icon

Dá sa vyžiť z príjmu 800 eur?

tslobik
16. feb 2015

Ahojte, dá sa vyžiť z celkového mesačného príjmu do 4-člennej rodiny 800€ mesačne? Dvaja dospelý a jedno malé dieťa, druhé na internáte v BA. Obidvaja sme zamestnaní, ale zúfavam z tejto situácie, možno aj preto, že beriem antidepresíva. Proste nech robím, čo robím je to len horšie ☹

operaphantom
12. máj 2015

Ide o to, ze mnoho ludi fnuka ako sa neda, nemakaju na sebe, zavidia lepsim, su neuspesni vo vsetkom coho sa chytia, negativne nastaveni uz od zaciatku, nechcu velmi makat, vyhovaraju sa a obhajuju svoj neuspech.
Poznam kopu takych ludi, ze im staci uplne trapna robota kde si odrobia svojich nutnych 8 hodin a hned utekaju domov. Ked mozu, tak sa v robote poflakuju kade tade a najradsej by sedeli cely den na kavicke, cigaretke a facebooku ( vid. sekretarky a recepcne vo firme kde robim – realita ). Ja ked je potreba dojdem aj dobrovolne do roboty cez vikend sam od seba, jednoducho mi na mojej praci zalezi. Niekedy mi zvoni telefon aj o 20:00 vecer, ked uz som davno doma a zvihnem ho a riesim veci. Jednoducho chcem aby moje veci isli na 120 percent, tak makam. A to je vidiet aj na mojom plate. Je sice pravda, ze aj dobru firmu, ktora vie niekoho zaplatit, treba hladat, ale to uz je na kazdom aby si hladal perspektivne roboty a nekvasil v skrachovanych firmach a robotach.
A ano, rad sa pochvalim, co sa mam hanbit, ze nie som socka co zije z vyplaty do vyplaty? 😀

natalym
12. máj 2015

@decode No fakt, niekde sa to nedá. My sme aj kvôli práci sťahovali asi 5 krát. Niet na čo čakať.

natalym
12. máj 2015

@decode Lebo včuľ sa nemám. 😀 Viem, ale kto je na chybe. JA a opäť JA.

libka1
12. máj 2015

@decode ta co beha po modrom koniku a honi si ego, ma sediet na plazi a popijat koktejl 😀

natalym
12. máj 2015

@operaphantom Tak poraď zakladateľke a nevychvaľuj sa. Také poznám, že dvihnúť tel. aj o polnoci, už to nerobím, zvyknú si na to a budú Ti zvoniť aj o 3 tej ráno. Hranice sú potrebné.

decode
12. máj 2015

@operaphantom Je úctyhodné, že na sebe makáš a nevyužívaš druhých, že sa neflákaš... Ale nazývať sockami ľudí, ktorí nezarábajú trojciferné sumy je už tvojou vizitkou. Občas je dobré, ak tí ľudia najprv žijú z mála, keďže až potom si vedia naozaj uvedomiť, aké to je mať sa lepšie a aká je cena peňazí. Môj chlap zarába dosť a má kamarátov čo robia ani nie za polovicu, ale určite ich nenazýva lenivými sockami 🙂

decode
12. máj 2015

@natalym aj my sme sa museli odsťahovať a risknúť, ale chvalabohu, vyšlo

libka1
12. máj 2015

ja razim teoriu ze ten co vela zarobi vdaka tomu ze chodi do prace po vikendoch a dviha neskoro vecer telefon je blbec 😅 mudry clovek je ten co to dokaze bez nadcasov a obmedzenia svojho osobneho volna... berte to trochu ako nadsazku, je mi jasne ze sme na Slovensku a treba sa prisposobit aspon ciastocne moznostiam ktore tu su 😉

decode
12. máj 2015

@libka1 moja mamča je sekretárka a síce nerobí víkendy, ale furt jej vyvolávajú..no ona má v p.. ako odíde z roboty vypne firemný a smola 😀

zuzankasm
12. máj 2015

Ak nemate uver,hypoteku ,najom,skolne,auto,nejete a nepotrebujete sa obliekat tak ano. Nie,prepac,nechcem zlahcovat,ale osobne si myslim ze nie. My sme traja,a nevyzili by sme.Ale kolo tomu ze mame hypo a dochodzame denne do prace dvoma autami...

tslobik
autor
12. máj 2015

@operaphantom ale ty si chlap, ženy sa totižto musia venovať aj deťom, domácnosti a pod. a nie ešte riešiť o 20-tej prácu.

libka1
12. máj 2015

@decode mudra to zena 😉 tiez som sa dostala do stadia ze kto siahne na moj rodinny zivot ma po chlebe...

decode
12. máj 2015

Baby, ale treba sa pozerať aj na lokality. V nitre nezoženieš trojizbák pod 50 tisíc. V štúrove som mala za 50 tisíc veľkometrážny štvorizbák 😀 To isté jedlo a nákupy + benzín + nákupné centrá+ kiná atď. V menších mestách či dedinách či "dierach" také výhody ľudia nemajú takže pochopiteľne toľko peňazí nemíňajú

decode
12. máj 2015

@libka1 Tak sama vie, že ak by to povolila stala by sa otrokom firmy a už by sa nemohla ani vycikať bez telefonátov, keďže veľakrát jej volali za hlúposti a niekedy to aj mne prišlo smiešne, že dobre že jej nevolali aj za zaliate kávy

lalinko2010
12. máj 2015

@operaphantom ahoj, ty si nad človek asi......vidno že pre teba existuje len práce a práca a práca...máš deti? máš manželku? priateľku? asi nie alebo ktovie, čiže ty svoj voľný čas radšej tráviš v zamestnaní makáš na 120% a ak máš deti, rodinu, tak na tú ti koľko % zvýši????
Ja začnem robiť o 7mej a končím o 15tej a nerobím nad čas a ani nemienim, stačilo, robota neújde.
A teraz som v robote kvôli tomu aby som doma nezblbla kvôli svojej diagnóze......

libka1
12. máj 2015

@lalinko2010 na rodinu -20% logicky 😀 aj ked teda celkom sa v tych 120% neviem zorientovat 😅

lalinko2010
12. máj 2015

@libka1 skôr si myslím že - 120%....myslím že takýto človek ak dostane po držke od života, tak hneď sa spamätá, ak nie je neskoro...

libka1
12. máj 2015

@lalinko2010 ta vidis, ty mas lepsiu logiku, tych -120 to bude asi 😉

operaphantom
12. máj 2015

Presne taketo vyhovaracske reakcie som cakal. Nie, nie som nadclovek, praca nie je pre mna vsetkym. Moj volny cas travim vonku, v posilovni, v prirode, cestujem. Mam kopu volneho casu ale zaroven aj vela makam, lebo si to jednoducho viem zorganizovat. Ale to niektori ludia nepochopia. Bud makaju svojich trapnych 8 hodin a potom ich uz nic nezaujima, alebo sedia v robote pomaly 13 hodin denne. Nepisal som, ze makam 120 percent, ale chcem aby moje zalezitosti fungovali na 120 percent. Niektore veci sa daju riesit aj z domu 😀

poradim vam, nelutujte sa a zacnite na sebe makat a nebudete socky

lalinko2010
12. máj 2015

@tslobik ahoj, no nedá sa vyžiť z 800eur, ja stále hovorím že keď boli koruny tak som ušetrila, nebol problém, mala som 300sk na týždeň a v pohode, teraz mám 10eur na 1 minútu a to ledva dačo kúpim. Je to všetko na hlavu....
Jeden politik povedal - vyžil by som aj z 300eur mesačne....skôr si myslím že chcel povedať že vyžijem z 300eur na denne, alebo na hodinu.
100eur v dnešnej dobe je ako 100sk...je to smutné...
alebo ak sa píše, že LEN 249eur mesačná splátka za auto, reku super, plat mám 500eur, poistky šetrenie spolu vyše 100eur, nájomné 220eur asi by som bola kúzelník keby som aj auto splácala....

libka1
12. máj 2015

@tslobik prosim ta ake deti, aka domacnost... ale mozno by sa ktomu vedel vyjadrit fantom z opery, ze ako je na tom s rodinou...

decode
12. máj 2015

@operaphantom a čo tu potom robíš, keď predpokladám, že si bezdetný? Či si na tom tak zle, že si tu zdvihuješ ego, ktoré sa ti nepodarilo nadvihnúť v posilovni? 😀

wieruska1
12. máj 2015

@operaphantom a sem medzi mamicky na materskej si si prisiel zdvyhnut sebavedomie? alebo?

decode
12. máj 2015

@mariosmykal by si mohol skontrolovať nášho fantóma

lalinko2010
12. máj 2015

@operaphantom z 24 hodín koľko tráviš v robote? zaoberáš sa robotou, zamestnaním?
Vyhováračské reči? Super.....jasné, budem hnusná ale príď pracovať mimo Bratislavy a potom by som si pozrela ako by si vyskakoval z minimálnej mzdy alebo či by si si našiel zamestnanie, bez toho aby si vycestoval a nemáš RODINU! čiže mám voľný čas pre seba a nemusíš riešiť existenciu a zodpovednosť ....si zodpovedný len za seba, za nikoho iné.....

libka1
12. máj 2015

@operaphantom ok, zacnem, osvietil si ma prave... zacnem svoj postupny prerod zo socky... potrebujem ale upresnit aku mzdovu hladinu mam prekrocit aby som sa dostala do vyssieho nesockoveho levelu... to vies, ked pracovat na niecom, musim si presne stanovit ciele... tak daj info ze kde konci level socky a zacina level iny (neviem ho pomenovat..., rozmyslam nad vhodnym nazvom)

natalym
12. máj 2015

Keď som bola slobodná, tak aj som sa presne správala tak ako Ty.
@operaphantom
Tak nemachruj.
Poradiť si jej neporadil. 😠

drobcek526
12. máj 2015

🙂 Keď sa chce, všetko sa dá...

libka1
12. máj 2015

@natalym kazdy sme si tym presli 😎 tiez som bola macher najvacsi... neporadil ani neporadi zial...

helena220
12. máj 2015

mys me 2 dospeli, 2 deti co nemaju ani 2 roky a zijeme len z mojho rodicaku 225 eur,kedze ja som chora a manzel sa stara o deti dostava 43 eur, takze 268 ,z toho 280 treba platit len najomne:/