icon

Dá sa vyžiť z príjmu 800 eur?

tslobik
16. feb 2015

Ahojte, dá sa vyžiť z celkového mesačného príjmu do 4-člennej rodiny 800€ mesačne? Dvaja dospelý a jedno malé dieťa, druhé na internáte v BA. Obidvaja sme zamestnaní, ale zúfavam z tejto situácie, možno aj preto, že beriem antidepresíva. Proste nech robím, čo robím je to len horšie ☹

mima4
13. máj 2015

@natalym viem svoje cislo a vzdy su mi dobre.... detto tak kupujem aj rozne tricka tam... kde na kus vychadza tričko/bluzka pomaly na 4 evri..

sorciera24
13. máj 2015

@dai poviem za seba...ja by som nevedela....aj kebyze na to mam prijem....(aspon z terajsieho pohladu...) polovica veci, kt. si vymenovala su pre mna zbytocnosti...+ine....ja napr. na toto absolutne nie som..... 🙂
inak oblecko tiez rada nakupujem v Lidl.....je to kvalitne oblecenie tiez vzdy sedi....

natalym
13. máj 2015

@mima4 Ja musím vyskúšať a lidl nemám rada. ☹ Ale nie za to tam nenakupujem, len sa učím, že sú tam fakt dobré veci.

mima4
13. máj 2015

@sorciera24 poviem ti tak... keby si mala tie moznosti.. vela veci by ta zvabilo 😉

natalym
13. máj 2015

@mima4 Môj muž by si tiež také nekupoval. On je lakomý aj na seba. Ak to nie je v nejakej extra výhodnej cene tak nekúpi. Pchal by do ponožky. 😀

mima4
13. máj 2015

@natalym prečo nemas rada? ja tam rada nakupujem...uz len preto, ze nie som ochotna napr. kvoli potravinam robit si prechadzku po celom tescu a podobne... proste jedna noha tam, jedna spat 😉 a ked sme v tescu..ja hned mierim do FandF a manzel ma z tade taha... no hroza 😀

sorciera24
13. máj 2015

@mima4 mozno...neviem.....ale popravde, momentalne nezajem....mam ine zaujmy 😉 poviem ti, ze ani enviem, co je burbery kabat (ci ako sa to pise) a absolutne ma to nezaujima 😀

natalym
13. máj 2015

@mima4 Hej tam majú tiež celkom dobré veci, ale radšej tam nechodím, lebo na to momentálne nemám. Kupujem len keď fakt niečo veľmi potrebujem. Inak tiež Tesco veľmi nemusím.

natalym
13. máj 2015

@sorciera24 Ale keby si na to prišla, rýchlo by si sa naučila.

libka1
13. máj 2015

@natalym ja som ho tiez neznasala a teraz si neviem vynachvalit... kedysi tam boli same sajrajty, teraz tam kupujem hlavne sunky a syry, udeneho lososa ale aj toho mrazeneho co maju, syr na grilovanie, dcere take male jogurtove napoje co si nosi na desiatu do skoly, mam rada tie vselijake zahranicne tyzdne, vzdy nieco vyspizujem co ma zaujme... nedavno ma nasrali ze som sa nedostala k steakom zo pstrosa 😀 😀 ale inac ako som sa pred par rokmi zapovedala ze tam nevstupim tak teraz tam tak 2-3 x do mesiaca zajdem, kupujem stale to iste osvedcene 😉 deckam som tam kupila vela veci, tielka, pancuchace, ponozky, atd.

mima4
13. máj 2015

@sorciera24 ked sa clovek zacne pohybovat v inej spolocnosti..a ked mas dobry job a slusne peniaze tak zacnes, tomu ver 😀 tak zacnes aj inak fungovat, rozmyslat... inak veci vidiet... 😉

natalym
13. máj 2015

@mima4 Presne.
Aj obliecť sa To treba, napr.

mima4
13. máj 2015

@natalym aj ja sa snazim iba to potrebne... ale je pravda, ze za posledny mesiac sme boli dost v kine, divadle... tam sa to nahromadi... ale to ja milujem 🙂

natalym
13. máj 2015

@mima4 Aj to treba. 😉

sorciera24
13. máj 2015

@mima4 tak to mas asi rpavdu, dost znamych sa takto zm,enilo....+ine veci k tomu....a opat poviem....nechcela by som.....peniaze vedia menit clovek a nie vzdy dobrym smerom... 😉 ...cize ano, mozno by som zacala...ale nechcem..... (v podstate sa nezaradujeme s mm do zaidne "akejsi " spol ludi.....).....nam celkovo malokto rozumie 😀 (ci uz su z vyssej, ci nizsej spol. urovne...).....my sme proste specif. pripady (kt. sa ale nasli! 😀 )

dai
13. máj 2015

@sorciera24 predstav si ze mas prijem 10 000 euro mesacne... dlhodobo, nie 1 mesiac🙂 co by si s tymi peniazmi robila? byvanie mas, auto mas, usporila si pre deti... jasne ze by si sa zacala rozmaznavat = mozno casom by si riesila charitu a tak - ale co poznam ludi s takymito prijmami vzdy najskor riesili seba - proste si to chceli uzit - dovolenky, kabelky, kvalita...
ja teda takyto prijem nemam ale zistila som napr. ze niekedy sa oplati si na nieco setrit a kupit kvalitnejsie - napr. ten burberry kabat🙂 ja teda 1 mam - cez 6 rokov a nosim ho ako vol kozu - a stale sa ma nan ludia pytaju - nie kvoli znacke ale kvoli tomu ako vyzera a ako vyzera na mne - a tym nemyslim snobov co sa to pytaju kvoli znacke ale ludi ako napr. moja babka ktora tiez ani nechyrovala ze taka znacka existuje a teda ani nahodou ze kabat moze stat tolko penazi...

a k tomu ze peniaze menia ludi... moja skusenost je ze nemenia, len odhaluju charakter - kto bol s prepacenim debil predtym, tak s peniazmi bude este vaecsi a omnoho viditelnejsi, kto ma hodnoty bude ich mat aj potom... ale normalne je ze clovek si chce svoj zivot uzit

natalym
13. máj 2015

@dai Súhlas.

@sorciera24 Ty si pravdepodobne ako môj muž. 😀

libka1
13. máj 2015

@natalym tak v tom pripade ked nam @sorciera24 vymenuje svoje kladne vlastnosti mozno zistime aj nejake u tvojho muza 😀 😀

natalym
13. máj 2015

@libka1 Ja som stále presvedčená, že niekde existuje žena pre neho, len ju ešte stále nenašiel a so mnou stráca čas. 😀
Alebo ja s ním?

sorciera24
13. máj 2015

@dai no, to si enviem ani predstavit....asi by som sla akzdy mesiac an cestu okolo sveta 😀 ...ale asi by ma to zacalo nudit....ja len, ze to nie je pre mna nevyhnutne.....a kebyze mam taky prijem...asi by mi to bolo uplne jedno....ale ako pises, dlhodobo, k takemu prijmu neprides zo dna na den, ze?
mne je jasne, ze clovek si chce zivot uzit....to nikomu neberiem...a kazdy si uziva ako sa mu to apci......ako pisem, netusim aky je to kabat a ani ma to nezaujima.....ale ak by som sa raz pri tom spominanom prijme nudila (cize zacala prilis nudit v zivote...tak mi je jasne, ze zacnem lustrovat vsetky znacky a pod.)...ale nevidim v tom v zivote vyznam.....a aj vela penazi sa da investovat...je an kazdom, co s nimi urobia....
no, tak ja vidim ludi ako sa im zmenili aj hodnoty v zivote (nie u vsetkych samozrejme...ale to je ich vec.........)
mne absolutne nevadi, ak aj ludia maju take vysoke prijmy, uzivaju si, dopraju si....je to oapt na nich, na co minu.....ovela viac mi vadi, ked sa preto vysmievaju inym...ze oni toto nemaju, lebo....(je jedno aky dovod)....a uplne ma vie nastvat, ked sa to deje napr. uz v skolke medzi tak amlymi detmi...nie nejde o to, ze niektore deti maju zancku...ale o to, ako preto dokazu vysmiat ci ponizit dieta, kt. to nema......(toto som hlavne myslela)....inak je to uplne v poriadku....

libka1
13. máj 2015

@natalym ja ti neviem. vesele to nemas teda... ale vies ako, kazdy sme si strojcom svojho stastia, tak hadam ti raz dopne 😅 neber to ako urazku prosim....

libka1
13. máj 2015

@sorciera24 ja tiez nie som velmi na minanie penazi ale dovolenky by som par rocne takych lepsich zniesla v pohode a bez sebazaprenia 😀

sorciera24
13. máj 2015

@natalym sorry, enviem aky je tvoj muz....ani am to nezaujima.....moje vlastnosti su ti totiz tiez nanic vediet......prezentujem sa nimi v relanom zivote (nie na anonymnom fore)......a ak ams problem so svjim muzom a jeho vlastnsotami...tak ich ries...ja so svojim nemam 😉 ......a ako citam, neviem, ci je problem len v nom;).....asi amte odlisne pohaldy na zivot....

natalym
13. máj 2015

@libka1 Neberiem. 😝

sorciera24
13. máj 2015

@libka1 ved ajsne, beriem...ako psiem,...ze aj ja by som sla na cestu okolo sveta.....aj viackrat....to ma laka 😉

natalym
13. máj 2015

@sorciera24 Áno máme, to je pravda.

sorciera24
13. máj 2015

@natalym no vidis, kazdy mame nieco 😉 v zivote nemozu mat vsetci vsetko....my s mojim mame aspon rovnake.... a preto fungujeme tak ako fungujeme......🙂

natalym
13. máj 2015

@sorciera24 Tak sa držte a nech Vám to ide ďalej. 🙂

sorciera24
13. máj 2015

@natalym dakujem....idem ja sa venovat detom......

dai
13. máj 2015

@sorciera24 ale tu sa uz dostavame k teme vychovy a pohladu na znacky...
uprimne ti poviem ze ja som vdacna za nasu sukromnu skolku a skolu ( aj ked by teda nemuseli stat tolko penazi ) - ja som sa este nestretla s tym ze by deti riesili znacky... samozrejme ze si porovnavaju hracky a tak... ale nikoho nevylucuju, nikoho nesikanuju - mozno u niektorych rodicov vnimam ze sa inak pozeraju na deti obycajne ( lebo aj take tam chodia napriek vysokym poplatkom - myslim tym ze rodicia su napr. robotnici... ) a inak na deti od pana riaditela - nastastie nevnimam to nijak specialne na spravani ich deti, tak hadam aspon vo vychove neopakuju tu chybu ktoru ich rodicia spravili pri ich vychove...
druha vec potom je, ze nie je podla mna od veci nechat dieta aby si samo vybojovalo svoje miesto v kolektive - lebo mozes byt neviem ako bohate decko, nemusis byt pekne, mozes byt tucne, odstavat ti usi... dovod na vysmech sa vzdy najde ( ja som napr. napriek tomu ze som nic nemala bola vzdy v svojej triede oblubena, ale v puberte som mala strasnu plet a strasne sa mi posmievali chalani z inych tried - samozrejme ze som si to odtrpela... na druhej strane aspon som sa naucila ze svet nie je len pekny, nie vzdy spravodlivy etc. ... ) - ja sa snazim aj svoje deti nevychovavat v zlatej klietke - ked mi aj doma mrncia ze niekto im nieco skarede povedal - vysvetlim im problematiku a necham ich to samych si vyriesit... a zatial to zvladaju