavím, že čo keď mi odtrhne len nohu alebo ruku a bude to ešte horšie, tak vstanem a idem ďalej.

tslobik
autor
12. máj 2015

@natalym práveže aj ja som pesimista, nanešťastie mňa a mojej rodiny 😒

libka1
12. máj 2015

@natalym no ty si maska 😅 ja som teda pesimista v zivote nebola a aj razim teoriu ze ked je niekto pozitivny tak mu to v zivote ide lahsie... som toho zivym dokazom 😀
a je teda rozdiel zit bez prachov (ako byt naozaj na hrane) alebo zit bez prachov a mat akurat. my sme z tych 800 v pohode, ale milion veci na stravu mam zadarmo od rodicov, uver nemame ani 1 cent.. nad tych 800 eur v podstate miname len na dovolenky a veci ktore si dopriavame (restiky, cukrarne, kupele, ...) ale vedeli by sme bez nich zit...
nevies si najst pracu alebo malo zarabate obaja? vzdy na vsetko existuje riesenie... len clovek je tvor pohodlny, vid ja, a nechce sa mu do zmien a do rizika...

natalym
12. máj 2015

@tslobik Tak vitaj v klube. Aktuálne hľadám ešte jednu prácu ale zatiaľ sa mi ozývajú len samé poisťovania a pod. Na porazenie.

natalym
12. máj 2015

@libka1 Máme dlhy. Sme sprostí obaja.
Ja v riziku žijem.